Krasch måndag

Ny vecka och jag kan väll inte säga att jag precis har börjat den på bästa vis...

Skolan rullade på som vanligt men de blir segare och segare. Hoppas bara på att jag inte hamnar i den fasen jag hade i 8:an. De var inte roligt då. 
 
Var hemma ett tag innan jag skulle ta moppen till stallet. Krockade med en personbil påvägen dit. Var bilförarens fel totalt då han körde rakt i kommande trafik. Jag lyckas köra rakt in i fronten och de blir en satans smäll. Lyckas köra vidare och kan parkera moppen. (helt otroligt) Jag var fullt oskadd men något chockad. Jätte snälla var dom och vi bytte nummer och han skulle ringa försäkringskassan osv. Fick även nummret till ett vittne och massa annat. Så skönt att alla ställde upp istället för bli arga. Är verkligen inte lätt och vara i den situationen samtidgt som man har världens respekt mot vuxna.Men som tur var tog dom hand om mig och mamma hämtade både mig och moppe senare. 
 
Är så glad över turen jag hade. Och jag är så lycklig över att vara hel. 
 
Mamma och jag åkte till stallet sedan. Red ett barbacka pass som gick bra. Krävde inte så mycket utan att hon skulle böja och vara mjuk. Galoppen blev riktigt fin och rund. Så jag var nöjd med prinsessan. 
 
Nu får vi hoppas på bättre tur i veckan och fortsätta den med positv tanke!
 
 

I nya huset

Så nu bor vi i de nya huset. Alltså har vi flyttat. Detta är ett hus som har stått tomt i 14 år så de är mycket jobb med de. Mitt rum är dock klart och nu ska jag bara inreda de lite mer. Ska ha ljuslinga i halva delen. Tavlor ska upp och lite annat förhoppningsvis. Just nu är vi utan värme och varmvatten. Så de är ganska jätte kallt. Men de ska fixas på tisdag. De finns inge nät ännu och de kommer den 13 oktober. Så just nu har vi mobilt (de suger).
 
Men annars är allt huller och buller. Huset ser just nu ut som fan men jag hoppas väll på att nya tapeter ska upp osv. Vi har ju valt tapeter redan så de är bara köpet kvar. Vårt kök är utan luckor och jag är väll inte stört förtjust över läget just nu men de är bara att bita ihop typ. De som är bra är att vi har Zoey och Casper hemma nu. 
 
Divina får vila idag. Igår var vi ute på barbacka tur väldigt tidigt. Jätte mysigt och perfekt kvalitets tid. Imorgon ska hon bara skritta ut ännu en gång och små joggas. Sedan ska jag klippa henne. Därav att hon inte ska gå något ansträngande pass och bli svettig.
Detta ska bli dressyrvecka. Har ingen träning denna veckan då de är Breeders. Så jag ska bara trimma dressyr och köra intervaller. På torsdag är de nog hon som får ta dressyrpasset för Jeanette om Dante inte är bättre i benen. 
 
Mysig höstvecka blir de nu och jag är taggad. Jag kan tyvärr inte lägga upp några bilder pga de dåliga nätet. Men så är de!

Dagens ridlektion Celia

Fick en knubbig D-ponny vid namn Celia idag. Stark liten sak som var ganska rolig faktiskt. 
 
Vi började med dressyrarbete och de gick bra. Men hon var en framåttung ponny. La väldigt mycket i bettet. Men de var bara att räta up sig och få in dom där bakbenen. Efter ett tag gick de väldigt fint. Men hon kunde inte få den där höga runda formen. Utan de blev lite "ungshästform". Antagligen för att hon inte är jobbar i den formen i vanliga fall. Så kan mycket väl tänka mig att hon är svag. 
 
Hon gjorde hyfsade skänkelvikningar och blev mjukare och mjukare. Kom sedan till galoppen och de var en knasig galopp hon hade. Hon var stel och de märktes att ungarna antagligen inte har kunnat jobba henne ordentligt i den gångarten. För jag kände hur hon blev stark men jag visste hur jag skulle göra och då gick de bra.
 
Hoppade sedan och till en början smög hon sig på. Men gjorde riktigt fina galoppombyten. Även här va hon framåttung. Framåt slutet gick de bra och jag fick henne på de avståndet jag ville ha. Så då hoppade hon riktigt bra faktiskt. 
 
Är nöjd med passet. De var längesedan jag red ponny och den typen av häst. Mina hästar är lite annorlunda och anpassade utav mig. Men en ponny som rids uta 10 olika ungar varje vecka. De blev en annan typ av utmaning. Men Jeanette var jätte nöjd med oss. och tyckte att jag red henne riktigt bra. Då jag fick henne rätt och kunde korrigera henne som jag skulle. Detta resulterade en väldigt fin ponny. Kan bara tänka mig hur fin hon skulle kunna bli om man fick jobba lite med henne. Hon kunde grunderna super fint och var en samarbetsvillig ponny men lite lat. 
 
 
 

Torsdag i helt vanlig ordning.

