2012 highlights and breakdowns

Jaa snart om ca 1 timme är detta året slut. Gone de kommer aldrig bli något 2012 mer. Huuh weird...
 
Snart är de 2013. Året jag blir en fjortis, året jag börjar tävla stor häst, året jag avslutar min sista termin i 7:an andra i hela högstadiet. Året jag börjar 8:an ...
 
De är läskigt jag håller med om de..
 
Men ska vi gå igenom detta året då. 
 
 FEBRUARI
En grej som jag kommer ihåg är när jag fick min nya telefon en Iphone. Och jag har tjatat och gråtit och bråkat. Men jag lyckades och jag fick min älskade mobil. 
Samtidigt började jag skapa en ny kontakt.
Jag började messa med en person som står mig otroligt nära nu. 
Och vi är fortfarande lika nära efter snart ett år.  HÄR hittar ni henne.Och hon ska veta att hon betyder allt för mig. som min egna syster<3
 MARS
I mars så fick jag min första placering i tävling :) en 8:de plats i e Lc+ på¨annas hästshop cup i Nybro :) Gjorde oxå  min första felfria LB som var en A:1.
 
 
Vi köpte även en ny hoppsadel åt Divina :) Som står fast vid oss och är ett av dom bästa köpen någonsin.
 
APRIL

I
April så var de vårhoppet på Udden och jag skulle tävla LB och LA . Allt gick super den dagen och jag fick en efterlängtad 3:dje placering i LB:n och en fin Debut i LA med bara 4 fel.
Köpte även mina dröm ridbyxor. Ett par vita John whitiker med Union jack flaggen på bak fickan :)
 
 
 
Jag åkte även och provred min framtida foderponny Pinnen. Hahaha jag ville så gärna ha en foderponny och han var så söt så jag hade redan bestämt mig i bilen på vägen dit. Inget gick så bra på provridningen men nu går ju sakerna bättre!
 
 
MAJ

 
I Maj så började vi månaden med att hämta den lilla bruna Ponnyn<3
 
 
Sedan blev de skol Dm i både hoppning och dressyr. i hoppning så knep Jag åt mig en 4:de plats och i dressyren blev jag näst sist på 50%. Men oj va kul de var och man slapp skolan :) Men jag kommer ihåg att dom hade haft en urusel banbyggning och många ramlade av.
 
 
Sen blev jag och mamma lurade ordentligt när vi skulle köpa ett par ridstövlar. Jag skulle få mina Falsterbo GTX. Men icke sa nicke vi blev snuvade. Men vi anmälde henne så allt löste sig! så fick jag mina Tretorn Advance istället.
 
Sen en av årets tävlingar. Ölandhoppet där jag kom 4:a av typ 30 ekipage och när Casper slet sig och skenade iväg till stora vägen. Och många underbara människor hjälpte oss att fånga fluffen igen. När jag hoppade en LA bana och de slutade i hel katastrof för vi båda var nerv vrak och vi hade inte vår utrsustning på oss utan massa lånade av andra.  Men allt slutde väl där och jag är jätte glad över den tävlingen.
 
 
hade min första hoppträning med Pinnen och han skötte sig så otroligt fint den sötnosen.
 
 
 
 Eller när jag tävlade Divina för första. En 1m klass och vi kom inte ens in på banan. Utan vi fastnade på framhoppningen då Divina tyckte allt var läskigt och hon hoppade bara två gången. annars var de bara vägringar. Usch vad jag var arg och besviken och skämdes...
 
 
Sen var de även klassresan till Kolboda... usch vill inte komma ihåg den kvällen... allt var hemskt. Jag kännde mig otroligt utanför och jag gick och la mig kl 10. Ringde mamma gråtande och hon var nära på och hämta mig. Mina kompisar kom ju in sedan kl 2 på natten alldeles fnittriga... Ja de var ju roligt att dom hade haft roligt. och behövde inte höra att man var för ful för att vara med visst folk...
 
