tre Hästar done

Har vart inne i en halvtimme. Har hunnit duscha och borstat tänderna, så nu har jag krypt ner i sängen och ska kolla på nya säsongen av New girl. 
 
Longerade Dante. Han var otroligt pigg, Slog bakut och hade sig, skulle alltid galoppera så jag var tvungen att säga Traaava. Hoppade små bommar på marken också. De gick bra. Han har blivit myket bättre i ryggen sedan Susanne var här. 
 
Tog ut Pinnen på en kvart promenad. Vädigt pigg och han skulle gå runt och glo på allting. Fick rycka till i grimskaftet för att få han bredvid mig. De ar skönt att gå på promenad faktiskt. Blev uppfriskad i hjärnan. 
 
sen blev de rida ut med Casper oh mamma. Men tyvärr var vi tvugna att vända fort då de stod en Älg ko med sin kalv mitt i vägen. Och man vill ju inte precis tjabba med en arg mamma... Så vi red dressyr på ängen istället. Han gick bra i trav och skritt. Har blivit mycket stadigare i bettet och suger tag i de nu i traven. Fortfarande svårt i galoppen men Matte har fått ner händerna och rumpan nu så då är de ett stort framsteg. Hoppade på en volt och bytte galopp. Hindret kanske var 40 cm? Så de var liksom bara att rulla på oh bara få han mjuk. Men idag ville han verkligen inte. För om man tog för snävt så stannade han bara rakt på ett 40 cm hinder? Blev ordentligt arg på honom så jag var verkligen på han med innerskänkeln och då släppte de lite. Så jag märkar att jag måste verkligen tänka på vägarna på onsdag och Söndag. Men hoppa högt gjorde han!
 
Ne nu ska jag kolla på lite serier, så god natt på er :)
 
 
 
 
 

P&J

eftersom de inte blir någon träning denna veckan tänkta jag dra ner till Torsås ryttare och starta en Pay And Jump på Casper. Bara dra igenom en enkel bana på 1 m. Inget ansträngande.
 
Jag vill gärna se hur han är ute också, vill verkligen känna på honom innan söndagen. Så  de känns bra. Hoppas på att ponnyn är på gott humör. Och på Torsås ryttare hoppar han ju allting så jag inte oroad på så sätt :) Sen är de ju enkla linjer, inget krånligt alls. Så nu taggar vi de för att sedan hoppa 2 LA:er på Söndagen. 
 
 
 

Mitt klantigaste ögonblick

Alltså hur klantigt? Emma bara släppte mig och jag bara föll. Asså vi garvade så otroligt mycket ... Dock hade jag två sår i ryggen efteråt... Och nej detta är inte i år utan i början av 7:an :)

The hunger games

om ni undrar vad gör jag så kollar jag på the Hunger Games bara för att alla andra har gjort de och jag vill inte känna mig ensam. Men den är sjukligt bra så jag ska fortsätta. Har sett cirka halva :)
 
 

bästa vän

 
 
 
 
 

Sleepy

Åkte hem.. är sjukt trött och ögonen går i kors så jag åkte hem. Orkade verkligen ingening. Ska äta nu och sedan sova. Kommer kolla på lite film antagligen för att sedan pallra mig ut till stallet. Imorgon taggar vi fullt ös! Kommer bli skit kul med bästa vännerna. Hoppas ni får en skit bra dag. Jag ska sova ifatt mig själv nu. Kommer mer inlägg sedan!
 

Uttråkad unge vloggar!

Jag skaffade videofy nu! Bara för att hänga med i svängarna... Och ja, jag kollar på bulldogg bara för att jag väntar på ponnyakuten och sitter ändå bara och dampar! Men ha de gött och hoppas detta var lite intressant typ ... :)

On my way home

Åker nu hem från pappa. Tycker verkligen att de är as tråkigt att åka buss. När jag kommer hem ska vi nog ta en vända med Dante. Se om han är på gott humör idag eller om han bara kommer säga up yours. Casper ska nog också ut en vända. 
 
Idag har inte mycket hänt. Kollade på en skräckfilm på morgonen. (haha knäppt jag vet)  Den var inte ett dugg läskig så de var ju en liten besvilkelse.  Kollade även på världscup Finalen. Sjukt bra ridet av alla svenskar. sen har massa papper till ponnyakuten fyllts i. Bara 5 dagar kvar nu. Nellie som ska följa med har redan laddat med att träffa Tobbe i Ghs. Haha hon är en äkta liten stalker hon. 
 
Vad händer annars i veckan? hmm... Fullt ös på Tisdag med bästa vännerna. Kommer vara i stan vid 16:00 och typ åka hem vid kl 12 på natten. Kommer ha de sjukt kul. Sen är de ju ledig onsdag. Då ska jag plugga som bara den (har två prov på torsdagen)  och sen förhoppningssvis ha träning för mats. Kommer ha fullt upp denna veckan. Jag kommer INTE gå på marknaden. Har ingen lust eller pengar. Så jag ska stanna hemma fira mamma som fyller år och fixa Casper för Söndagens tävling. Satsar på vår första nolla. Men vem vet, de är första ute tävlingen så han kan vara hur som.
 
De är lite hur min vecka ser ut! Kommer vara fullt upp med hästarna. Även nästa vecka då jag bara ska vara hemma en dag för att sedan vara i stockholm tre och sedan tre dagar på Öland occh tävla! Jesus vart tar tiden vägen?  Men jag älskar de :)
 
 

Dantes Steg

Något som dom flesta kommer ihåg från Dante när dom har sett honom är att hans steg. Hans steg är  väldigt speciellt och väldigt fint. Han rör som som om han flyger ibland och det får en att dreggla lite. 
 
