Bella och jag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tävlingsfilm Börjes

 
 

Börjes Cup 29/6

LB
 
Där hade jag små panik. Vi kom försent och allt till tävllingsplatsen så jag fick inte gå banan...(jippie) sen hade vi glömt bettet hemma och tyglarna!!!! Så vi fick be ridskolan om grejer. Casper har de ju så enkelt som ett tredelat bett men de var lite små stort. sen fanns de bara jätte långa bruna gummi tyglar så vi fick slå knut på dom eftersom dom fastna i stigbygeln. Jätte snyggt...
 
Han kändes annars bra. Riktigt taggad. Jag hoppade inte så många spång utan han kändes fin.Kom in på banan och bara körde. Han hoppade otroligt fint. I omhoppningen körde jag på och han tog i och kunde ta dom snäva svängarna. Dock fick jag en blackout efter 10:an så jag visste inte precis vart jag skulle och sen kom de upp för mig och då gick de ltie för hastigt. Så de blev tyvärr ett pet. men jag fortsatte och tiden satt riktigt bra. Skulle ha fått placering om de inte var för petet.  Men men ibland blir de lite konstigt. De var verkligen jätte svårt att rida utan att ha gått banan. Men inget var Caspers fel så de var bara att klappa om honom. 
 
Sen åkte vi till Börjes för att skaffa ett par bättre tyglar. Köpte även med ett par nya täcken då de var mega rea på dom. Ett Bucas täcke för 300 kr och eskadron täckena för halva priset. Klart man slog till lite då. De var en väldigt lång väntan till nästa klass. Men den tillbringa vi med att glo på andra, bli glodda på och äta pommes. Vi blev även fotade till ridklubbens hemsida pga ponnyakuten. 
 
LA 
 
Där värmde jag upp jätte länge, men fick aldrig komma in och hoppa!? Sen hörde jag att dom ropa upp mig på banan och då stanna allt. Dom hade inte ropat upp mig till framhoppningen och plötsligt skulle jag hoppa. Dock fick vi hjälp av Bella (huvuddomaren) och allt löste sig men jag fick en minut på mig att hoppa fram. Så de var lite hastigt.
 
Men jag gick i på bana och gjorde mitt bästa. Banans klurighet var en kombination med en riktigt bred oxer så ponnyerna fick inte rätt avstånd. hela 12 st blev uteslutna. De var inte många som klara de. Denna gången gjorde jag mer eftergift i sitsen och de gav reslutat.Han hoppade mycket högre och mer med ryggen. men sen kom kombinationen och de gick sisådär. Jag fokuserade så hårt på oxern så de blev för mycket pushande mot de. Så han drog med sig en bom vid räcket. Men resten av banan hoppade han så jäkla fint. Min sits var mycket bättre och han hoppade otroligt bra. Vi kom inte fel en ända gång, så känslan var grym. Nästa gång ska vi bara inte tänka för mycket! 
 
 
 
 
 
 
 
 

N

 

Dans starter

 

Sara

Jag heter Sara Beatrice Nilsson och är född 16 Mars 1999. Jag är cirka 168 cm.Jag är en glad person som har väldigt lätt för skratt. Men samtidigt är jag en sån med humör, om du gör mig arg blir jag väldigt arg. Jag är en person som alltid är ute efter rättvisa och har alltid åsikt över något. Jag är otroligt envis och ger nästan aldrig upp. 
 
Jag är en nörd i allt jag gillar. När jag börjar gilla något blir jag väldigt insatt i de och kan inte släppa det. 
 
Min favorit färg är grön och jag är rädd för höjder.  Favorit årstid är sommar. Min favorit film just nu är the fault in our stars. Min stora kändiscrush är Ansel Elgort och min alltime favorit låt är fix you med coldplay. Mina favorit band är One direction och One republic. Min favorit artist är Ellie Goulding. Min favorit serie är American Horror story och How I met your mother. Min favorit bok är även där The Fault in our stars
 
Jag har ridit sen jag var 6 år. Blev insatt på ridskola av min mamma och var fast. Jag har alltid vart den tuffa typen, aldrig blivit rädd utan alltid velat ha den svåraste ponnyn. Jag fick min första ponny när jag var 9 år. En oinriden 18 årig hingst. Ni fattar varför jag gillar utamaningar nu va? Han var svår och väldigt tuff för lilla mig men jag lärde mig och de gav mig skin på näsan. När jag fick Casper började jag tävla och var totalt såld på de. Jag ville ta mig upp till toppen. Så nu har jag två fina tävlingshästar och jag älskar bara ridningen mer och mer. 
 
Förutom häst är jag en kattmänniska. Jag älskar katter och de är underbara djur. Somsagt, de kommer alltid finnas en katt i mitt liv. Jag har en egen katt som heter Bailey och är en raskatt. Han är heligbirma och ragdoll, underbaraste varelsen. Förutom katt har vi 2 hundar. 
 