JUNI

Sen blev de ju Nybro tävling som gick åt helvete. Flög av på 5:de hindret. Skämdes så otroligt...
 
 
Sen var de sommarshow på Torsås ryttare och jag var lite fotograf och ledde :) var otroligt kul och sommrigt !
 
 
 
 Sen fick Pinnen också komma ut på sin första terräng träning. oj oj vad han bockade och hade sig men han kom över allt utan problem och jag var så otroligt glad över honom!
 
 
När jag gick till skolan stötte jag på denna vackra syn<3
 
 
Jag debuterade min Pay and jump med pinnen som va r70 cm. De gick jätte dåligt och vi vägrade på varje hinder första gången. Ja minst 13 gånger per hinder. Men sen när jag fick rida om så fick jag bara ett stopp. Otroligt glad liten ponny där oxå..
 
 
Sen bev de skolavslutning och vilken lättnad. Slippa min gamla klass börja om på nytt, slippa mina lärar ja allt!
 
 
jag skulle träffa Klara för första gången. Ohh herre vad kul vi hade tillsammans. Jag invigde även mitt sommar jobb med henne. Hon fick även rida mammas fina häst och blev otroligt kär i henne. Sen röjde vi runt lite i Torsås också med hästarna. rebeller you know
 
 
 
Vårt otroliga konstverk!
 
Klara fick även bilder på Dante och mig. Oh vad arg och envis jag var. Red otroligt oklokt...
 
 
Jag skrev ett otroligt argt inlägg om att dom hade ändrat klasserna och jag började klaga direkt över hur jag inte kommer trivas och att allt var hemskt. Jag ångrar allt nu. Min klass är underbar och jag älskar alla männsikor i den. Och vi är bara grymma. Går inte en skoldag utan att jag skrattar. 7B är klassen
Här hittar ni inlägget
JULI

Sen Blev de en till pay and Jump ibörjan av Juli. första klassen som var på 70 cm gick bra endast ett stopp. Men i andra klassen som var på 80 cm stannade han på alla oxrar en gång så de blev 12 fel den rundan.
 
Sen skrev jag ett otroligt ledset inlägg i sommras som kom direkt från hjärtat... Hahaha okey jag kännde mig ensam...
HÄÄÄÄR är de inlägget
 
Sen åkte jag på ett efterlängtat ridläger i tranemo. Där jag skulle få träna för bra tränare och ta fälttävlans kortet. Jag träffade otroligt fint folk och allt var bara underbart.saknarde verkligen! så otroligt skoj. Och träningarna var bra. Ja allt helt enkelt!
 
 
 
 
Åkte till Klara efterridlägretoch hade de skönt.
 
Sen precis helgen efter blev de super Helgen på Udden. Inte nöjd med rundorna. I Lc så blev de för långsamt och för stora kurvor. Och i LB:stil så blev de 8 fel och sämst stil poäng på 49 p.
 
 
AUGUSTI

Sen var de ju en bra början på augusti med vimmerby. En placering blev de iaf en 4:de plats i andra omgången och små pet i dom andra. Super rolig helg som jag jag saknar!

 
Sen hade vi vår upphittade kattunge med oss eftersom den nappmatades. Smirre
Sålde den lilla kissen senare... Sen fick mamma sms om tt dom hade vart tvungen att ta bort den... så otroligt sundför de var den goaste kisse någonsin
 
 
Sen skickade vi iväg Divina på utbildning hos Helene någon gång i slutet av Juli eller början av Augusti.
Där blev de många tävlingar. De var varje helg ett tag.
 
 
Sen var de Kvaliten. Oj oj va mamma var nervös men Divina skötte sig som en liten Prinssesa och blev tillslut ett Klass 1 Sto :) Grymt roligt var det!
 
 
 
Sen i slutet av Augusti fick Casper byta stall och bo hos Helene ett tag.
 
