Just don't

Stark video, jag själv sitter och gråter ... Inte för jag har nån jäkla aning om hur de är att ha nån som har tagit självmord... Men jag gråter för att jag vet hur de är att sakna någon, och hur ont de skulle göra om dom försvann ur mitt liv
 

plugga

Kom just hem från skolan och ska nu sätta mig vid matteböckerna och plugga innan provet! Work it. Som tur var hade vi ingen tyskaläxa tills imorgon så de slipper jag. 
 
Idag idag har annars min mobil gått sönder. Så ni som undrar varför jag inte svarar på meddelanden eller snapchat så är de för att jag helt enekelt inte kan... Synd men sant. Hela mitt liv är på den sken... Buhu
 
Annars ska Dante longeras idag. Måste få av sig energin
 
Annat ord för att beskriva dagen: seg
 
 

Nothing to do

Bara söndag... Finns inget att göra på söndagar. Har chillat runt i min pyjamas hela tiden och inte gjort ett skit. Åkte hem hälsade på hästarna och myste sönder. Gick in igen och skypar nu med Bella som vanligt! 2 veckor kvaaaar till skåne! Nu ska jg snart gå och sova. Taggar om på nytt till en ny skolvecka! Så mer bloggning imorgon!
 
 

Ta och läs

http://arnoldassarsson.se/2013/september/nu-har-jag-funderat-igen.html#comment
 
Klokare människa får man leta efter. Ta och läs detta och fundera. Jag håller med . 
 
 

Framtid?

Oj gud va mycket frågor jag har fått om framtiden... Om jag ska vara ärlig har jag ingen aning.
 
De är 50/50 just nu. Många säger att deras hästar har kommit tillbaka starkare än någonsin, andra säger att dom inte kan tävla dom högre klasserna längre. Jag är åt båda sidorna. Såklart hoppas jag att min häst kommer tillbaka stark och frisk. Att vi kan få ett till år tillsammans oh bara klättra. Men samtidigt vet jag att min häst är äldre och han är halt på 3 ben. Visserligen på lågböjning men de är ändå halt.
 
Nästa fråga är, vad du göra om han inte kan längre? De är blankt i min lilla hjärna om jag ska ärlig. Jag vill inte ens tänka tanken att vi inte ska komma tillbaka på banan. De är den hemskaste tanken i mitt liv just nu. Inte vi två längre... Och nej, jag skulle inte börja starta han på LC nivå de är inte rätt mot han. Han vill vara och kämpa i dom högre klasserna. Men samtidigt skulle jag inte kunna bara ge upp på honom. Han älskar när han får åka på tävlingar och träningar. Han vill ge gärnet och vara den bästa för mig.  De är helt sinnes vad en ponnyn anstränger sig och gör de bästa han kan. Kan bara tänka mig hur länge han höll på medans han hade ont. De är skrämmande. 
 
Min plan är att var försiktig som attans. Om de är så att vi kommer tillbaka ska jag vara mer noga än någonsin på honom. I vinter blir de slappt. Han ska mest få ut och skritta, trava i den höga snön och galoppera på någon snöbelagd äng. Men inge trav på hård markyta. Inte galopp heller. Efter varenda ansträngande pass ska kyllera på. Jag skulle vilja ha Icevibe till honom innan passen så att han får upp blodcirkulationen. Får se vad jag kan spara ihop till. Hoppträningarna ska nog bara bli varannan vecka. Så att vi inte hoppar för mycket. Vara noga med underlagen vi ska tävla på och inte vara på tredagars meeting. Max 3 klasser på  2 dagar. 
 
Nu när jag har Dante kan jag fylla ut mitt tävlings schema (ja jag är beroende av att tävla) så att de inte alls blir lika många för Casper. Han ska få åka till veterinären en gång per halvår så att vi kan kolla upp honom. 
 
Detta ska funka... Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till faktiskt.. Vågar inte tänka tanken!
 
Vissa tänker säkert, men du har ju Dante. Lägg ner Casper och sattsa fullt på Dante. 
De är bara de att jag inte är redo att lämna ponny än... Ponnytävlingarna är så roliga, de är ett så stort steg upp till häst. Allt är så himla seriöst och sattsande, första året vill jag bara ta de piano med Dante. Han ska få rutin och bara fatta att tävlingar är kul. Han ska hålla för mig ett tag.
Sen har jag som sagt inte hjärta att ställa av honom, han älskar de för mycket.
 
 
jag är kluven, fast just nu är bara målet att ponnyn kan bli frisk. Time will tell
 
 
du och jag

Återställt

Idag har jag återställt min dator, känns himla bra att den är ren från massa virusprogram och sånt skit. Alla mina 12 000 bilder är säkert kvar på datorn men filmerna är borta tyvärr... Tur att man har Youtube där de viktigaste är :)
 
De är nästan som att sitta vid en ny dator om man bortser från den smutsiga skärmen och de trasiga tengentbordet. Men jag kan leva med det. Pappa lyckades även laga min dampiga datasladd som är ganska återställd! Hallelujha för att ha en teknisk pappa. Uppskattar nästan min lilla skit dator.
 