Jag är även förtjust i fotografering, är ingen mästare på de men gillar de som sagt. Jag fotograferar med min Canon 600D och min Nikon 3100. Både har 70-300 objektivn. Förutom fotografering älskar jag att filma och redigera. 
 
Nu vet ni lite mer om mig. Om ni undrar något är de bara att fråga!
 
 
 
 

Zassa

Vila i frid 2002-2014 ♥
 
 
 
Foto: Malin Wengdahl

Zoey

Zoey är Divinas mamma. Vi köpte henne i Januari 2014 efter att ha hittat henne på hästnet. 
 
Divina och Zoey importerades till sverige tillsammans då gården såldes. Där åkte dom till två olika hästhandlare. Divina hos en i skåne och där köpte vi henne. Zoey någon annanstan där hon sedan blev köpt. Hennes förra ägare både bara 5 mil ifrån oss. De var galet att hitta henne på hästnet då vi trodde att hon fortfarande var i Holland. Men i hela 3 år (lika länge som vi har haft Divina) har hon bara bott några städer ifrån oss. De var ett måste att köpa henne. Dock är hon triangelmärkt efter en skada. 
 
Hon är världens snällaste och lugnaste. Har ett humör dock och kan vara lite stissig i nya situationer. Hon är just nu vårt avelssto.Hon betäcks i Maj och vi hoppas på att vi kommer få en nya stjärna inom ett år.  Divina är nästan en kopia av henne. Både i humör och utseende.  Zoey är född 2004 och är cirka 160 i mankhöjd
 
 
 
 

Casper

Casper är min lilla C-ponny som jag har ägt i 3 år. Han har vart den ponnyn som har betydigt mest för mig! Han har lärt mig allt och lite till. Vi hade ett tufft första år tillsammans då han var en svår ponny. 
 
Casper är född 1994 i skåne. Han har bara haft en ägare innan mig. Casper är en c-ponny på 140 cm. Han har stadiga resultat i LA. Casper är en svensk ridponny med Russ/halvblod/welsh ponny i sig. Alltså är han smått och gått. Han är en otroligt charmig ponny med mycket personlighet! 
 
Jag provred honom i skåne och fastnade för hans vilja och glädje. Han var riktigt fin också. Så vi hämtade honom en torsdagskväll i skåne den 17 februari 2011. Min nya lilla tävlingsponny. Men han var mycket tuffare än vad jag trodde. Jag har fått slita mycket med den hästen. Dom första tävlingarna gick i 120 knyck och jag hade ingen större koll. Men med tiden lärde jag mig. Dock fick jag lära mig den hårda vägen. 
 
Den ponnyn tog mig från klubbhoppningar på 60 cm till placeringar i LA. Vi har tränat upp till 110 banor och var riktigt starka tillsammans våren 2013. Hösten 2013 åkte vi in till kliniken med honom, han hade gått hela sommaren utan nått bra resultat. På dom sista träningarna vägrade han hoppa över 50 cm. På kliniken visade de sig att han hade kotledsinflammation på 3 ben. Ett halvårs vila väntade. Han kom även in i depprissioner som han sakta har tagit sig ur. 
 
Vi var tillbaka på banan ett tag men tyvärr höll inte hans ben mer. Därav har han gått i pension och lagt tävlingskarriären på hyllan. Dock är han fortfarande lika pigg och glad och jag kommer kunna rida honom lite lättare. Så nu ska vi bara ha roligt tillsammans. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Garde gött

Bella och jag är hemma just nu och chillar. Ska alldeles strax ut och rida ponnyn. Sen ska han tvättas, jag ska packa och smörja. Allt ska vara klart imorgon så att vi inte behöver åka så tidigt utan då kan vi bara ta på Casper transportskydd och lasta honom. För vi måste åka kl 6 på morgonen imorgon så de blir freaking tidigt.

Annars har vi de bra. Har vart på stranden idag, solade mest. Har även köpt massa godis och Cola! Så de blir mys ikväll, wiiie! Men kanske bloggar mer ikväll, osäkert. Vill vara med Bella så mycket som möjligt! :)

Divina

Divina är min mammas häst sedan mars 2011 hon också eftersom mamma köpte Dante och Divina samtidigt. Divina har alltid vart en superlugn och snäll häst men med världens humör. Vi har fått jobbat mycket med henne men hon har gett mycket tillbaka. 
 
Divina är cirka 163 i mankhöjd och född 2008. Hon är ett Holländskt halvblod. Divina är världens snällaste häst på marken och är familjens prinsessa. Hon älskar att få kärlek och ger alltid lika mycket tillbaka. Hon är en typisk pusshäst. 
 
