2x från igår

Hel och pågång

Hon var jätte fin på benet och ingen svullnad alls kvar. Så jag red ut en längre runda med skritt och trav. Hon rörde sig jätte bra och de var lugnande. De var typ översvämning på vägarna så de blev att vada igenom vatten. Och de gjorde hon himla bra, gick avslappnat och rakt framåt.
 
Är så skönt att detta med vatten har släppt. Vi kanske kan våga oss ut på en terrängträning i år igen. Haha skulle vara kul att prova igen efter förra årets katastrof. Alltid bra med miljöträning.
 
 

Slapp lördag

Hade så otroligt roligt igår. Även om tröttheten slog till ibland så körde vi på. Alla var typ där och de var bara himla roligt. Sjöng tills rösterna sprack och dansade tills fötterna värkte. Precis som de ska vara. Kom hem vid kl 2 och somna på en gång. 
 
Idag är tröttheten fortfarande som ett dimmigt moln. Ska ut och rida på eftermiddagen och även ta stallet. Ska ta in Divina och om såret är bra och om svullnaden är nere, Så skrittar vi ut en kort runda för att mjuka upp oss. Och sedan börjar vi stilla. 
 
Åh är så oinspirerad denna dagen och fruktansvärt seg. Men de är så det ska vara en lördag. 
 
 
 
Snön har kommit hit till torsås också! Men de håller redan på att smälta bort (lycka<3333)

Min häst är verkligen bäst

 
Fick denna fantastiska bilden från Henke igår ifrån 120 klassen i augusti. Vår debut. Att se denna bilden får mig att inse vilken häst jag och mamma har. One of a kind. Hon är så otroligt fin och fantastik. Och inte minst sagt snygg. Min dröm. Åh de ska bli så kul att komma igång nu igen och förhoppningsvis få en fantastisk säsong!
 
 

Min drömAsså jag pallar inte vilken snygg häst de är jag har! Hon är drömmen. Hennes kropp är så förbaskat fin just nu. Åh blir helt varm i hjärtat... 

saknaden av sommar

 
Bästa modellen <3

Nu kör vi igång igen

Wow bloggen har verkligen legat nere. Jag är så grymt ledsen över detta och ska bättre mig. 
 
Torsdag då. En av dom jobbigaste dagarna i veckan. Precis inpå fredag med världens sämsta lektioner. Förutom idrott då, men de har vi en väldigt kort stund. Men idag var de ett undantag då musikgymnasiet som är grannar med oss hade en live show. Så vi fick kolla på den hela eftermiddagen och sedan sluta. Så denna torsdagen kan jag tyvärr inte klaga på. 
 
Ska snart ut till stallet. Blir inge rida då hennes ben måste vila. Utan bara fixa grejerna och ta in dom. Sedan blir de att plugga till prov och massa annat. En helt enkel torsdag alltså. Vilket är skönt då jag är väldigt väldigt bra. 
 
Kommer mer intressant inlägg sedan...
 
 

En sån bra onsdag

Bästa onsdagen på länge. Börjar dagen med att ha inställd lektion. Började alltså 11:20 istället. Hade två lektioner för att sedan sluta 13:40. Drog hem till OK med ett par vänner. Chillade och hade de super trevligt. Kom två till sedan och vi bara snacka och hade de bra, Drog sedan ut med mina killvänner och hade de väldigt roligt. Satt sedan kl 18:45 och kollade på träning i ridhuset. Och för cirka en halvtimme sedan så kom jag hem. Har ätit och försökt få ihop mig själv. Är väldigt väldigt trött. 
 
Ska duscha och sedan sova. Haha upp tididigt imorgon då hästarnas utsläpp ligger på mig. 
 
Skulle ju ha tränat idag men Divina har tagit på sig ett balltramp. Så hon var svullen tråkigt nog... Så de blir vila i cirka två dagar och hoppas på bättre. Sedan är de igång igen som vanligt. Tror inte att de är något allvarligt. Håller tummarna för de iaf. Men nej nu ska jag hoppa i duschen. Har en lång dag framför mig imorgon. 
 
