Fina Divina

 
 
 
 

2013 del 4

 
Ojj händelserik månad. Ponnyn blev friskförklarad och jag svävade på moln. Liza kom och hälsade på. klickade massa bilder på mig och hästarna. Mina favoritbilder. Åkte till Bella och praoade. Wow vilken vecka. Åka buss/tåg 3 timmar varje dag. Jobba över 9 timmar och ja, de var något. De var hemskt/underbart och roligt samtidigt. Jag fick ha hand om granprix hästar. Fick rida hästar som gått 140 och ja lära mig så mycket. Träffa nya människor och lära mig mycket runt omkring. Hästvärlden är inte enkel...   var för första gången på gymnastiktävling.De var riktigt kul. Och Bellas lag var väldigt duktiga. Jag var även med när Bella debuterade 70 cm och vann. Red Julias ponny Carl och lärde känna Julia ännu mer. Underbar tjej och duktig ponny. Drog även runt i Staffanstorp med hennes Moppe och hade de kul. Åkte hem och veckan efter på höstlovet bodde Bella hos mig hela veckan. vi var på marknadsröjet. Jag tyckte de blev något av en flopp men de var kul att träffa alla vänner. Mamma och hennes sambo splittrades också så vi flyttade. Bytte stall och ja... de var lite mycket den sista veckan i oktober. Men jag är jätte glad över att bo där jag bor nu. Och jag har massa vänner i de nya stallet. Jag älskar de :)
 
 
I november så började jag rida Divina. De gick jätte bra. Inledde i Nybro med fyra fel i 1 m. Då hade jag ridit henne 1 gång innan och då skadade jag mig. Sen tränade vi vidare. Vi red en felfri 1 m runda när vi var på snapphanarnas. Dante slutade jag ta med på matsträningarna då han var elak mot andra hästarna.  Tog istället privatlektioner. Vilket gick otroligt bra och han var som en annan häst. Ställde sedan av han till December. Fick min nya älskling vilket var en Iphone 5s. Var  en hel dag i stan med mina underbara vänner. Hade de riktigt bra. Träffade och var hos Carro ett tag sen på kvällen för att sedan ta bussen hem. Underbara Carro! Åkte till tandläkarn och de var första besöket inför tandställning. Sen var de underbara 8 timmar med 1Dday. Åhh va kul de var! 
 
 
 
Började månaden med att debutera i 110 FELFRITT. Underbara Divina. Vi köpte ny ponny. fina Zassa som är en underbar liten familjemedlem. Jag var med i mitt första Luciatåg. Även de sista. Casper började små hoppas. Och jag trände vidare med Divina. Jag firade jul med hela familjen och fick underbara julklappar. jag lekte även Jultomte. Bella kom bara dagen efter. Och vi hade ett par jätte bra dagar tillsammans. Min plan om att Bella skulle rida Casper mycket gick inte i vägen. Då ponnyn verkligen inte gick bra. Fy va elak han var. men de slutade iaf med att dom hoppade 40 cm och galopperade en långsida. Jag fick rida min kompis fina ponny Rubina. elak men hon kan hoppa. Var på matskurs och vissa saker lossnade.Jätte rolig kurs och jag känner mig väldigt lycklig att få denna chansen med denna hästen. Och nu avslutar jag året hos pappa :) tyvärr inga ponnyer för mig.. Men jag ser dom 2014 igen!  Vissa lugna månader detta året men några väldigt händelserika också. 
 
Januari börjar väldigt bra med att dra till falköping och träffa angelica :) Nu kör vi 2014. Jag hoppas såklart på att de ska bli bättre då men de kommer bli ganska svårt att toppa detta året ;) Men jag ska se till att de blir bra :D 
 
 

2013 del 3

 
Rolig månad. Jag var på ett till ridläger för att känna ponnyn Robin som jag ska tävla 2014.  Red andra ponnyer  också och hade de jätte trevligt med massa kompisar. åkte och hälsade på Carro för första gången. Red underbara Chuck och lärde känna Alvida också. Åh herregud vilken bra helg de var. Så fina människor dom båda är. Hästarna släpptes ut i en ännu större hage och snacka om att dom njöt över de. Jag åkte upp till Eskilstuna i ett par dagar. Sen kom den sämsta tävlingshelgen någonsin. Superhelgen var en katastrof och Casper kastade av mig båda klasserna. Skäms...
 
