Matskurs dag 2

Gymnastikhoppning på schemat. Behöver inte ens nämna att damen var otroligt pigg och taggad. Hade som sagt mycket att kämpa med.
 
Hoppa kan hon allt, och hon räddar sig i alla situationer. Idag kände jag verkligen kraften i hoppen och hon tog i för kung och fosterland. Kände att någon hade saknt hoppningen ganska mycket, Mitt problem denna gången var att Divina som vanligt var lite bekväm. Så hon drog ner huvdet och ettsa sig fast i bettet. Mina tyglar gled också blev de svårt fram till hindret. Så jag fick ofta (för ofta)koncentrera mig på att korta tygeln än allt annat. Men de kändes bra att hon var pigg och hon tyckte de var skoj. Vi är snabbt tillbaka. Imorgon ska jag ha andra tyglar och även låna Mats handtag. Jag hoppas på att få känna på 120 höjden imorgon. Känns bra att göra de då Divina just nu är på bra humör. 
 
Jag fick annars mycket beröm. Allt satt fint förutom hennes huvud dock. Hon hoppar på som fasiken och är inte i en ända bom. Imorgon är de banhoppning!
 
 
 
 
 

Matskurs dag 1

Första dagen var de dressyrarbete med bommar. Divina var 50/50, en stunden kunde hon vara riktigt jobbig och andra gick hon fint. I början av passet hade hon en växel, men med många övergångar och tempoväxlingar släppte de. Sedan slog hon emot mina förhållingar, började köra upp huvudet och ettsa sig fast i bettet. Men med hjälp från Mats löste de sig tillslut. Bommarna gjorde hon super fint. 
 
Ända tills vi kom till galoppen. För de första kunde hon inte ens fatta galopp ordentligt. Utan hon sprang på och lyssnade inte alls. När bommarna kom i galopparbetet så bestämde hon sig för att bryta ut och hamna i korsgalopp precis innan bommen. Tog ett par försök innan jag ens kom över bommarna. Och när jag väl gjorde de så kastade hon sig över och hamnade återigen i korsgalopp.  Jag fick kämpa men tillslut gick de och då var hon hur fin som helst, Så slutet av passet var guld då hon gav sig efter allt slit. 
 
Nu idag är de gymnastikövningar. Känner på mig att även där kommer de bli mycket slit. Men de är kul!
 
 

Finaste Zassarina

Så idag fick vi tyvärr lämna en ponny. Fina Zassa fick vi hemskt nog ta bort. Efter en svår fölning gick de inte längre. Hon krystade men inget hände. Fölet var dött och felvänt. Zassa mådde fruktansvärt dåligt och vi stod maktlösa. 
 
Jag är tom. Inte fällt en ända tår...Att se en häst kämpa för sitt liv samtidigt som man ser hur ont de gör. De är en hemsk känsla. Finns inte mycket att säga, har aldrig känt mig så maktlös som idag. Lite svårt att fatta, eller ja väldigt svårt. Tänker inte gå in på detaljer. Orkar inte med detta och vill inte sänka humöret till botten.
 
 
 

hej på er

Nätet hemma är fortfarande inte fixat och mobilens nät är helt slut. Så jag går utan mobil och dator. Är helt okontaktbar alltså. Men om fyra dagar är allt i sin ordning (med mobilen då) Jag fick låna min brors dator som är den ända i huset som har nät. Jag ser detta lite som en engångs grej så förvänta er inget. 
 
Var hos höstarna för första gången på fyra dagar. Var bara hos dom en gång denna veckan och de känns så där, Men dom var glada över att se oss och hela. Var lite orolig för Dante och hans exem. Och som sagt var de mesta av manen borta och han har ingen pannlugg kvar. Även lite skav här och där. Blir ledsen över hur han ser ut men huvusaken är att han ändå är glad och pigg. Vilket han är! 
 
Vi red till ridhuset (cirka 3 km) Jag red Dante och mamma Divina. Detta var första gången på cirka 2 år jag red ut Dante. De har vart ett himla besvär med honom då han bara har rest sig eller skenat iväg medans han slår knut på sig själv. Så de var självklart att jag var nervös. Men han klarade allt super. Följde efter Divina lugnt och fint, gick även före i vissa tillfällen, Vi är tvugna att rida igenom en bit av Torsås för att komma till ridskolan. Han klarade både av bilar, springande barn och andra miljöhinder. Red en stund i ridhuset på båda hästarna. Dante fick mest kolla runt i alla gångarterna. Och de gjorde han galant! Var lite trög med galoppen men de funkade. Satt upp på Divina. Många stela sidor. och lagom tjurig. Men de gick ändå bra. Imorgon kommer Mats ha mycket att skrika på oss om men de ska bli kul. Hon behöver komma loss lite i dressyren nu. Låt oss svettas!
 