Divina ha gått både kvaliten och blivit klass 1 sto och kommit till semifinalen i Breeders. Jag har själv bara ridit henne ordentligt i snart ett år. Divina tävlar upp till 120 med mig och tränar upp till 130.Hon är en väldigt fin allround häst men hoppning är de vi sattsar på. I dagens läge är våra resultat upp och ner. Men de är något vi jobbar på.
 
Divina är somsagt en dam med humör. Vi har haft vår lilla period just nu då hon bara stannat ut sig och sänkt mitt självförtroende väldigt mycket. Men efter mycket slit och kämpande har hon nu blivit sitt gamla vanliga jag och vi är pågång igen. Hon va även en svår häst att vidar utbilda då hon la till sin onda sida men med även där mycket slit har de gått. Annars är hon en jätte fin häst som fångar allas hjärtan!
 
 
Foto Malin Wengdahl
 
 
 

Dante

Dante eller Dorado som han egentligen heter har vart i min ägo i tre år. 30 mars 2011 klev han ur min transport. Liten och kaxig.  Då hade han vart i Sverige i en vecka. Dante är ursprunligen från Holland där han föddes år 2008. under 3 år gick han bara på lösdrift och var inte hanterad. 
 
Dante är efter hingsten Acolino som är en Granprix häst från Danmark . Dante är den ända regristerade hästen efter honom i sverige. Dante har ärft mycket från honom och är en liten kopia. 
 
Dante är den slags hästen som man kallar sportmodellen. Lite tunnare i kroppstypen alltså. Han är cirka 160 i mankhöjd. En rikitgt kaxig häst med personlighet så att de rinner över. Han är väldigt speciell och man får ofta frågan om han lider av nån bokstavskombination. Dante är den hästen som har passat mig bäst i smaken. Jag gillar hans personlighet och hans hoppförmåga.  Dante har ett otroligt steg och en bra hoppteknik.Jag och mamma har alltid trott på den här hästen fullt ut.
 
Sommaren 2013 var vi i tvproduktionen Ponnyakuten. Jag fick vara en del av säsong 5. Dante hade vart mycket knepig vid ridning och hantering. Vi hade då kämpat med honom i 2 år. På lägret lärde vi oss massa och vi kom även närmare varandra. Många tränares tips var att sälja honom men envis som jag var behöll jag honom. Hösten 2013 så började vi träna för min tränare på öland.  Han gjorde stora framsteg. Vi fortsatte även kämpa på hemma.
 
Nu 2014 har vi bara växt oss samman och blivit bättre och bättre! I april debuterade vi Clearround med två felfria rundor.  I nuläget tränas Dante på 90 höjder och våren 2015 ska han debutera på banorna. 
 
 
 
 
 Foto: Malin Wengdahl
 
 
 

Casper

Casper är min C-ponny på 140 cm. Jag har ägt honom i 3 år. Han är en korsning mellan russ/halvblod/welsh. De är en känslig men trygg ponny. Han är född 1994 och har ägts av två personer i hela sitt liv. Uppfödaren osså jag.  
 
Casper blev inriden som 10 åring. Han har gått upp till LA med placeringar. Jag tävlade honom på den nivån förra året men sen så blev han skadad. Skadan gjorde så att han var tvungen att vila i ett halvår. Nu är han igångsatt och på banan igen. Om vi kommer ta oss till LA igen är osäkert. Men efter allt är jag bara glad över att han är frisk.
 
Casper är den ponnyn som lärt mig mest. Han har tagit mig från klubbhoppningar upp till nationell LA. Han har alltid vart en solstråle i humöret. Alla fastnar för hans charm och lugnhet. Men så fort man sitter upp tänder han till. De ska helst gå i 120 hela tiden. Han är världens snällaste. Jag litar på den ponnyn till 100%. Han är den som ska stanna i familjen tills livet tar slut för honom. 
 
 
 

 
 
 

Smakprov Dressyr

Har egentligen inte tid att blogga men ger er två bilder från dgens pass med mina två sötnosar. Casper gick awesome men Dante var på riktigt dåligt humör.
 
 
 
 

Trött på sån skit

Är riktigt trött på att bli hatad pga av en kommentar. Idag skrev jag en kommentar på en kompis instagram, jag skrev allt på skämt och jag tror han förstod de. Men så plötsligt kommer andra in i de hela och pikar på en!? Ugh vad jag hatar sånt. Orkar inte lägga energi på sånt som man bara får negativt tillbaks . Dom fattar inte internskämt, dom vet inte hur bra vän man är med personen. Så dom behöver ju för FAN inte lägga sig i heller. Jag tänker INTE kommentera en ända jävla status på ett bra tag. Människor får börja tänka efter before they do. Om man bara kunde få skriva ett ända skämt utan att de blir tredje världskriget. Folk har torr humor. De har inte jag. Jag älskade att skämta och retas. Men nätet är ju fullt av #skickavidarenätkärlek! Så de ska ju bara vara gulle Plutti nutt kommentarer. Please kill me