 
Nu var de dags att resa runt lite. Först till Klara som jag bodde hos några dagar. Fick se henne rida en underbar D-ponny och fick rida hennes 3 åriga D-ponny.. Tyvärr passade jag inte så bra med honom. Hos Klara så hade vi de otroligt bra. Vi var ock fiskade. Fick hela 7 fiska tillsammans. Kollade på film och ja trevigt trevligt... Sen hämtade Liza mig och jag hade två bra dagar där. Fick rida hennes fina D-ponny Roddy. Red dressyr första dagen och han var små knepig verkligen. Lat gammal häst, men underbar samtidigt. Hoppade dagen efter. Han var en liten klippa, inga höga höjder men de var väldigt roligt ändå. Sen när jag kom hem så var jag på matskurs. ponnyn skötte sig inte bra (och vi vet varför nu) så dom tre dagarna vill jag helst bara glömma. Sen kom Kalmar hsk. Fotade Carro och de blev riktigt bra bilder. Själv vägrade jag ut mig på en väldigt lätt LA bana. De var inte vår månad. Sen började jag 8:an...
 
 
Denna månden lossnade allt med Casper. Efter två hemska tränngar sa min tränare åt mig att kolla upp honom. Gjort var gjort. Visade sig att han var halt på 3 ben. Fick stå i box i 3 veckor. Ganska hemskt men de kändes bra att han skulle bli bra igen. Kollade på MHPC distrikt finalen. Hejjade sönder på Nellie men tyvärr räckte de inte. Men hon vann den ena klassen iaf. Dante reds regelbundet och vi började hoppa lite högre. Han började verkligen lossna. De började bli höst och skolan rullade på ordentligt nu. De är som dom säger 8:an är tuff. 
 
 
 

Så här ska de va2013 del 2

 
I april började solen och värmen komma. Hästarna började gå utan täcke. Jag startade en klockren La runda på Casper med bara fyra fel. Jätte mycket tid las på bloggen då. Andra puckar än var de är nu tyvärr..Jag var med Nellie och hade de väldigt bra. Köpte mina älskade converse och fick ett otroligt brev från mastiff. De som ändrande hela 2013. April var en otroligt go månad. I slutet av april var jag även på fullt ös med vänner och hade en otrolig natt. Gjorde saker jag aldrig gjort förut oh träffade nytt folk. 
 
 
Åh en av dom bästa månaderna. Startade månaden med att åka till flyinge. Gjorde en hyfsad casting. Bilen gick sönder i skåne och vi fick vänta 3 timmar på hjälp. Jesus viken dag... Tur att jag hade Nellie till sällskap. Den 8/5 var de One direction konserten. Vilken kväll säger jag bara... Hade Hanna med mig och de var helt otroligt att se dom. Nästa år blir de ännu bättre!  Sen blev de bästa tävlingshelgen på året. Nollor i LA och placeringar. Ölandshoppet leverar hela tiden. På studiedagen blev jag även "tvingad" att tillbriga den med Nellie.  Fick rida hennes underbara D-ponny. Bara några dagar efter så följde hon med på en träning och stoppade en kamera i nyllet på mig medans mamma gav mig telefonen. Bästa samtalet jag fått detta året. Bilden ovan är på min reaktionen . Hahaha saknar den känslan.  Sen var de ju bara att peppa till Juni. 
 
 
Två veckor i sjörup på ridläger. Sjukt, helt otroligt och galet. Träffade otroliga vänner och utvecklades som ryttare. Bara några veckor efter kom Bella på besök och vi slogs ihop med Hugo på Börjes cup. Där jag även red fina rundor. Sista gången jag även fick pussa på hans (Hugos) ponny innan han såldes. Bella klickade fina bilder på Dante, och han var inte på ett så bra humör just då.. Hahah. Bella sminkade mig sjukt mycket och de gick rykten om att jag förändras som satan. Hahah noooot. Tur att folk ändrade sig sedan när jag kom tillbaka till skolan.  