Torsdag och ögonen går i kors. Är så trött och sliten. Men de är fullrulle. Ska snart iväg på träning. Vet inte om de är hoppning denna veckan eller om de är dressyr. Om de är dressyr får de bli Dante. Men om de är hoppning tar jag ridskolehäst. (Kommer kännas konstigt) Dock kul då jag alltid vill lära mig att rida flera typer av hästar osv. 
 
Imorgon är de träning för Divina ännu en gång. Matsträning på Tor. Tränar med massa vänner imorgon vilket gör de 5x roligare. Ska rida lika bra imorgon om inte bättre. Seda drar jag till vänner. Stannar över till lördagen för att sedan dra vidare till Tilda. Vi ska filma lite projekt och annat skoj. Filmkväll på de också vilket ska blir mys. 
 
Är lite småstressad då mitt rum ska packas ihop då vi flyttar i helgen. Så ska packa ihop alla kläder och annat. Har packat alla små pryttlar redan. Så nu är de bara allt annat kvar...
 
 

Matsträning 24/9

Herregud vilken träning! Fy fan va bra rent utsagt. Jag red helt jäkla otroligt bra och Divina hoppade som en gud idag. Sån satans bra känsla.
 
Hoppade fram igenom med att travhoppa. Ganska högt vilket kändes på Divina. Hon tog i och blev ganska ostadig efter. Men 110 och komma i trav, de är jobbigt. 
 
Sedan började vi hoppa bana. En väldigt rolig bana med mycket linjer osv. Precis den banan vi behövde, och de kändes bra. Jag var tvungen att ha ett högre tempo idag då hon var lite svagare än vanligt efter viloveckan. Fick hoppa bana på 120. De innehöll linjer som var kluriga och en tre kombination. Jesus, jag svävar på moln efter dessa rundor. Första rundan var bra men något slarvig. Jag höll henne alldeles för mycket mot kombinationen och glömde innerskänkeln total. De tydde på kråkhopp och fel igenom hela. Men fy fasiken, hon hade ingen tanke på att stanna även om de blev total fel och jag red typ utan tyglar. Fick ta om de och då blev de bra igen. Red rundan en gång till och då var hon trött på första hindret och bakbenen drog ner en bom. Sedan la jag henne fel på grinden så där drog hon med sig en till. Men annars var de en sån fin känsla. Sedan fick jag hoppa halva rundan och då satt allt perfekt. 
 
Jag är sjukt glad men nu har de blivit ännu flera frågetecken över denna häst. Hon är en av dom som hoppar bäst och är helt otrolig på träningarna. Jag får så mycket beröm från Mats. Och jag håller med då hon hoppar något otroligt. Hon är stark och självsäker i hoppen. Vi har en rytm och jag själv är i min bästa form. Om jag får säga de själv red jag så förbannat bra idag. Jag red med skänkeln och var där när hon behövde mig. Samtidigt som jag varierade min sits och var mjuk i min ridning. Fy fasiken va gott de kändes i kroppen.
 
Mats peppade mig något otroligt denna lektionen. Han står på min sida om att inte ge upp på Divina ännu. De är en förjävla fin häst för de. Hon är något speciellt den hästen och Mats tror verkligen på oss och de känns bra. Men han tyckte själv att detta får bara vara till nästa vår. Annars slänger jag mina egna ambitioner i sopptunnan. Och de vill jag verkligen inte... 
 
jag önskar mer än något annat att vi fick visa upp vår grymma sida på tävlingarna. Jag lovar er att vi skulle vara farliga. Men de är mycket jobb tyvärr. 
 
 
 
 

hur jag har utvecklats i mig själv

Något jag har lagt märke till på senaste tiden är att jag har utvecklats som person något otroligt. 
 
Jag kommer ihåg mig själv som väldigt bitter, vresig och påfrestande. När jag var mindre hade jag inte många vänner. Var till och med mobbad. Men jag kan tänka mig varför nu. Mot mellanstadiet blev jag blygare men hade ett otroligt humör. Sånt humör som gjorde alla rädda, och när jag inte var arg skrattade alla istället. Detta gjorde mig ännu mer bitter. Upp mot högstadiet såg jag en ny chans. Var dock ganska arg och blyg fortfarande men mycket mer ödmjuk. Sedan har de blivit bättre och bättre. 
 
Nu har jag öppnat mig själv något otroligt. Jag är mycket gladare och och ödmjukare. Har skaffat mycket flera vänner. Förlåtit och ursäktat mig. Känner inte av någon drama alls och mår så bra i mig själv just nu. Jag har insett hur fina vänner jag har och hur jag borde ta reda på sista tiden med klassen. Detta har gjort skolan roligare och jag känner mig positivare. Jag är inte alls lika blyg längre heller. Tar för mig mer, vågar öppna munnen och säga något. Jag må ha varit uppkäftig förut men de var mot en större grupp. Men med bara en person stängde jag av helt. Men de är det ändrat på. Även de får mig att må så mycket bättre. Jag känner mig inte bortglömd eller ivägen. Utan jag har insett att de är på min egna bekostnad att ta kontakt och visa mig. 
 