SEPTEMBER


Sen fick jag chansen att fota Johanna Grant och hennes fina häst Flex. Jag gick även fram och pratade lite med henne och Sen pratade hennes mamma och Helene mycket. hon var en super trevlig tjej om jag hoppas på att få träffa mer :)
 
 
Sen började skolan och jag trivdes som fisken i vatten. Var otroligt roligt!
 
 
 
Sen började ponnyallsvenskan och jag var fotograf. Jag fick mycket bra kritik för mina bilder och mitt intresse började brinna ordentligt!
 
 
Jag lånade även ut mina ridstövlar till Elin Ljunggren . Och även där var de en otroligt fin själ som jag var väldigt glad över att träffa .Fina Padde också!<3
 
Vi var otroligt hyper i skolan och hade de grymt
 
 
One Directions Nya video av LWWY kom ut och jag satt där och var på väg att svimma. Blev helt röd i ansiktet och fnittrade som bara den. Så himla snygga.
 
Jag köpte min alldeles för fina hjälm som jag älskar<3
 
 
Sen åkte vi till Helsingborg för att vara på Breeders med Divina.  Vilken annlägningen, vilka hinder! så himla fint! . Och rätt bra gick de ju :)
 
 
 
OKTOBER

 
Sen debuterade jag min första Fälttävlans tävling. Seriöst de roligaste jag har gjort. ressyren gick bättre än vad jag trodde och jag fick 51% där. I hoppningen var de full fart racerponny och och i terräng hoppade vi fel hinder men klarade oss och skenade nästan runt banan. Och oj vad trött jag var efter...
 
 
 
sen fick jag börja rida Divina och vi började göra upp planer om 2013.
 
 
 
Och jag började göra planer med att göra mig av med Pinnen att jag inte hade tid...
 
sen hade jag en ensam hemma helg och drog dit massa vänner. Slutde inte som jag hoppades och jag ska nog inte ha de igen...
 
 
Senåte vi och kollade på ett jätte fint vattentorn i Ronneby och hade tankar om att köpa de, men de blev ju inte av eftersom vi var för långsamma. 
 
 
Sen åkte jag iväg med eldorado gänget två dagar och de var rättså roligt! roligare än skolan iaf!
 
 
Sen hade jag min första Mats träning och allt gick bra. Kanske inte lika ar som de är nu men något iaf :)och vi bestämde oss för att träna för Mats också! Inget jag ångrar.
 
 
Sen blev de Torsås marknad och jag hängde med några fina människor och även träffade några. Jag köpte en one direction tröja och ett skal. Stod i smälla ballong ståndet med penis formade priser... De kom inte så många tyvärr. och vi gav mest våra vänner gratis kast ;)
 
Sen åkte hela tävlingsgänget på final i vetlanda. Jag, Emme och Nellie som hejjarklack. Hahaha åhh vi var på väg att frysa asen av oss.  De var då jag började bli ordentligt bra vän med Nellie :)
 
Sen släpptes One directions andra nya låt som jag total älskar (min favorit på TMH)
 
 
Sen tog jag mod till mig och blev en Ginger. Och jag ångrar ingenting med det! helt underbart att sticka ut lite :)
 
 
NOVEMBER

Alice och jag fick tag på One Direction biljetter. Så himla grymt!!! Åh vad jag längtar!!
 
 
Sen åkte min Familj till stockholm och vi hade de grymt. Vi gick på naturhistorska museumet, och shoppade :)
Bara två dagar tyvärr ...
 
 
LILLA JAG lyckades tackla en 180 lång människa på idrotten. WOOP
 
 
Sen hade Torus spökkväll för dom indre och oj va roligt. Ungarna var jätte sköna och mysiga.Sen hade vi stora lite damp resten avnatten i klubbstugan. Ahh älskde lilla gänget<3
 
 
och jag tog chansen att föja med Nellie på en Bella träning då dom skulle byta hästar. och jag var där som fotograf och de var otroligt roligt att kolla på :) 
 
Sen kom min underbara vän Liza som stannade över helgen och var min lilla hästskötare under tävlingen.
Otroligt fin och rolig människa<3
Sen var de Ju Annas hästshop cup och där i LB:A1 och där fick vi en underbar 3:dje plats!<3
 
 
DECEMBER

sen började vi december med Km i dressyr då allt sket sig och de gick inge bra... Men jag är otroligt glad över min ponny ändå. Sen blev de ju ingen hoppning pga snöstorm...
 