 

De tuffa är förbi

Okej den tuffaste dan på veckan avklarad. Gjort tre prov idag och haft 2½ timmes lektion utan rast. Puuuuh dagen var tröttsam. Var uppfriskande att rida Divina dock. Inte vårt pass idag tyvärr. Hon var väldigt stel och bråkig idag, men släppte lite på slutet. Hoppas hon springer av sig lite på hoppträningen imorgon. Så att hennes energi är till någon nytta. 
 
Var i stallet ett tag efter. Casper hade debuterat utan täcke i hagen idag. Så han var mer brun än vit. Divina fick även stå med spikmatta ett tag så de blev en del pyssel.
 
Jag har just ätit mat som jag själv lagat, applåder är jag värd. Tack tack. Min kära mor är inte hemma så ofta så får väll försöka lösa saker och ting själv.  Annars händer de inte så mycket. Ska fixa en liten grej jag har funderat på under dagen. Så kanske kommer något inlägg senare. Annars chillar vi på.
 
 

My oscar award

 
 
 
 
 


Så Oscars närmar sig ju. Jag är inte nöjd med detta årets nomineringar så jag tänkte göra mitt egna! Detta är totalt efter mina egna åskiter och antagligen har jag missat massa filmer. Skulle ha velat lägga till flera kategorier men de tog en satans tid att fixa dessa. Cirka 3 timmar för att vara exakt. Men en kul grej! Jag skulle gärna vilja höra eran åsikt om vilken film ni skulle vinna en specifik kategori! Är ävldigt nyfiken. Vill gärna se om jag har missat någpn film också!

Veckans tips

Okej jag ska tips om de självklara. Men som inte verkar vara självklart alltid. Ha hjälm. Ha alltid hjälm på er runt hästar. Vi tänker inte på hur kraftfull och känsligt djur vi håller på med. Och vi är alldeles för naiva gällande detta djur. Vi ser på dom som om dom vore något gulligt och fluffigt. Men i själva verket håller vi på med ett djur som väger uppåt 700 kg. Som har en muskelmassa 10x starkare än oss. Blir en häst skrämd har du inget att sätta emot. Om hästen blir arg, har du ingen chans. 
 
Detta är ett djur med egen vilja vi håller på med. Om tankarna slår runt lyder dom inte. 
 
Vi måste börja ta hjälp av dom skyddsprylar vi har. Jag ska börja ha hjälm på mig i all hantering. För jag vet inte hur ofta hjälmen har räddat livet på mig. Jag önskar att jag hade haft hjälm på mig i fredags. Hade hjälp mig på många vis. Men jag var lat. 
 
Jag ser personer som rider utan hjälm och blir alltid lika arg. Även om de är på en liten fotosession, ha hjälm på dig. Om hästen blir rädd eller bångstyrig, har du som sagt ingen chans. Du hänger löst. Riskerar du livet för att se snygg ut på bild?
 
 Att rida utan hjälm är seriöst de dummaste, absolut dummaste du kan göra. Att förlita dig för mycket på hästar är också de dummaste du kan göra. Detta är ett otroligt oförutsägbart djur som faktiskt är ganska korkade. Mamma var påväg att bli sparkad i huvudet idag när hon tog av benskydden. Bara för att vår hund fnyste utan förvarning. Hur sjukt är inte de?  Hästar är så otroligt nerviga och på tårna. Så snälla ta inte allt för givet och tro inte på att de är ett leksaksdjur du håller på med. Utan saftey first. Alltid. För hjälmar räddar liv. 
 
 

Otålig på livet

Jag har en ovana. En dålig ovana som jag gärna skulle vilja ändra på. Och de är att jag pushar på i livet alldeles för mycket. Jag vill så mycket att begränsingar inte finns. Och de gör att jag aldrig blir mätt. Jag vill alltid mer och mer. Min drömmer är alldeles för många Och de gör mig rent utav rädd. 
 
