Feminism båda sidorna

 
 
 
Något jag tycker är viktigt i livet är att man tar plats. Visst inte överdrivet med plats men ändå så att du är stadig och syns.  
jag tycker de är viktig att vi tjejer syns. Ja jag tycker feminism är viktigt, skratta så mycket ni vill men de är ändå vi tjejer vi pratar om. Men jag är så trött på allt detta med att åhh killarna fattar ingenting. Jag själv blir utsatt av de. Men varför står tjejer bara där och klagar och inte gör  något åt saken.  
 
Nu kommer dagens ämne som kommer uppröra många säkert. Men de jag är så trött på är att vi utmärker oss som små dumma, mesiga och kan inte ta i. Nej vi får inte respekt, speciellt inte av dom i min ålder. Detta är ett inlägg där jag både kommer klaga på hur insatta vi tjejer är. De är som vi har ett par oskrivna regler. Men samtidigt om hur killarna har sänkt oss. De är helt otroligt. Detta skriver jag från hur jag känner, vad jag får stå ut med. Inlägget är inte riktat mot någon. Jag måste bara få lätta på hjärtat. 
 
Okej punkt 1.  Dumhet. Okej hur ofta räcker tjejerna upp handen? ahh kanske händer 3 gånger på en lektion. Jag vet att vi kan svaren, vi är inte dummare än någon annan. Men varför står ni inte på er och räcker upp er förbannade arm? Vad är de värsta som kan hända? Att dom sätter en pistol vid huvudet och trycker av om du inte svara rätt? I dont think so. Men istället ska vi sitta där och dra oss i håret, tugga tuggummi och sucka djupt. Inte undra på att killarna tror att vi är värdelösa i skolan.
 
Jag har fått höra sååå många gånger att jag är dum. jag har fått höra ord som "jag trodde du skulle vara smartare men när jag lärde känna dig var du helt annorlunda. Alltså väldigt korkad" En sån mening gör väldigt ont. Eller som om man svarar fel, killarna börjar direkt skratta och kasta de i ansiktet på en. Den där stunden där deras killkompis svarade fel är ju som bortblåst. En tjej svarade fel wow hon måste vara en bimbo. detta gör mig arg, detta gör att jag vill mot bevisa dom ännu mer. Visst jag skulle bara kunna krypa ihop och inte räcka upp handen mer. MEN NEJ jag är fan lika smart som dom. Jag är en människa, de har ingen betydelse om jag är tjej eller kille. ALLA GÖR FEL. Jag tar tag i mig själv och säger håll käften åt dom. Dom ska fan inte vinna över mig. Jag önskar bara att alla andra tjejer kunde tänka så här. Om du vill att killarna ska ha respekt för dig. Ja se till att du är värd de också, om du kryper in i ditt lilla skal så ser ju inte killarna dig på ett annorlunda sätt. Dom ser dig knappast inte i huvudtaget.
 
Punkt 2/3. Vi ska spela så mesiga. Gud på idrotten, de är nästan pinsamt. På brännboll, alla fjollar lite med racket för att sedan ställa sig vid första konen. Försöker inte ens. På fotbollen springer ingen ens, klagar på att ingen passar. well hojta! Du kan ju inte stå där vara nästan helt onsynlig och tro att dom passar dig bollen. No no honey de är inte så de går till. Du får springa runt , visa vart du är. Och inte skrika och bara köra ut foten så fort en boll kommer emot dig! Jag förstår killarna helt varför dom inte vill passa någon som spelar rädd för bollen och står i hörnet av planen och bara klagar.  
 
MEN nu går de över till killarna, fan va egoistiska. jag försöker visa mig pga att jag gillar idrott jag vill vara med. De är mitt betyg de hänger på liksom. Men får jag bollen? Nej... Jag är ju ingen som har spelat fotboll i hela mitt liv. DÄRFÖR får inte jag bollen. Men samtidigt för att jag är en tjej. Därför måste vi ta oss i kragen. Gå ut på plan och visa vad vi går för! Inte stå och mesa, inte stå på den plats killarna vill ha oss på. Om vi ska springa, spring tills du inte pallar mer. Om vi ska kasta, ta i för kung och fosterland. Jag blir mer impad av någon som vågar ta i och visa vart skåpet ska stå än att se någon fjolla runt. 
 
jag önskar att killarna hade så mycket mer respekt för oss.. så att vi vågar ta mer plats och visa vad vi går för. De är ingen skillnad på oss, vi alla är människor. Vi har samma tillgångar, samma rättigheter och allt sånt. Jag vet inte vart killar har fått ifrån att dom är bättre på allt.
 
Jag blir varje gång lika ledsen när jag tex ska svara också kommer än kille och ska svara för en istället. För jag är en tjej, who gives a fuck om jag räcker upp handen, killarna får ju prata rakt ut. Jag blir alltid lika trött när en kille härmar en när man säger något. Som om de var mesigt och tjejigt. Jag blir alltid lika ledsen varje gång jag hör killarna fnissa bakom ryggen på en när man ska svara. Jag blir gråtfärdig när dom inte vill lyssna och bara skrattar åt en. 
 
Jag blir förbannad när jag hör en lärare säga "tjejer är lika bra som killarna förutom när de gäller sport, då är de killarna som äger"  jag vill bara slå någon när dom börjar applådera åt lärarens ord och skrika ut att de är rätt. 
 
Låter detta rätt, låter detta bra? Är de detta man ska stå ut med i skolan varenda dag? Jag och många fler får känna oss små och obetydliga i killarnas sällskap. Jag önskar och jag hoppas att någon dag/generation att killar fattar att vi är samma styck kött och att ingen sa behandlas annorlunda. 
 
Detta var vad jag hade ochh säga... Jag vet långt och rörigt inlägg där jag både klaga på båda. men de är för att båda gör rätt och fel. Så nnu berättar jag de. Vi kan klaga på killarna men vi får tänkaöver våra egna handligar också. Allt jag skrev är vad jag får stå ut med varje dag. Jag är trött på de. Men ingen vill prata om de. De är ett riksabelt ämne tydligen. Men för tusan, de handlar om vår lika rätt i samhället. Inte vapenplanen för tredje världskriget.  
 
Jag hoppas som sagt att ni fattar mitt budskap och tänker på de jag sa. Vi är lika starka och vi måste bevisa de! Kom ihåg de
 
Älskar er alla
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: