Upp på hästen igen

Idag kunde jag inte hålla mig längre utan drog på en ridtur med mamma. Farex har visat tydliga tecken på att han är jätte uttråkad. Så Dante fick följa med också. Gick jätte bra. Farex ömmade till en början så fick hoppa av och kolla. Han visade inget på benen, red vidare och de släppte. Antagligen öm efter skoningen. Men Farex var pigg och framåt, glad över att vara ute igen. Så nu kör vi på igen som vanligt, ska bli kul. 
 
Tog in Quiri och Zoey sedan. Provade att binda upp henne i stallgången. Bäst att ta de när dom är små pga att dom lägger sig bakåt i protest. Men hon är för svag för att rubba någonting ännu. Så hon gjorde de en gång, jag la bara armen bakom rumpan på henne så gick hon framåt. Sedan stod hon där som en ängel. Provade att knoppa hennes man då de ska göras inför fölvisningen. Klippte bort utåtstånde ludd i öronen (mest bara för att se hur hon tog de) kratsade hovarna och borstade med olika typer av borstar. Hon är förbaskat duktig, ni anar inte.
 
Häromdagen var hovslagaren här och ville prova att raspa hennes hovar. Även där bara för att vänja henne. Hon stod blixtstilla, hovslagaren var mäkta förvånad då föl inte brukar gilla att de drar i hovarna. Hon har attityd men är otroligt snäll och arbetsvillig. 
 
Efteråt så provade vi att ställa upp sto och föl inför visningen. Zoey är världsvan och fölet förstår snabbt. Kommer gå toppen detta. Hon travar så fint bredvid :') Älskar denna lilla dam, hon är verkligen något. 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: