Den bästa platsen på jordenStallet, alltid. Mår alltid bra där och älskar de jag får hålla på med. 

Lång dag

Åkte in till stan vid 12, lite krångel hit och dit. Hamnade tillslut hos tandläkarn. Sedan hem för att åka till hästarna. Fixar Dante och sitter upp, värmer upp i skritt. Börjar sedan trava, halt. In med hästskrället och kyla av benet, och nu får han stå i boxvila tillsvidare.
 
Mamma tar Divina och jag tar Santino, skulle rida ut och fick vända. Hade 100 flugor och hästarna var sjukt irriterade. Red till galoppbanan, mammas rygg pajjar. Jaha de var den ridturen... Kom ändå hem kl 10. Hahah sån jobbig dag och jag är så trött... Nu ska jag bara kolla på film och ta de lugnt. Har en redig huvudvärk och kroppenvärker. Ska upp tidigt för att jobba, och mamma dumpar mig i stallet vid kl 15 imorgon. Ska dock bara rida två hästar...Så tråkigt med Dante, han som började komma igång nu... Jaja får hoppas att de är något mindre för han ömmade inte och var inte varm. Bara halt... 
 
 
Foto: Malin Wengdahl

Börja veckan med denna

 
Jag har sagt de förut och säger de igen. Dom är fantastiska, denna låten är bara så fin. Den får mig att må så förbannat bra (utan anledning). Bästa sättet att starta dagen på. 

Paint- as a disney freak

Eftersom jag är ett disneyfreak är detta ett måste. Jag är totalt svag för detta. Paint är den första youtubern jag la intresse i. Kommer ihåg hur min dåvarande styvsyster och jag bara var totalt inne i honom. Och nu har han gjort de bästa på hela internet. Den första videon las ut för över 1 år sedan. De blev en hit och 33 miljoner har kollat på de videoklippet. Jag älskade de såklart. Och nu till min lycka har han gjort en nu. Jag totalt älskar den. Lika mycket som den andra. Detta är ett stort tips för han är otroligt talangfull och underhållande. Kolla på hans andra också, lika bra dom. 
 
 

En helt vanlig slapp söndag

Åh vilken seg dag. Men de har vart skönt samtidigt. Hälsade på ponnyn som har de så bra, han var verkligen nöjd med livet. Sen har de bara vart chillande, kollat på två filmer. Och gjort lite allt möjligt. Har haft de ledigt från hästarna denna helgen. 
 
Men imorgon kör vi igång igen. Ska rida så många jag hinner med, ska även jobba. Och sedan till eftermiddagen blir de tandläkarbesök. Full fart på en måndag! Denna helgen drar även falsterbo igång! yeeey men jag är inte där förens om 2 veckor... Ska vara där på söndagen för att se 6-7 års finalerna och Gran prixn. Massa på inköpslistan och jag har faktsikt pengar detta året. Känns bra! Något som redan är köpt är Blinkers, pratade med Cheval och vi ska bara hämta dom nere i deras monter. Jag hoppas detta kan hjälpa Dante lite med koncentrationsförmågan.
 
Ha de bra, håll även tummarna för bättre väder denna veckan!
 
Mitt allt

B&W TO

 
 
 

Divan

 
 

B&W

 

Ponnytiden-tack

Egentligen har jag inte riktigt sagt tack för ponnytiden. Men de är har kommit upp för mig att de inte kommer bli fler tävlingar på ponny eller träningar. Kommer nog inte ens ha en ponny under mitt ansvar mer. (förutom fjasper såklart) Känner mig inte vidare ledsen för de, ponnytiden var rolig men den gav inte vidare mycket.
 
Egentligen ska jag nog tacka min ponny som gjorde tiden rolig. Han som gjorde att jag ville hålla på. Men om jag ska vara ärlig har jag lärt mig otroligt mycket mer detta halvåret på Divina än vad jag gjorde dom tre åren på Casper. Casper stod för min grund och Divina utvecklar detta. Jag visste ju att Casper aldrig skulle ta sig till MSV klasserna, ingen av oss var redo för de. Med Divina kan jag ta mig till toppen, helt klart. 
 
Ponnytiden var inget för mig, de är inget jag kommer sakna. Jag är hemma på stor häst. Jag älskar de, de är så mycket mer. Jag sänker inte min ponny. Han är fortfarande mitt liv, han gjorde allt för mig. Jag älskar den ponnyn mer än någon annan. Han gjorde mig alltid glad, var verkligen världens snällaste och perfekt ponny för mig. Men utan honom känner jag ingen mening med att gå tillbaka. Jag har aldrig passat vidare bra på ponny. Rider stor häst 10x snyggare och bättre. Jag ser en mening med de, jag kan ha mål och ta mig uppåt. Skulle aldrig våga tävla ponny på 120 nivå. Aldrig, men på stor häst känns allt bra. Då känns de som att jag kan lyckas. 
 
Så tack ponnytiden, ni gav mig inget vilket gör de lättare för mig att lämna de. Nu ska jag blicka framåt, sattsa allt på mina hästar och bli en av dom bästa.Nu satsar vi vidare! Nästa gång jag smakar på ponnytiden är väll om jag får egna barn.(låååååååångt fram i tiden, om de ens händer) Då ska dom har små racerponnyer och vinna allt. Så watch out, hehe. 
 