 
 
 
 
Lilla jag för mer än ett år sedan, jag lovar allt är bättre nu...
 
 
 
 

Summer...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick lite ångest över att Sommarn aldrig kommer! Så jag bjuder på lite pigga Sommar bilder, eftersom jag vet att typ alla vill ha sommar nu... :)
 
 
 

Nya skor!

Åkte in till stan och köpte ett par nya converse. Mina andra skor är väldigt varma och jag behövde ett par tunnare. Så vi köpte ett par låga persiko-färgade. Jätte fina och de blir jätte snygg till sommarn.
 
Annars ska jag tvätta mina Amerikanska så att dom bli lite renare. Mina Adidas är skönast men kan bli lite för varma ibland. Och mina converse med päls passar inte precis in i sommaren... Så detta blev ett jätte bra köp. Längtar bara ännu mer till sommaren nu...
 

Creepy

Bara jag som reagerade på detta och tycker de är lite smått läskigt... Hehe...

Mesar

Vi ridtjejer vi är mesiga, vi är nollor som håller på med detta otroligt korkade djuret. Vi är konstiga som bara pratar häst hela tiden, vi är konstiga för att vi inte har tid att vara sociala utan måste alltid hem för att vi har något djur som aldrig verkar klara sig utan oss minst en dag. Vi är värdelösa, vi kan ingenting, vi är mesiga. Går bara runt i stallet hela dagarna och pussar på hästarna och säger gulliga saker. Vi kämpar inte för de vi behöver, de är ju hästen som gör allt. När vi tävlar är de ingen big deal. Vi styr hästen mot något och den hoppar. Vi styr hästen och den gör en helt rund volt. Vi skänklar på och den fattar galopp. Våra tävlingar är inte livsavgörande, vi vinner bara en rosett och kanske en rykt borste. Vi kan inte gå ut på arenor med några galna män som skriker åt en om man gör mål. Vi är inte värda någons uppmärksamhet.Ridning är inte en sport, ridining är är ingenting. Något för små flickor...
 
Ridsporten  är en tuff grej. Vi får alltid höra kränkande saker. Vi blir alltid ifrågesatta, varför vet jag inte... Jag vet inte vart de är ifrån alla har fått ifrån att hästar är några puttinutt djur? Att de ända vi gör om dagarna är att pussa på mulen och fläta manen. Inte ens en tanke på att vi är ute i stallet i över 4 timmar. Tränar och gör stallsysslor. Vi lägger otroligt mycket tid på detta. Hästa är ett djur med egen vilja och styrka. De ä otroligt att vi har utvecklat detta så mycket. Och de vi får i respons är att vi är mesiga fjoll tjejer. Ingen tänker på att de är män som rider i toppen. Nej dom ser och hör bara de dom vill se och höra. Jag är trött på detta men jag antar att de inte är något vi kan göra åt. Vi får stå upp starka och stållta och visa alla vilken jävla bra sport vi håller på med!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helloe

Hemma hos pappa denna helgen också, eftersom de blir två helger med tävling! Vet inte vad som händer i helgen förutom att vi förhoppningsvis ska köpa ett par nya låga converse. 
 
Just nu sitter jag och tittar på världscuphoppningen. Önskar verkligen att jag var där. Men de får bli falsterbo istället. 
Har också läst igenom alla avtal och grejer till ponnyakuten. Måste börja planera hur jag ska presentera mig själv och Dante. Haha kommer vara så nervös.. 
 
Skolan var helt okej. Om man inte hade haft vännerna skulle jag nog aldrig ha klarat av de... Speciellt nu när jag har typ 6 läxor och prov. Like jesus...
 
Hoppas ni har de bra1 Snart kommer de flera inlägg ska bara kolla klart på väldscupen! ha de gott folk
 

Nya ridbyxor check

Åkte in till Annas och köpte nya ridbyxor! Blev dom bästa av dom bästa. Ett par HKM. Hkm är otroliga. Har haft ett par och dom har hållt i två år och är lika bra fortfarande.
 
Tyvärr har jag växt ur dom och mina Hööks ridbyxor har gått sönder.  Så jag behövde ett par nya. Så jag köpte ett par som är sjukt snygga, mönstret är ormskin. Visst låter de knäppt men dom var så snygga och satt riktigt bra.
 
Köpte även ett par som är i norskt tema. Också riktigt snygga lite mer diskreta bara. Dom var i jeans typ men satt riktigt bra. För jeans ridbyxor brukar sitta dåligt, enligt mig då. Riktigt bra köp var de jag gjorde. Så nu hoppas vi på att dom här också håller i 2 år! 
 
Jag är jätte noga med hur ridbyxor sitter. De ska inte sitta löst någonstans utan de ska vara som sitt andra lager skin.
 
Men jag måste verkligen dissa Hööks ridbyxor. För dom sitter verkligen dåligt, går sönder hela tiden och är dyra för att vara så värdelösa. Mina ridbyxor har gått sönder nere vid foton, i rumpan vid helskoningen och mellan benen. Ingen bra passform på dom i huvudtaget för grenen är så himla långt ner och stora nere vid foten. Nej jag tänker verkligen inte köpa hööks ridbyxor längre. Otroligt slöseri på pengar. 
 
Men vi åkte ändå till Hööks sedan för att köpa deras nya snygga tävlingstopp limited edition 2013. Jätte gullig och fin. Satt verkligen super bra och de blir super snyggt med den under kavajen. Den hade även tyg som inte luktade när man svettades så de var ju skönt. Man är alltid sköblöt av svett är man har ridit klart Casper... haha usch ...