Utpumpad

Så trött idag. Somnade i bilen efter träningen idag. Satt mig i sägen och kollade på film hela eftermiddagen. Men jag har inte hunnit lägga ifrån mig mobilen utan den har jag haft i handen 24/7 och pratat och löst saker med folk. Över 80 händelser på Facebook och över 200 meddelande skrivna. Ah blir så trött! Men nu är allt löst... Jag kan hå och sova i lugn och ro. Ska upp tidigt imorgon och åka till Torsås ryttare då vi ska leda påsklägret.

Träningen gick som den gick.. Hästen min var så himla trött plus att jag var trött då jag fick aldrig riktigt ett flyt i de hela... Utan vi komma för nära, hoppa för snett och allt möjligt. Men Mats skonade oss efter ett tag då vi behövde inte hoppa hela banan utan vi tog en linje som gick perfekt osså nöjde vi oss där.

Nu ska jag sova. Sjukt trött och har ont i ryggen så nu vill jag bara sova! Godnatt

Anmäld

Båda hästarna är anmälda till Kalmar hsk springbreak. Divina 1 m på lördag och Casper 1 m på söndag. Blir den 13-14 April så om två veckor. Sjukt taggad med båda hästarna. Båda två går ju bra nu, får hoppas Casper är på lite bättre humör nu efter vilar veckan bara.
Sen är jag även anmäld till Ölandshoppet ska hoppa 4 klasser på 3 dagar :) Har planerat noga så nu hoppa vi på att de inte snöar den månaden heller! börjar faktsikt bli lite trött på detta... okej inte lite mycket faktiskt
. Sen har vi även sista omgången i Division 1 snart! mycket planerat! men de är bara roligt :)
 
 
 
 

Matsträning 29/3 Divina

Första dagen av kursen avklarad! Red kvart över 3 idag. 
Otroligt glad var hon och arbetsglad. Var ett himla viftande på huvudet i traven bara.
 
Vi la mycket tid på dressyren idag. Tränade att få hästen gå ökat på raktspår, och flytta undan för skänkeln båda varven, jobba igenom sidorna på serpentinbågar och små volter.  Allt var jätte bra för henne då hon måste jobba på allt. Hon har ju inte fått gå så hårt på några månader. Då vi inte haft något inplanerat och haft problem med lastningen. Men nu jobbar vi på ordentligt!
Så de kändes verkligen nödvändigt att träna på allt. I galoppen var hon jätte fin. Hade ett fint flyt och bara tuffade på. Men när vi skulle börja hoppa på serpentiner så var hon lite för ivrig i början men jag fick ordning på allt tillslut och då var hon väldigt fin. 
 
Vi hoppade serpentinbågarna från alla möjliga håll, väldigt bra övning faktsikt. Divina skötte de bra och hoppade lydigt. Sen hoppade vi två studs för att sedan ta 3 galopp steg till ett mitt hinder och sedan ta två studs igen. Fast hon skulle stoa dig i början och kastade av mig (ja jag vet, jag ramlar av varje pass) När jag satt upp så började hon bocka och små stegra igen men då var jag mer på henne och fick ordning på allt och kunde börja hoppa. Hon gjorde allt jätte bra, fick till och med in avståndet perfekt. 
 
Sedan blev de bana. Inga problem där heller. Hoppade ca 1m. Var inga svårigheter någonstans. Var lite extra på henne mot vattenmattan. Och de gick super. 
 
Känns som jag har uvecklats himla mycket och nu bara flyter allt bara på. Mats tycker jag har fått en helt annan känsla i ridningen sen första gången jag var hos honom. Jag rider bra för min ålder och de står jag för faktiskt. Jag är 14 väger mindre än 50 kg och är 166 lång. Och jag rider än 163 stor häst som väger 500 kg. Är 5 år och outbildad. Och jag klarar de alldeles utmärkt, visst jag får smaka på gruset ibland men jag tänker f*n inte ge upp. 
 