Mamma satt äve upp på Dante för första gången! (Hon har ändå ägt honom i 3 år, hehe)  Och de gick toppen, snäll som ett lamm var han. Sedan skrittade vi hem, travade även en bra bit i skogen och han var bara pigg och glad. Tyckte nog de var superkul att få komma ut. Mamma trodde inte de var samma häst och jag vara bara full i glädje. Han är helt fantastisk den hästen. De börjar vända ordentligt nu. I Augusti blir de privatträningar för Mats. Ska även boka in Susanna för dressyren. Målet nu är tävlingsbanorna till vintersäsongen typ. 
 
Efter ridturen badade vi Dante med K9, han njö i fulla drag. Sedan fick han sitt nya exemtäcke och smörjdes in. Han var en liten prins i dag och fick behandlas som en också. Imorgon rider vi ut utan Divina. Ska bli kul att se hur de går. (förhoppningsvis bra!) Vi får se när nästa inlägg kommer upp. Hoppas ni står ut. 
 
Gammal bild som jag fick kopiera

B&W



Museum och handling

Mamma och jag åkte till Uddevalla idag. Först de bohuslänska museumet med häst som tema detta året. Väldigt fina bilder och filmer. Men vi var otroligt besvikna över att de var såpass lite. Gick igenom allt på en halvtimme tyvärr... 

Sedan åkte vi till torp. Köpte ett UV skyddat exem täcke åt Dante. (Han ser hemsk ut just nu tyvärr) även en grimma som han kan ha ute på heltid utan skav. Köpte även en piké inne i en sportbutik och nån idrottsjacka och tröja. Var på Ikea en bra stund. Ska ju flytta snart igen och de huset är i renoverings behov... Men mycket inspiration blev de!  Jag har redan bestämt färg i mitt rum (mint grön) och jag har lite flera planer. Kommer bli kul att se slut resultatet! 

Nu ska vi bara äta en sista middag med släkten. Sedan drar vi oss hemåt. Är sjukt trött och lite hängig. Längtar så otroligt mycket till hästarna!!! Kryper i hela kroppen. 



Sista dan

Har haft de hur bra som helst, ska snart äta middag med familjen och njuta den sista dagen. 

Imorgon åker vi hem på kvällen, på söndag blir de att trimma igång hästarna. Divina ska på kurs nu i veckan. Hahahaha hon kommer vara fet och pigg. Men så är de när de är sommar. Dante ska ridas vägen till ridhuset på söndag. Blir en liten utmaning men jag tror han kommer klara de galant. 

Annars är vädret på topp! Handlade ytterligare tre plagg från Bik Bok på deras rea. Två linnen och en kofta. Rea är farligt säger jag bara. Vi var i Ljungskile idag, i släktens nys hus (vilket var underbart) och man var lite sliten efter gårdagen. Nu blir de makrill och tittande på gamla videos. Hoppas ni har de lila bra! Kram på er alla 





Livet är bra

Har inge nät på mobilen men får internetdela en snabbis. Har de bra, är hos släkten och livet är på topp.
Har hela dan vart iväg på havet. Hittade en "egen" liten ö att spendera tid på. Vart här sen kl 12 idag. Hur härligt som helst och vädret har vart på topp! Vattnet är perfekt, helt klart och varmt. Västkusten är en helt annan klass än östkusten. De blir några timmar till här, sedan bär de av till Trollhättan igen. 

Ni får vara berädd på lite skit uppdatering framöver. Men försöker göra de bästa av allt. Ni får ha de bra, kram på er alla! 




Bella

Har de bra



Emporia

Bella och jag åkte till emporia igår. Hade pengar från jobbet jag hade gjort. Och de var rea i varje butik! Så de blev lite med hem iaf. 


* Jacka från Zara. Har tappat bort min och behövde en ny, blir perfekt till hösten sedan. 

*väska från accent(?) Behöver även där en ny till skolan.

*jeans från Hollister, HM och Bik Bok. Behövde verkligen ett par nya svarta då mina gick sönder efter första dan... 

*tröjor från Bik Bok och Cubus. Två långärmade och ett basic grått linne. 

Blev mycket för en minimal budget så jag är nöjd. Och speciellt med att jag bara köpte nödvändiga saker. Så nu är jag pank! Men de var värt de! 



Sista dan

Sista dan i Skåne. Måste hem tidigt imorgon, pga att jag ska båda hinna med hästarna och packa tills vi ska åka till släktingarna på västkusten redan imorgon kväll. 

Idag blir de en dag på stranden, jag har ingen aning utan hänger bara på. Jag mår skit, är förkyld och väldigt trött. Alltså är jag lite luddig att prata med och man får nog ha tålamod med mig. Men jag hoppas på att de blir en toppen dag ändå! Är ju ändå sista dan med Bella på ett tag. Hon kommer förhoppningsvis ner innan skolan! 



Kvällshäng



Whisky

 
 

Blommor

Jag älskar ju att fotografera. Men har aldrig riktigt vart inne på att fotografera natur. Men här om dag så var jag i trädgården och såg blommor (hör och fasa) så jag fotade dom. Har aldrig fotat blommor förut och resultatet blev ganska epic. Så jag är nöjd med första försöket :)