 
Jag betsämde mig oxå för att ha kvar Pinnen också.Bästa valet någonsin<3
 
 
Sen skaffade vi lite shettis sällskap som tyvärr var tvungen att försvinna lika fort (dumma hästar)
 
Men vi hittade ett underbart hem åt honom fort också
 
 
 
 jag bakade lussebullar med Emelie för första gången. otroligt Goda!
 
 
Sen tillbringade jag två dagar med Nellie och Emelie .Mina fina tjejer<3 helt knäppa var vi...
 
 
Sen hade vi en julshow som var väldigt rolig. Jag ramlade av, jag red lite vårdslöst och Pinnen hade så otroligt rolig. Vi hade spegel hoppning och horseboll roligaste sakerna på länge!
 
Vi hade även ett Lucia tåget genom torsås med stage4you hahaha var påväg att frysa häcken av mig! och pinnen hadedamp, casper var på väg att flyga i luften men vi klarade oss bra :)
 
Sen blev de såklart julafton. Jätte mysigt med familjen och jätte fina julklappar även pappas!
 
Jag har fått mina dröm ridskor och min dröm videokamera. och nu är allt slut... Nu är de nyårsafton. Vi har inte precis firat men vi har firat lite :) 
 
Så kom igen nu 2013 var bra tack. Och inte bara för mig utan för alla!
 
GOTT NYTT ÅR.
 
Tog ett tag detta inlägget men värd det :) kommer sakna 2012.. faktiskt...
 
 
 
 

några saker jag saknar

*sommarn. Jag hatar vintern finns inget bra med vintern! Sommarn är bara härlig. Att komma in svettig från ett ridpass. Dra på sig shorts och gå och bada. Hänga med vänner och massa sånt.. give me? :)
 
*släkten. Sakar min mormor och hela min släkt... De var super härligt att få åka till mormor på sommarn. Att få vara med min kusin. Att åka till min mosters sommar ställe på västkusten och fiska krabbor.  att åka båt till någon liten ö på havet och ha med sig matsäck.
Men nu är Mormor borta och hennes hus uthyrt. Min moster är bort och de känns inte ens som jag känner min kusin längre. Saknar verkligen dom sommrarna.
 
*sommartävlingarna. Så roligt med meeting. Älskade det!
 
sen saknar jag inte så mycket mer eftersom ja mitt liv har vart tråkigt förut och de blir bara bättre och bättre nu :) 
 
 
hahaha vilken sommarbild.... mupp

mine soon

Årets mål innan skolavslutningen är att ha ett par vita jeffrey campbell. Har 500 kr nu. får  500 kr i Januari och i Februari. Se då är de klart :) så jag kan nog lyckas snart.
 
 
skulle vara så snyggt till ett par slitna jeansshorts och ett linne. Måste verkligen köpa mycket nytt till sommaren nu. Specielt shorts! kan inte ha för lite shorts. Och dom ska ha hög midja och gärna nitar.
Yeah you know ;)
 
 

woop!

Nellie länkade mig ett av Kristina wargs inlägg och där hon skrev om mina skors tvillingar. Inte samma tidsmodell men samma sak ändå. och de va rväldigt bra respons på dom. Då vet jag att de blir bra alltså :)
 
 
  
Kolla in inlägget HÄÄÄR
 
 
 

Film-hoppträning

 

Hoppade bana som låg på 1m. Gick sådär. Jag var lite överallt med mina fel. Men Divina var super fin. :) På slutet hoppar jag serierna som jag gjorde mest fel på.