Nu kommer ett långt inlägg om Caspers framtid, Stay Tuned
 
 
 

Älskade

 
Har jag sagt hur mycket jag älskar denna människa? He keeps doig it! Han är för helt jävla amazing på musik. 
Min gud<3

Gooood morning

Bra lördag känner jag nu!Från första stunden var jag helt förstörd. Kl 9 släpptes One Direction Biljetterna. Jag kunde inte köpa... Åh vad ledsen och deppig jag var. Men nu har jag lyckats köpa två stå platser åt mig och Bella. Är så glad!! Längtar som fasiken nu. Och Bella har förhoppningsvis platser nästa dag också! Så den 13-14 Juni 2014 ska jag gå och se mina män! Är världens gladaste just nu! kommer bli så himla bra! Älskart!
 

Gamla tider- 2010

 

Gamla tider- 2010

 
 
 
 

Framtida tävlingar

 
 
När Dante ska ut på banorna ska jag ta tag i mig själv och designa ett eget schabrak till honom.Ett från Christina sports med matchande huva. Typp ett som ser ut som de på bilden,men jag vill ha de lite mörkare bara.Lite mer skogsaktigt. De kommer vara riktigt snyggt på honom eftersom han är brun. Och dov grön på bruna hästar är mumma! Christina sports och Anna Scarpati ger ut toppklassiga schabrack. Helt fantastiska är dom.

Fredag is my day

Dagen var chill, lagom slö. Bättre än lektioner iaf! Är hos pappa nu och de kommer bli skönt att ta de lugnt! De kommer bli den sista lugna helgen på ett tag! Har massa saker på G. men de får ni vänta och se med :)
 
Mamma var på promenad med Casper förut! han går som en hund. Äter lite och går sedan vidare. Haha plutten ,han är för gullig. Dante för vila denna helgen. Har inte han emot, prinskorven...
 
Vet inte reccis vad jag ska blogga om, har inte hänt något. Rensade alla mina tankar på förra inlägget så.Så nu är de tomt igen! Hahaha ohh varför? :( 
 
 
 

Dom här orden

Det handlar inte om att aldrig slås ner på knä. Ställ dig upp med all beslutsamhet du har och gå vidare.

Det handlar inte om att aldrig vara rädd. Försök ändå med darrande knän och bultande hjärta.

Det handlar inte om att alltid bli gillad av alla. Förtjäna istället kärleken från de som älskar dig.

Det handlar inte om att veta allt. Men var nyfiken och försök alltid lära dig mer.

Du kommer vara nedslagen, rädd, ogillad och utan svar. Men då kan du alltid krama på en häst.

 

 
Citat från en av mina största förebilder. Tyra♥

 

Feminism båda sidorna

 
 
 
Något jag tycker är viktigt i livet är att man tar plats. Visst inte överdrivet med plats men ändå så att du är stadig och syns.  
jag tycker de är viktig att vi tjejer syns. Ja jag tycker feminism är viktigt, skratta så mycket ni vill men de är ändå vi tjejer vi pratar om. Men jag är så trött på allt detta med att åhh killarna fattar ingenting. Jag själv blir utsatt av de. Men varför står tjejer bara där och klagar och inte gör  något åt saken.  
 
Nu kommer dagens ämne som kommer uppröra många säkert. Men de jag är så trött på är att vi utmärker oss som små dumma, mesiga och kan inte ta i. Nej vi får inte respekt, speciellt inte av dom i min ålder. Detta är ett inlägg där jag både kommer klaga på hur insatta vi tjejer är. De är som vi har ett par oskrivna regler. Men samtidigt om hur killarna har sänkt oss. De är helt otroligt. Detta skriver jag från hur jag känner, vad jag får stå ut med. Inlägget är inte riktat mot någon. Jag måste bara få lätta på hjärtat. 
 
Okej punkt 1.  Dumhet. Okej hur ofta räcker tjejerna upp handen? ahh kanske händer 3 gånger på en lektion. Jag vet att vi kan svaren, vi är inte dummare än någon annan. Men varför står ni inte på er och räcker upp er förbannade arm? Vad är de värsta som kan hända? Att dom sätter en pistol vid huvudet och trycker av om du inte svara rätt? I dont think so. Men istället ska vi sitta där och dra oss i håret, tugga tuggummi och sucka djupt. Inte undra på att killarna tror att vi är värdelösa i skolan.
 