Mina fina 
 

Kalmar hästsportklubb 26/4

110-17 fel 
 
Hon var fin på framridningen men hon var även ganska loj. Men de var hon dagen före också och då kom hon igång på banan. Så jag tänkte mest på en trevlig känsla innan start. Men mot hinder nr 1 såg jag inte avståndet och hon gick samtidigt inte framåt. Rett skit stopp. Tog runt en stor sväng och manade på henne. Fick över henne men direkt efter så blev hon loj igen och de var svårt ännu en gång att få fram henne. Masade oss över nr 2 och nr 3. Fick sedan igång henne mer över nr 4 och 5 men mot kombinationen dog hon ännu en gång. Fick verkligen anstränga mig för att få över henne. Mot nr sju var jag helt slut och Divina fokuserade på något annat och på 7:an tappade jag allt och de blev ett otroligt skit hopp. Jag tappade stigbyglarna men fokuserade på 8:an fortfarande. Men Divina kände väll hur jag var ur balans och tvärnitade i svängen mot 8.an. Tog tag snabbt i stigbyglarna och travade mot 8:an. Fick fel för den tvärniten och 5 fel för överskriden maxtid.Så egentligen skulle jag ha haft 13 fel, inte 17. Men orkar inte lägga mig i de... Första stoppet kom inte med på filmen! 
 
 
 
110 avdelning A- struktet resultat. 
 
Hon stannade dock ut sig. Hon var trött och hon hade stått i transporten i 3 timmar. Förståligt. Men pga fel från mig och sekritariatet så blev mitt resultat struket.Och jag får mina pengar tillbaka. Okej för mig. 
 
Varför de var som de var är nog olika anledningar. Hon är inte van vid 2 dagar. Blev antagligen lite för mycket för henne. Hon va även brunstig och när Divina är brunstig går de inte. även otroligt mycket väntan... Jag är inte onöjd med henne. Nu har vi lite mer rutin om de. Nu ska hon få en månads vila från tävlingar, sedan kör vi igång igen! Nu denna månaden blir de massa uteritter och knappast ingen hoppning. Bara markarbete. 
 
Sedan måste jag bara säga vilket underbart ställe Kalmar hsk är. Massa trevligt folk, och personer som vågade komma fram. Fick både ta kort och skriva autograf igår, jag uppskattar er alla så mycket och de är bara kul at ni vågar komma fram och prata. Domaren var även jätte förstålig för felet jag hade gjort och var så snäll och stöttande. Jag trivs verkligen där, banorna är även i toppkvalite och bra byggda. Nu blir de inte tävling där förens i september. 
 
De finns flera bilder men blogg.se la av mitt i... kommer flera sedan

5 facts

*vi var på väg att sälja Divina ett tag. Hade spekulanter men mamma fegade ur i sista sekunden. Vilket jag är jätte glad för!
 
*Jag är aldrig långsint. Kan bli arg, men är de bara ett tag. Förlåter väldigt lätt och vill gärna gå vidare. Orkar inte med bittra tankar och surheter. 
 
*Jag har en 9 i läsning. Läste ut TFIOS på 300 sidor på två timmar. De är typ de ända jag är bra på och som funkar bra i skolan. Hehe...
 
*Jag var "laktosintolerant" en period när jag var liten. haha jätte konstigt, dock är jag små känslig mot mjölk fortfarande. 
 
*Dante är född 13 maj och Divina 23 Maj 2008. Och Dantes mamma var ynka 158 de resulterade en väldigt liten Dante. Divina är även för liten i sin blup -2.2 står de. Och hon är cirka 162 någonting. Haha stackars Dante som kanppast är 160 då! 
 
charmigaste bilden någonsin, not

Divina under dagarnaHon är bra fin den lilla hästen. Tänka sig att hon är vår, helt otrolig! 
 
 

Blogg.se funkar ej

Mina bilder laddas inte upp och de är ju inge vidare att skriva utan bilder. Men jag ska ta allt om dagen imorgon om jag får tillbaka förmågan att ladda upp bilder. Jag kan säga att jag fick 17 fel i ena klassen och struket resultat i andra. Men allt om de imorgon. Ni kan kolla min tumblr där jag tog lite bilder ifrån dagen. Så om ni har lust att se är de bara att klicka in sig på http://photobysaran.tumblr.com/  (bild ifrån instagram gick att ladda upp)
 

Kalmar HSK 26/6

100 cm-0 fel
 
Här hon var super och fin, jag kunde göra inverkan på henne utan problem. Mot andra hindret fick hon soppatorsk och stannade. Så jag fick lirka för att komma upp mot andra hindret. Vilket jag gjorde och tur att de var ett räcke för hon hade cirka 2 galoppsprång att smälla av. Sedan fick jag lite bråttom med tiden och red på i lite högre tempo.Hon hoppade lika fint ändå och löste allt bra. En fin fin nolla
 
 
 110 cm-0 fel
 
Hon var galet fin på framhoppningen, hoppade som bara den och var i perfekt balans efter. Kändes väldigt bra inför starten. Detta var vår trejde regionala 110 och på dom andra starterna har jag max kommit till hinder nr 3. Så jag var lite nervös. Hindrena nu var mer maxade och breda nu. Men jag red in i de högre tempot för hon kändes mer ärlig på de. Och allt gick så fint, jag smög på trean bara som de blev ett litet försiktigt hopp. I kombinationen drog hon på när de var ett galoppsteg kvar så de var bara att hänga med för glatta livet. Annars gick banan super fint. Klarade även linjen med två breda oxrar. Hon var ärlig hela rundan och ställde upp som bara den. 
 
Jag är otroligt nöjd med dagen och jag hoppas på en lika bra imorgon. Imorgon blir de även debut i Avdelning A på 110 . Ska starta där de bara är 6 ekipage så de är inge vidare press osv. Utan jag ska fokusera på att komma runt felfritt och göra de till en trevlig upplevelse för oss båda. Är inte ute efter någon placering. Startar även en annan 110 i avdelning B.  Nu hoppas vi på att hon inte har fått någon helomvänding under natten och totalvägrar imorgon. men de tror jag inte!
 
 


 
 

Åker hem glad och nöjd