Och tänk på att hon hoppar as högt och jag typ flyger. För jag är otroligt liten på henne.(med vikten) som en liten fluga :)

 

Men träningarna går uppåt! ohh juste om ni undrara varför jag hamnar i bakvikt när hon hoppar med fel avstånd så är de för att jag släpper tyglarna så att de inte händer någonting.De var många gånger jag hoppade utan tyglar på trippelbarren.

Julklappar av pappa

fick mina julkappar från pappa idag. Blev jätte glad över allt :)
 
Pappas jukalappar:
 
*Videokamera 
 
*kamerastativ
 
*Idrottsskor 
 
*och en yankees keps (äkta)
 
Stativet  var riktigt bra, kunde vrida åt alla håll ochde känns bättre att kunna få bilderna stilla och bättre.
Och sen videokameran var en otrolig present! Nu kan mamma filma utan större problem ch jag kan börja vlogga. Vet inte om jag ska göra de på engelska eller svenska får väll prova mig fram :)
 
              
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Charlie the unicorn!!

 
Hahaha om man har min humor så ser man de roliga i det! hahahaha döööör
 
 

Mitt fynd

Mamma sa ju åt mig att hitta mitt egna fynd. Och jag gjorde de (detta betalade jag med mina egna pengar) :)
 
Anna sa åt mig att prova ett par vantar. Och först känndes dom lite creepy men sen var dom bara varma
och gosiga. Riktiga vintervantar. Och dom var inte stora och klumpiga utan helt lagom :)
 
349 kr kostade dom och jag blev nöjd :) så ett bra köp!
Super grepp i dom oxå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
köpte även ett par rull sporrar då dom är mycket snällare och riktigt bra :)
 
 
 
 
 
 

New in

 
 
 
 

 
 
 
Satt i bilen till träningen och jag kom på fasiken mina ridstövlar, jag fick inte med dom! Och vi var på vägtill Annashästshop och då sa mamma när vi ändå är där så kan du ju kolla efter ett par. Och då hittade (eller mamma rättare sagt) dom här snyggingarna. ett par super sköna Veredus Minuetto. Hon hade bara ett par i stl 40 men jag provade ändå och dom satt bra :)
 
Och eftersom de var sista paret fick vi dom för halva priset. Org. Pris 1950 kr och vi fick dom för 900 kr :)
 
Diskution i butiken
 
Me: Ahh men då kan ju jag betala dom. (drar upp plånboken)
 
Mom: Nej du får ta och hitta ditt egna fynd allt.
 
senare i bilen
 
Me: är du stolt nu?
 
Mom: ja men lite pinsamt är de,jag prutade ju typ.
 
Me: Mamma de ända hon sa var att de är halva priset på dom och du upprepade  med: Jag tar dom om de är halva priset. EFTER att hon sa de.
 
Mom: är ändå lite stolt
 
Ahh mamma är ju för smart....
 
 
Produktbilden på dom, mer rättvisa färger :)
 
Sen sa mamma att vi var tvugna att spara till ett par dyon chaps nu då ;) Och att jag hade en födelsedag snart...
 
 
 
 
 

sorry men datorn is killing me

skulle ha lagt upp Divinas hoppträningsvideo men neeeej då lägger datorn av. Men imorgon får ni den, då kan jag låna pappas avkylare, så att datorn inte blir för varm. 
 
Träningen annars gick rättså bra 1+ till hästen 1- till ryttarn. Jag vill alldeles för mycket och jag börjar krångla och glömmer tillslut dom viktigaste sakerna. Skänklarna och blicken. När jag landar så måste jag ju kolla om vi galopperar på marken fortfarande och mina ben är som ett par överkokta makaroner! Då funkar de inte. Divina hoppade som tusen, och ho hoppade mig ur sadeln bokstavligen. Jag ramlade inte av men jag flög rat upp i luften ibland och tappade tyglarna. Så en gång hoppade jag en trippelbarr på 1m utan händer. De är tur att hon hoppar mjukt. Men jätte nöjd med Divinas insats hon var för fin!<3
 