2013 del 1

jag ska säga att detta har vart ett bra år. Träffat massa nya männsikor, utvecklats otroligt mycket inom häst. Och ja haft de ganska bra. Nu ska jag säga att jag är sämst på att liksom fotografera minnen och sånt. Så därav bildtorkan. Hahaha de måste bättras 2014
 
 
 
Vi började Januari med en hoppkurs med Divina. De var kul men tufft, vi klickade inte så bra då och hon var en svår häst. Jag åkte och hälsade på Hanna i Kalmar, hon är en ganska underbar människa som jag saknar väldigt mycket.  Senare åkte jag till London för att hälsa på släkten. De var kul, London var helt underbart. De var synd att vi i släkten inte mådde så bra. Men de var en privatsak, och saker och ting är så mycket bättre nu. Även min attityd mot människor. Så jag hoppas på att göra nästa London tripp till ett roligare minne. Min kompis kom och hälsade på med sin ponny, vi åkte sedan på en pay and jump tillsammans. De gick bra för henne men inte lika bra för Casper och mig...Hahah något som ska glömmas bort.
 
 
I februari så fick jag äntligen mitt fina anna scarpati schabrak. Drömmärket på schabrak! Jag fick även mina glasögon som jag inte använder idag... Ganska dåligt av mig fö jag ser inge vidare. På alla hjärtansdag så firade vi hästtjejer med att träna med Divison 1 laget. Klagar inte, bästa vännerna var ju där. Sen drog Division 1 igång. En dålig start på året, nolla i LB och ute i LA. Red otroligt kasst faktiskt. Sen försvann även min farmor...
 
 
 
Jag fyllde år, fjorton. Inget speciellt, dagen innan så var vi på farmors begravning. så de var ganska lugnt den dan. jag fick mina jump free av pappa med även stiglädrerna. Underbar present. Av mamma fick jag min Equiline x-cool kavaj. Otroligt snygg.  Dante började jobbas på och jag skrev ett myckt viktigt brev. Min dåvarande foderponny fick komma igång efter en ordentig vila. Och jag hade sönder mitt busskort och fick betala 200 kr. Haha typiskt mig
 
 

Matskurs dag 2

Den dagen höll vi på med lydnadsövningar. De var klurigt. Divina överhoppad mycket och jag var lite överallt med min sits. Haha de är otroligt svårt att sitta helt stilla när hon hoppar så. Divina var fin men pigg. Skötte sig mycket bättre på bommarna och hoppade bra. Jag var klantig som vanlig gjorde mina små misstag som att ta ifrån henne för långt bort, inte rida henne ur svängen osv osv, När vi hoppad bana gick de ganska bra framåt slutet. Men jag var otroligt trött och de var lite små svårt att räta upp ig efter hindret. Hon tar all kraft ur mig verklign. Men kul var de! Ni får se på filen vad jag gjorde :) (såklart laddde jag upp filmen på fel kanal...)
 

No internet

Nej jag har ännu inget tillräckligt bra internet till datorn. Men jag åker till pappa snart så! Där har jag internet iaf. Så att jag kan lägga upp matsträningarna och en års resumé. Hoppas ni står ut med denna värdelösa bloggning jag är snart tillbakaSorry sorry

Men internet är totalt knäppt just nu så inget funkar. De tog 20 min för mig att komma in på bloggen så ja därav denna uppdatering. Hemskt. Men snart kommer Matskurserna upp
 Hon var jätte fin båda dagarna kan jag säga! Imorgon kör vi årets allra sista start på 110! Kommer tillbaka när internet är. Bild går inte att få upp
 
Kram
 
 

Matskurs dag 1

Idag stod de dressyr/markarbete på schemat. Divina gillade de inte. Från en början gick hon ganska bra men sen skulle vi börja jobba på en linje och ställa om hästarna. Så först vänster ställda för att sedan ställa till höger efter halva. de gick bra till en början för vi fick bommar till hjälp. Men sen när vi skulle gå innanför spåret var de väldigt svårt. Hon blev trött och försökte dra iväg med mig. Bara drog ner huvudet och ökade på. Ville verkligen inte men jag fick tynga ner rumpan och lirka henne som tusan. De gick lite bättre sen efter ett tag.
 
I galoppen gick de dock inte alls. Då tog hon bara bettet och gjorde luftsprång för att slippa undan. Men efter att Mats tjatat på mig och jag kämpat aset av mig kunde hon gå rakt högerställd på innerspåret.
 