Här har ni dagens träning i alla fall! enjoy 
 

Trött på ask.fm

Tog bort mitt konto på ask.fm idag. Kände att folk kom undan med elaka kommentarer och sånt. Mina vänner har fått otroligt elaka kommentarer så jag tyckte de var tid att jag tog bort mitt konto innan jag hamnar i något sånt. Sen fick jag ändå bara frågor om min pojkvän så de blev ju lite tråkigt efter ett tag. 
 
Tycker inte de är ok att skriva elaka anonyma kommentarer och ställer människor till väggen bara för att dom är anonyma och inte vågar säga de öga mot öga. Total elakt... Men en har även jag fått anklagelser för att jag har skrivt elaka kommentarer? seriöst.. Jag skulle aldrig få för mig att skriva saker till mina vänner? plus att jag skriver bara på Ebbas och Lizas frågespalt. Så ni som tror att de var jag, ni har sjunkit i mina ögonen en gnutta.
Hoppas folk fattar att de inte var jag, och att de inte är ett bra ställe de där eftersom folk kan komma undan. Då man inte kan anmäla eller spåra Ip nr.  För guds skulle tro inte att de var jag...
 
 

Innan jag går och lägger mig

Under påsklovet ska jag bättre bloggningen, ge er mer intressanta inlägg. Är trött på min egna bloggning så... De ska fixas. Har bara varit så himla trött på senaste tiden så de är lite otroligt att jag orkar blogga i huvudtaget. Men de ska fixas har några idéer och de kommer fler säkert :) Ska se om jag kan få ändrat min design också.
 
 

Divina idag

Red Divina idag. Gick bra, eller ja hon var otroligt tjurig i början men de gick. I början var hon pigg och avslappnad i både trav. Jobbade på bra lite stel i sidorna.
 
Tog galoppen och hon skötte sig fint i början. Sen får hon utbrott och bockar iväg med mig. Jag lyckas sitta kvar! saktar av till trav och drar till henne med spöt. Fattar Galopp igen och hon gör samma sak igen. De är ju tyvärr inga små bocksprång hon gör.. utan hela hon används och hon vrider och vänder på sig.  Blev så sur och börja snurra runt på henne. Ville visa att hon inte skulle driva med mig och de funkade. Hon fick en fin rund galopp då. Men när hon fick ett utbrott till så gjorde jag samma sak igen. Funkar även då. 
 
Mamma satt upp en studds och Divina skötte de otroligt fint. Fick rätt galopp och allt.
 
Mamma rider henne imorgon och sen är de kurs på Fredag! Roligt!
 
Fick även in henne i transporten idag och kunde köra runt gårdsplanen 2 gånger! Inga problem, lättnad på hög nivå!
 
 
 

Låt mig och sova ett tag

Skolan idag har vart så krävande. Alltså inte i lektionerna utan allt runt omkring. Rasterna har varit lite överallt, jag har sprungit till lärarrummet typ 4 gånger för att se till att vi skulle få en lärare till bilden. De fick vi inte så vi hade håltimma.  
 
Sjungt med killarna idag, var så trött och nervös att jag kunde spy. Gick inte bra från början utan kraxade och hade mig. Sen flöt de på rätt bra. 
 
Fick damp på slöjden då jag gjorde om samma sak 100x... blev så arg och trött.  Jag orkar inte med skolan ibland... tur att de finns personer som piggar upp. 
 
Nu ska jag ut och rida två dumsnutar. Inte Dante de klarar inte min rygg, har ett stort blåmärke där idag...
 
Imorgon ska jag följa med Victor hem, blir så bra de kan bli. Sen har vi lov! massa planerat och de kommer vara så skönt att sova ut och vara pigg om dagarna. Kommer tillbringa dagarna med hästar,träning och vänner. nu ska jag gå hejdå
 
 
 

Can't wait

 
Detta kommer bli otroligt att se, Hickstead the world greatest horse

Bilden säger allt

Dante idag

Riktigt otålig liten herre vi har.  Blev lite trött på honom idag...
 