Och hemresan hem var inte jätte turbolent. Lugnare och mindre svettig denna gången :)
 
 
varför är jag så ofotogenetisk? nu ser jag ut som sura ernie (muppen)
 
 

so small things can change everything

 
 
 
 
 
 
 
 
Redigerade bilder som vanligt när jag har tråkigt. Älska bilderna på Emma och mig. För ja dom är typ världens fulaste men bara genom att redigera till dom så blir dom bättre på något sett. Mer jaa svårt att förklara. 
Men finast är ju såklart Divina bilderna. Åhh vad jag älskar den hästen♥
 
Tips åt er som har alldels för tråkiga bilder på datorn som man inte ville ta bort för dom kanske betyder något. Redigera dom. Gör något konstigt med dom och bara låt fantasin flöda typ.  Super roligt! De kanske är därför jag sitter i timmar och gör de.
 
Nu ska jag sov god natt på er puss<3
 
 
 
 

Open your arms and I'm home

 
Bara småklipp när Divina var lös i ridhuset idag :) kolla gärna i HD för ahh då ser ni ju bäst.  
Enjoy
 
 

Bra men ändå inte

Dagens träning gick bra men ändå inte. Asså vi skulle byta bett för hon blir ju väldigt älgig och klampar iväg. Så vi tog ett bett som låste sig och blev ett rakt bett när hon började hålla på. Och holly mah jolly!Hon blev så himla lydig att de inte fanns. Hon väntade på mig och bara var som en gudinna, Men såklart skulle jag krångla till allt och de blev ju lite pankaka över de hela. 
 
Jag hade inte tillräckligt med ben nu så hon hoppade alldeles för nära typ hela tiden och jag kollade ner i svängarna och han inte ta upp nästa hinder. Hon var så himla snäll idag så hon hoppade ändå. Men Mats var jätte nöjd med oss och de var ju bra, Han sa att de var den bästa träningen hittills och jag typ bara whuuut? De känndes hemskt. 
 
Men de positiva var att att nu har vi ängtligen fått till galoppombytena.
Jag ändrar bara min sits och gör galoppfattningen och hon bara gör de. Och Mats var glad över de oxå eftersom hon ska gå som 5:åring 2013 och de är ju ett måste typ ;)
 
Annars var de lite knepig lydnadsträning idag. och de var lite svårt ,mycket skänkel som jag inte hade idag och mycket svängar.
Men jag är ju inte så van vid nya bettet. Och imorgon får jag som tur va ha sporrar! yey!
 
Lördag= Banhoppning! Hoppas de går topp dåe!!
 
Värdelöst inlägg jag vet. Är lite borta, ughh trött. Men men hörs!
 
 
 
 
 

You will die tonight

känns ju humla kul att bli lämnad av sin kära familj när skräckfilmen är på. Att sitta själv i sitt stora vardagsrum medans alla sover... yeeey... help.  Men men filmen är slut snart. Tyvärr besviken, 1 är mycket bättre än 2.  Så imorgon blir de 3 sen 4 har vi ju sätt men de blir  kul att kolla igen ;) Remake the moment. 
 
Ja ni kanske fattar att jag pratar om scream. Bara så att ni inte är helt ute och cyklar.! 
 
Så nu har typ alla dött förutom två och ja dom ska inte dö heller. Men min favorit person dog typ först... oh fuck.... de läskiga är oxå att någons morsa går runt och dödar alla. så om ni undrar om jag kommer vara rädda för era mammor när vi ses ja då vet ni... dom kan vara en seriemördare...?
 
Ne nu ska jag inte ha massa dösnack, gå och lägg er.
Gå upp imorgon, ett en bra frukost. krama era föräldrar och säg att ni älskar dom. Häng med några vänner eller bara gå och krama din häst? Ta en skön ridtur vettja nu bär de inte är svinkallt och snö.
 
LOVE YOU GUYS
 

 
igga min vackra pyjamas tröja! mhh stl 150 funkar oxå...
 