Min rädsla är för att jag kommer stå tomhänt och besviken. Att livet kommer putta mig tillbaka och ge världens käftsmäll. De roliga är att jag är ynka 16 år. De kliar redan i kroppen över att lyckas och uppfylla drömmarna jag just nu lever på. Jag är inte ens klar med högstadiet. Jag har ingen livserfarenhet alls. 
 
Jag är inte realistisk i huvudtaget. Och de gör mig irriterad. Irriterad över mig själv. Jag är blandad. Jag vill verkligen uppleva så mycket som möjligt, jag lever en gång. Men jag vill heller inte skapa denna drömmiga rosa bubblan som är så lätt att spräcka. För när de gäller mina drömmar är jag så sårbar.
 
För de jag lär mig just nu från andra är att allt är ett helvete. De är så många "jag önskar..." och bittra miner hit och dit. Min högsta dröm är att byta ut "jag önskar..." mot "kommer du ihåg.." Jag vill inte bli som dom vuxna jag känner. Som har begränsat sina liv, skaffat sånna som mig och sedan klagar över de.
 
Men antagligen tänkte dom som är vuxna nu som jag. Att de är dags att erövra den lilla värld som kretsar runt oss. Men saker händer, saker vi inte valde. Saker som händer ändå. De som kommer flyta ut ur min lilla drömplan. Som kommer göra att saker kommer strykas över och glömmas. Och de är jag så rädd för. Jag vill leva efter min plan. 
 
För hur mycket  jag än tänker på hur realistisk jag måste vara destå större blir min bubbla. Och att spräcka den är inget jag vågar. Jag tänker leva efter de jag vill och sedan får jag väll ta tag i de som kommer sedan. Även om de inte kommer vara de ultimata. Och som de ser ut nu lär mina drömmar flyttas huller om bull. Livet kommer ändras, jag kommer ändras. Men min ovana är de jag lever på. Antagligen kommer de förstöra mitt liv totalt eller göra mig till ännu en bitter grå vuxen som klagar på allt och alla. 
 
Min rädsla är blandad. De är lite skräckblandad förtjusning över livet. Och jag vet att dom flesta sitter och fnyser åt mig just nu. Men detta är de jag vill. Detta är de jag lever för, min framtid. Jag är alltid steget före, och de gör mig trygg. Att ta dagen som den kommer, not me. Utan jag bygger upp världens plan som mitt liv kan kretsa runt. För då mår jag bra, stessad visserligen. Stressad över att missa dagar och slösa bort dom.  Men de är så jag vill ha de. 
 
 
Hur drömmer ni? Är ni stora dreamers som mig som vill bryta alla mönster? Eller är ni trygga människor som tar livet som de kommer?
 
 
Denna sporten är en av mina högsta drömmar. Även om alla säger nej just nu. 

Kampen mellan mig och mattenIkväll är de vi två... Ska kämpa mig igenom ett kapitel. Sen kan jag ta rast, och fortsätta med min söndag! Fortsätta med er. Har några inlägg på gång! Så vi ses om någon timme. 

Senast på min tumblr

 
Klicka på bilderna för att gå vidare

Lördag på sin ära

Har vart på sjukhuset nu på morgonen. Dom slipade och röntgade. Mina tänder hade hamnat i chock. Och de kan vara så att dom dör men om några år isf. Haha sjukt egentligen men de är ju bara att gillat läget. På måndag så ska jag tillbaka och då få en ny tandställning. Sedan tillbaka om tre veckor för att röntga. 
 
Men allt är annars bra och jag är i vanligt tillstånd. Jag ska snart ut till stallet och rida. Var och hälsade på Zoey förut och hon var kelen. Haha hon är ett litet åskmoln den hästen.
 
Annars händer de inte mer. Var på cheval och frågade efter ridstövlarna som är inne på 13 veckor nu. Men nej de tar en stund till... Köpte även en ny nummerlapp från Kingsland eftersom mamma lyckades tvätta min förra :)) Älskar hur alla förväntar sig att man ska göra något på lördagar. Men jag har aldrig någon riktigt ork. Är alltid väldigt trött och vill gärna vara lite själv. Bara jag?
 
 
 
Älsklingspojk<3