Jag har fått höra sååå många gånger att jag är dum. jag har fått höra ord som "jag trodde du skulle vara smartare men när jag lärde känna dig var du helt annorlunda. Alltså väldigt korkad" En sån mening gör väldigt ont. Eller som om man svarar fel, killarna börjar direkt skratta och kasta de i ansiktet på en. Den där stunden där deras killkompis svarade fel är ju som bortblåst. En tjej svarade fel wow hon måste vara en bimbo. detta gör mig arg, detta gör att jag vill mot bevisa dom ännu mer. Visst jag skulle bara kunna krypa ihop och inte räcka upp handen mer. MEN NEJ jag är fan lika smart som dom. Jag är en människa, de har ingen betydelse om jag är tjej eller kille. ALLA GÖR FEL. Jag tar tag i mig själv och säger håll käften åt dom. Dom ska fan inte vinna över mig. Jag önskar bara att alla andra tjejer kunde tänka så här. Om du vill att killarna ska ha respekt för dig. Ja se till att du är värd de också, om du kryper in i ditt lilla skal så ser ju inte killarna dig på ett annorlunda sätt. Dom ser dig knappast inte i huvudtaget.
 
Punkt 2/3. Vi ska spela så mesiga. Gud på idrotten, de är nästan pinsamt. På brännboll, alla fjollar lite med racket för att sedan ställa sig vid första konen. Försöker inte ens. På fotbollen springer ingen ens, klagar på att ingen passar. well hojta! Du kan ju inte stå där vara nästan helt onsynlig och tro att dom passar dig bollen. No no honey de är inte så de går till. Du får springa runt , visa vart du är. Och inte skrika och bara köra ut foten så fort en boll kommer emot dig! Jag förstår killarna helt varför dom inte vill passa någon som spelar rädd för bollen och står i hörnet av planen och bara klagar.  
 
MEN nu går de över till killarna, fan va egoistiska. jag försöker visa mig pga att jag gillar idrott jag vill vara med. De är mitt betyg de hänger på liksom. Men får jag bollen? Nej... Jag är ju ingen som har spelat fotboll i hela mitt liv. DÄRFÖR får inte jag bollen. Men samtidigt för att jag är en tjej. Därför måste vi ta oss i kragen. Gå ut på plan och visa vad vi går för! Inte stå och mesa, inte stå på den plats killarna vill ha oss på. Om vi ska springa, spring tills du inte pallar mer. Om vi ska kasta, ta i för kung och fosterland. Jag blir mer impad av någon som vågar ta i och visa vart skåpet ska stå än att se någon fjolla runt. 
 
jag önskar att killarna hade så mycket mer respekt för oss.. så att vi vågar ta mer plats och visa vad vi går för. De är ingen skillnad på oss, vi alla är människor. Vi har samma tillgångar, samma rättigheter och allt sånt. Jag vet inte vart killar har fått ifrån att dom är bättre på allt.
 
Jag blir varje gång lika ledsen när jag tex ska svara också kommer än kille och ska svara för en istället. För jag är en tjej, who gives a fuck om jag räcker upp handen, killarna får ju prata rakt ut. Jag blir alltid lika trött när en kille härmar en när man säger något. Som om de var mesigt och tjejigt. Jag blir alltid lika ledsen varje gång jag hör killarna fnissa bakom ryggen på en när man ska svara. Jag blir gråtfärdig när dom inte vill lyssna och bara skrattar åt en. 
 
Jag blir förbannad när jag hör en lärare säga "tjejer är lika bra som killarna förutom när de gäller sport, då är de killarna som äger"  jag vill bara slå någon när dom börjar applådera åt lärarens ord och skrika ut att de är rätt. 
 
Låter detta rätt, låter detta bra? Är de detta man ska stå ut med i skolan varenda dag? Jag och många fler får känna oss små och obetydliga i killarnas sällskap. Jag önskar och jag hoppas att någon dag/generation att killar fattar att vi är samma styck kött och att ingen sa behandlas annorlunda. 
 
Detta var vad jag hade ochh säga... Jag vet långt och rörigt inlägg där jag både klaga på båda. men de är för att båda gör rätt och fel. Så nnu berättar jag de. Vi kan klaga på killarna men vi får tänkaöver våra egna handligar också. Allt jag skrev är vad jag får stå ut med varje dag. Jag är trött på de. Men ingen vill prata om de. De är ett riksabelt ämne tydligen. Men för tusan, de handlar om vår lika rätt i samhället. Inte vapenplanen för tredje världskriget.  
 
Jag hoppas som sagt att ni fattar mitt budskap och tänker på de jag sa. Vi är lika starka och vi måste bevisa de! Kom ihåg de
 
Älskar er alla
 
 

Min fina

Min fina prinskorv, vad jag älskar honom<3