Så även om livet har vart bittert förut behöver jag inte hugga och vara sur nu längre. De gör de inte bättre för mina vänner och inte för mig själv heller. De är så skönt att ha ett leende på läpparna oftare än ett moln över huvudet.  
 
 

Uppdateringen sumpade allt

Så jag uppgraderade min mobil och dom har ännu inte utvecklat Blogg.se appen för IOS 8. Så därför har jag inte kunnat blogga, då även nätet hemma la av. Men nu verkar datans nät funka iaf.
 
Onsdagarna brukar vara lugna men på något sätt har jag lyckats ta slut på krafterna. Men ikväll är de hoppträning och de ska bli väldigt kul. Dock har Divina inte gått dom bästa passen nu. Men vi får hoppas att de blir ändring på de. Så nu ska jag ge allt denna träningen. Sedan blir de he och plugga matte. Har prov imorgon och jag har noll koll på läget. Men ska försöka göra de bästa av de hela. 
 
Dagens låttips:
 
 

Tråkiga planer

Så jag kan väll inte påstå att jag har de så bra runt hästfronten. Utan allt är ganska tråkigt och självförtroendet är på botten. 
 
Divina har haft en otrolig vilovecka. Gick nog 3 dagar och vilade resten. Jag tror de gjorde gått för henne då de inte är ofta hon har sånna veckor. Jag har anmält mig till tävlingar. Börjar om på 90 cm... Har p&j på söndag.Sedan fortsätter vi så här ett tag. Blir inte 110 förens nästa år. Planen om falsterbo är helt borta. Vilket är tråkigt då planer om att sälja är större faktiskt.  
 
Sedan kommer kruxet. Divina har blivit väldigt stressad på senaste tiden. igenom med hoppningen och jag tror de hela har fått en dålig upplevelse. Så jag ska se hur de blir på onsdags träning. Om hon är stressad och inte tycker de är kul ställer jag av henne helt från hoppningen fram till nästa år.Och då ska jag börja träna dressyr och träna igenom de. Så att hon kopplar bort hoppningen. Sen får vi se hur de går. Om inga av dom här planerna inte går igenom. Väljer jag att antingen att sluta tävla eller  sälja. Tyvärr lutar de mot att sluta tävla då jag gillar Divina alldeles för mycket. 
 
Detta är sjukt tråkigt. Och jag såg Carros inlägg om att saker är menat. Och jag tror nästan att tävlingsbanan inte är menad åt mig. Jag har aldrig haft några riktiga framgångar och de har alltid gått i motvind. De är så sjukt roligt och jag älskar de, Men de är inte kul att lämna självfortroendet i sanden efter varje tävling. Folk frågar knappast inte ens hur de går längre... 
 
Jag mår något sjukt dåligt just nu. Och jag vet inte hur framtiden ser ut. De är väldigt oklart. Självförtroendet och hoppet drog någonstans, även motivationen. 
 
 

Om ni har frågor

Om ni har frågor kan ni gå in på min ask. Jag svarar på alla frågor, ni kan välja att vara anonyma men de roligaste är ju såklart om ni inte är de. Så gå in och ställ allt mellan himmel och jord! Tryck på bilden för att gå vidare. 
 
 

Best friend tag

När jag var hos Bella vilket var evigheter sedan så gjorde vi Best friend tag. Och jag ha ännu inte visat er den. Så enjoy. Tyvärr blev de ingen titel på något konstigt vis men de är ju innehållet som räknas.
 

As right at is can be


10 favoriter

1. 
 
2.
 
3.
 
4. 
 
5.
 
6. 
 
7.
 
8.
 
9.
 
10. 
 
Detta är Saras röra i musiksmak. Jag har väldigt blandad smak och detta är just nu mina favoriter. Lyssna gärna och ta del av fantastisk musik!

Två helt fantastiska klipp

Så jag är helt tagen av The voice Kids Germany. Här snackar vi multitalanger och de är så galet fint. Jag ryser i hela kroppen och en klup i halsen kommer upp. De är helt insane.
 
Två äldre, tror dom flesta har sett denna. Men de är helt otroligt. 
 
 
Fast denna är min favorit. Dom är cirka två,tre år yngre än mig och dom gör de perfekt. Så satans snyggt och vackert gjort.
 

ostadigt nät

Som ni redan vet är ju nätet helt knäppt hemma hos mig! Så jag har vart utan i två dagar. Men nu spenderas helgen hos pappa och jag är uppkopplad på heltid! 
 
Har haft två "stallfria" dagar nu. Hatar egentligen att använda de ordet då jag verkligen vill vara i stallet. Men annat viktigt har gått före. Annars har de varit två helt ok dagar. Skoltröttheten smyger sig på mig tyvärr. Är fruktansvärt trött och de börjar bli segare att ta sig upp på mornarna. Men mitt positiva humör är fortfarande på topp, så jag hoppas att de håller sig kvar. 
 
Nu ikväll blir de film med god mat. Ska kolla på film och de ska bara bli skönt att koppla av. Imorgon ska vi på bio och de blir nog en toppen lördag helt enkelt. Ska levera lite bra inlägg till er. Så stay tuned. 
 
 

Hur de står till