Mamma longerade han först och då fick han busa av sig. Han bockade och far runt som en lite helikopter.
 
 Jag satt upp och skrittade på. Han skötte sig fint, lite seg men de gick. Travade och han skötte sin fint där, lite vinglig men han skötte sig ändå bra. Blev några bakutsparkar men inte mer.
 
Började trava över en upphöjd bom. Herregud vad han hoppar över för att sedan tvärnitar efter hindret och sparka bakut. Flög rakt upp i luften och min rumpa fick smaka på marken en gång. Satan vad han hoppade...Sen fick vi ett flyt över bommen och han kunde röra sig framåt efter den.
 
Tog sedan en galopp. Herregud... De första han gör är att dra iväg i fullfart så jag hamnar på bakvikt och slår sedan bakut flera gånger. Flyger ännu högre nu och jag känner hur marken tar andan ur en och jag får panik. Jag kunde verkligen inte andas och hela ryggen gjorde ont. Efter ett tag med mammas hjälp så kunde jag andas igen och satt mig på marken ett tag medans mamma tog galoppen igen (i longerings linan). Jag kände hur trött jag blev och hur huvudet värkte. Jag satt inte upp igen men jag vet ju att jag vågar sitt upp igen så..
 
Blev lite lagom sur på honom att han ska hålla på så. På Torsdag ska han kollas upp av vår Equiemassör Susanne . Får nästan hoppas att de är något fel på honom och inte att han bara är sån...haha...
 
Men ni ska veta att jag inte rider honom själv. Aldrig! De är ju självmord. Nej utan mamma longerar mig i linan hela tiden och håller koll. Hjälper mig om de händer något och säger vad jag ska göra. Så svårt är de att rida honom... Man kan inte vara ensam med honom utan minst 2 st måste de vara. Sjukt krånligt och jobbigt...
 
 
Gurk heest

wow what a mess

Haha vilken dag, har vart lite halvt förvirrad, glad och stressad. De är en otroligt rolig orsak som får mig att må så mycket bättre. Ni kanske får reda på de senare, you never know...
 
Annars har dagen vart lugn och inte deprimernade. PÅ musiken idag kände jag bara hur jag ägde på trummor idag! Saka inte efter, tappade inte takten och bar öste på. Älskar när man får spela i takt med något och hålla i takten! awesome. 
 
PÅ tfm svenskan så plastade jag in böcker. Lärarna behövde hjälp med de så Jag,Tilda, Nathalie och Hampus ställde upp. Inte för att Hampus gjorde så mycket.. men lärarna var glada och nöjda med oss!
 
På tyskan skulle vi redovisa men jag kunde inte då jag hade glömt att skicka powerpointen så jag slapp! Tar de på torsdag istället.
 
Idrotten var rolig. Körde på för fullt som vanligt, de är ju bara så underbart!
 
Sen hände inge roligare under dagen! Men jag är glad över den. Speciellt över just den speciella saken, happienss<3
 
Nu har jag vart inne ett tag. Har ridit Dante, mer om de kommer!
 
 

Blir så glad

När man får sånna här kommentarer så blir jag så glad! Kul att folk uppskattar ens fotografering, ger mig ännu mer vilja att lyckas :)

Måndag

Går till skolan så här idag, simpelt :)

Månadens låtar

 

Ställ frågor

 är som alla andra och har bröjat med detta. Men gå in på denna och ställ frågor till mig. Ni är så anonyma ni vill, och jag svarar ärligt på alla frågor :) 
 
http://ask.fm/SaraNilsson187
http://ask.fm/SaraNilsson187
http://ask.fm/SaraNilsson187
http://ask.fm/SaraNilsson187 
http://ask.fm/SaraNilsson187
http://ask.fm/SaraNilsson187