Vi jobbade sedan ännu mer galopp med upphöjda bommar. 5 galoppsteg mellan dom två bommarna. Gud hon bara drog iväg på 4 galoppsteg och gasade på som tusan. När jag drog tillbaka henne så svarade hon bara med att svaja och komma jätte fel. Så när jag började göra halvhalter mer nogrannt och bestämt gick de på fem ganska kontrollerat.
Sen travade vi av dom på bommar.
 
jag är sisådär nöjd. Hon kunde gått så mycket bättre men jag är nöjd med att jag verkligen försökte idag och inte gav upp bara för att jag visste att de inte skulle gå. Nu står Divina kvar på Öland och de vi rider samma tid imorgon. Imorgon blir de gymnastikhoppning. Jag hoppas på att de går bättre!  Ska kämpa aset av mig och koncenterara mig som bara den. Nu taggar vi
 
 

Work in progress

Fick hem 10 bilder idag som ska upp på väggen! Har dock just nu bara 5 ramar så dom andra får vänta. Jätte nöjd med resultatet :) kommer bli hur fint som helstett styck Arab

Idag fick jag rida och små hoppa Rubina. Hon är ganska elak i hoppningen. Hon taggar väldigt mycket för ett hinder för att sedan kasta sig åt sidan. Hon luras alltså ganska hårt.Jag började med att rida fram henne mycket. Hon var lite skänkeldöd så man fick banka och jobba hårt. När vi hoppade så var de först väldigt mycket kasta sig över hindret och sen börja stanna och svajja runt. Jag fick säga åt henne bestämt. Höll på med att öka och korta. Man fick liksom säga åt henne ordentligt för att hon skulle fatta. På slutet gick de bra och jag fick henne på de avstånd jag ville och fick ta tag i henne. Så en bestämd ryttare behövs på den damen.
 
Men med lite jobb kommer de gå jätte bra med henne. hon kan hoppa och hoppar högt över. Mycket jobb bara!
 
 
 
 
 
 
Såhär kunde de bli ibland....
 
 
 
Bella hade fel inställning på kameran, so thats why kvaliten är som den är
 

Bella och Casper idag

Bella red Casper idag. Han var något pigg så hon skrittade bara. Jag kände att hon bara behövde börja bestämma över honom Så mycket Halt, vänta, rygga några steg sen långsamt framåt. Sedan repeat. Tillslut efter ett tags kämpande så kunde han stå still med långa tyglar. Vi får hoppas på mer jobb imorgon och gärna utan regn. Men de gick ändå ganska bra för att vara första gången, ponnyn består av mycket knappar. Haha smutsfläckarna är ju väldigt charmiga... Haha så skitig men har man en gris till häst så....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så santDetta året 2013

Har sett detta på ett par bloggar så jag kör i samma strömm för att kunna se över mitt år.
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag har medverkat i ett stort tv-program med 8 andra, även tagit steget upp mot storhäst

Hur har ditt 2013 varit?

Väldigt bra, mycket up och några downs bara.De är nu på slutet de har vart lite nere nu med Casper och flytten men 80% up.

Blev du kär i år?

Ja typ, men inte en längre stund

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

22/5 Då Tobbe ringe mig och sa att jag kommit med i ponnyakuten

8/5 One Direction konserten med Hanna. Grymt minne.

7/6 då jag fick träffa alla mina underbara PA vänner.

Vad är din största framgång 2013?

När jag övervann min rädsla mot höjder en bit och debuterade 110 med Divina felfritt.

Bästa köpet?

Min Equipe kavaj

Vad spenderade du mest pengar på?

Hästarna är prio ett så ja hästarna skulle jag säga.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Bella och Nellie får mig alltid att le upp till öronen

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

Wake me up med Avicii klart. Sönder spelad men men lika bra fortfarande

Vem har du umgåtts med mest? 

Mamma som jag alltid varje dag tillbringar tid med

Har du haft ett förhållande under 2013? Nej.

1

Vart reste du under 2013?

Mest har jag rest till skåne, myyycket skåne

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

Placeringar och bra rundor med ponnyn.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Hade just vart på begravning och firade med pappa.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Att Casper vart frisk och levererat hela året.

Vem saknade du?

min släkt...

De bästa nya människorna du träffade? 

Bella helt klart

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? 

Ta livet som de kommer även om de förstör planerna ibland. De kommer alltid sol efter lite regn