OHHH VÄNTA HAN ÖVERLEVDE1!!! HAN ÖVERLEVDE MIN FAVORIT ÖVERLEVDE! HALELUJJA PREASE THE LORD! Bra då vet jag att han är där ännu mer handikappad i film nr 3. Love it. 
 
 

panikanfall

Okey jag vet jag vet, jag borde hängas förm in otroligt dåliga updatering. men vet ni vad, jag har typ inte orkat slå på datorn. jag har vart trött och mått piss dom senaste dagarna... (sjuk/förkyld alltså) Men nu är jag typ tillbaka på noterna, Har fortfarande inte så mycket matlust och ont i halsen. Blir oxå väldigt lätt trött. Men snart frisk igen :)
 

Åter till rubriken ↑
 
Idag var de träning för Mats. Markarbete stod på schemat och vi åkte vid kl 1 trodde vi...
När vi satt oss i bilen klara och allting börjar allt plötsligt hoppa och fara. jag fick kasta mig ut och kolla vad som hände i transporten och Divina var i panikslagen och försökte lägga sig ner och ha sig.
Vi tog ner rampen och hon var påväg att fastna under bommen och jag fick ner bommen snabbt och då bara kastade hon sig ur. 
Hon var helt darrig och lite små svettig.
Sen höll vi på i en timme och försökte få in henne i transporten om och om igen.
När hon väl stod inne igen så bara kastade hon sig ur snabbt igen så att man inte han blinka.
Detta gjorde hon flera gånger.
 
 
Sen ställde vi transporten mot logens väg och stängde för logen så att de bara var transporten att gå in i.
Först gick de inte men när vi la till longeringslinan runt henne så gick hon in igen och vi han stänga (puh). Men när allt var klart så började hon hålla på igen. Hon tröck sig mot rampen och försökte förtvivlat ta sig ut. Hon lutade sig mot mellan väggen som om benen inte ville bära henne.
Mamma fick stå och jaga på henne så att hon skulle ställa sig upp igen. så vi stod där ett tag och gjorde så att hon inte skulle försöka lägga sig ner. Och efter ett tag så blev de lugnt för stunden och vi tog chansen att åka. Hela bilturen var som storm på havet, allt skakade och hoppade. Vi var tvugna att stanna på rastplatsen och kolla att hon inte hade brytit benen av sig. Och hon stod upp som tur var men när jag öppnade dörren så slog ånga mot mig. Hela transporten var immig av hennes värme och ja....
Väl framme hos Mats så kastade hon sig ut men inte så farligt. Hon blödde på ena hoven, bara ytligt som tur var. Och när vi tog av täcket så var de helt lödrigt som om hon hade sprungit ett öken lopp på 5 mil...Och eftersom vi var försenade så fick jag rida i andra gruppen.
Jag var tvungen att gå med henne ett tag innan vi kunde sadla. Och JA jag red ändå för väl utanför transporten så varhon cool lugn, och hon dog inte. Glad över att de gick bra tillslut... skräckupplevelse
 
träningen gick rätt så bra annars. Jag red mycket bättre än vad jag brukar. Mer mellan hand och skänkel. Och de resulterade att hon gick som en klocka. DOCK blev hon seg ibland för att jag hade inte Sporrar och jag fick problem på skänkelvikingarna och ja hon blev lite svårare (lite seg i sidorna). I galoppen var hon super, lite stel i nacken  bara och hon blev otroligt lång när jag skulle sakta av. men jag fick ta tag i henne och fick ihop henne igen. Vi travade mycket över bommar och mycket markarbete. och Mats var väldigt nöjd med oss :)
 
Och utan att ha planerat de så lämnade vi Divina där, eftersom vi fick låna en box av Mats. Så imorgon behöver vi inte kämpa och ha  en svettig häst. Utan hon kommer stå och vänta på oss lilla stumpan<3
 
imorgon =  Lydnadsövnigar
 
Ne nu ska jag kolla på scream 2 som visas på 5:an (scream vecka ;) + sorry för min stavfel jag orkar inte kolla igenom så noga.