Gott nytt årHoppas ni får en fantastisk kväll/natt! De har jag med världens goaste person! Imorgon kommer Bella, bra start på året!  Nu rockar vi 2015

Kvalitetstid


Red ut en runda på Divina idag. Var riktigt fint väder och ganska varmt. Vi strosade mest runt på stigar. Tog någon galopp och trav... Inget krävande utan bara massa mys. Får se hur de blir imorgon. Ska upp tidigt iaf då jag ska iväg till Moa sedan över nyår. 

Mitt hästår 2014

Vad är ditt bästa hästminne 2014?
Svar: Haha vet faktiskt inte på detta. De har varit ett ganska skit dåligt år gällande hästarna... Men jag var ganska jätte glad efter att ha kommit runt 120 Debuten. Min höjdrädsla sattes verkligen på prov där... Fast inget slår nog vår 6 placering i Växjö. Vår första runda med två omgångar och hon leverera så fint! Då var de nära glädje tårar.

 

Ditt sämsta minne?
Svar: Att medge att Casper inte skulle hålla längre och att han aldrig mer skulle bli riktigt frisk. Även Zassas bortgång var ganska jobbig. 

Har du köpt några hästar?
Svar: Vi köpte Zoey i Januari

Sålt några hästar?
Svar: Nej men har tagit beslutet över Dante. 

Vem har du tränat för?
Svar: Mats Torstensson, Eddie, Niclas Jonsson, Daniel Svensson, Magnus Österlund, Linda Algotsson, Jeanette Kindeland, Anna, Johnny Svensson och säkert flera. 

 

Hur har du utvecklats som ryttare under 2014?
Svar: Herregud ja... Galet mycket. Svårt att beskriva. Men jag har blivit mycket mer självsäker i mig själv. Kunnat avspegla mina fel bättre och inse vad jag ska ändra på. Blivit en mycket bättre fighter och kämpar på stenhårt. Blivit stadigare och lugnare i min ridning. Blivit stark och stilla i min sits. Sen har min nervösa del blivit mycket mycket bättre.

Hur har dina hästar utvecklats?
Svar: Dante har blivit världens lugnaste och coolaste häst. Världens goaste individ både på ryggen och på marken. Men pga tid och hans satans svamp hela hösten så har de ju inte blivit precis som vi velat. Divina har blivit en mer uppbyggd häst men snärt i steget. Hon är gladare och mer framåt. Inte alls lika tjurig längre och har äntligen börjat släppa på arbetet. Hon är rolig att rida varje dag. Hon hoppar runda och mjuka språng, Hon har blivit mycket mer självsäker i hoppningen. Casper har gått ifrån tävlinsgponny till gammel gubbe som är tjock och fluffig <3

Vilken häst har varit bäst under året?
Svar: Divina, pga att dom andra inte har fått den chansen. Men Dante har tagit allt med stormsteg också. Är stolt över dom alla.

 

Vilken häst har du stått närmast?
Svar: Casper, men på senaste tiden blir de mer jag och Divina. De är vi två nu och vi börjar bli ett starkt team. Men inget slår Casper ändå<3

Har du träffat folk som har haft fördomar om dig under året?
Svar: I guess. Har inte brytt mig precis och de är inget som heller kommer få min intresseflagga att resa sig. Jag vet vem jag är och de är de viktigaste. 

Har någon häst varit sjuk eller skadad 2014?
Svar: Casper med sin ledinflammation. Divina med sin svamp från hagen och lika så Dante. Divina blev också halt en vecka. Något som inte visade sig vara något farligt alls. Sen var de ju även Zassa som kastade fölet... 

Har du träffat några kända ryttare?
Svar: 2013 gjorde jag de... Nu? Nej, tror inte de. Niclas Jonsson har jag ju tränat för och han är ju Gran prix ryttare. Jens hade privat föreläsning för oss på strömsholm kursen. Och de är nog de, råkade gå in i Henrik Von Eckerman på GHS... Fast då kutade jag där ifrån. 

Har du stött på några problem under 2014?
Svar: Divinas val över att inte vilja tävla. Vilket har vart rent utav ett helvete. Hälften av våra starter har vart uteslutna och de har bara varit riktigt tråkigt. Jag hoppas hon ändrar inställning nu till 2015, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. 

 

Vilken tävling har varit den bästa?
Svar: Alla tävlingar har ju typ varit skit pga resultaten, men växjö var kul pga resultaten. Atmosfären är de typ alltid Karlskrona och Kalmar Hsk. Skyrup såg jag bara i ösregnet och tidigt på morgonen. 

Har du förändrat något under 2014 i ditt träningsupplägg?
Svar: Jag har lagt mer och mer tid på dressyren. Även fokuserat mycket på mig själv. Och ah bara fokuserat på att bli tighta tillsammans. 

Har du förändrats mentalt något under året?
Svar: Jag har blivit mycket mer fokuserad på mina saker. Och självsäker. Jag börjar tro på mig själv och vågar ta nästa steg. Min rädsla har dämpats och jag har blivit mycket tryggare i mig själv. 

 

Vilka tre saker är de bästa sakerna du lärt dig under året i träningssammanhang?
Svar: Tro på dig själv, ha ett stort register gällande galoppen, dressyr är verkligen A och O. 

Vilka saker har du lärt dig under hästsportssammanhang?
Svar:  Folk bryr sig inte om dig om du inte syns på prisutdelningen.

Och att vissa föräldrar måste verkligen leva på lån.

Att man har börjat tävla mot 10 åringar i stor häst klasser pga  "vi-ska-vara-bäst-på-allt" föräldrarna.

Att de är föräldrarna som är hemskast i sammanhang. ( vissa är dock underbara )

 

Var aldrig iväg för vuxna på häst, dom skriker väldigt högt... 

Vilken tävling har varit den sämsta?
Svar: Skyrup. Kom över 2 hinder, hade åkt vid kl 4. Åkte bil i tre timmar. Red i ösregn på en skit sur häst och gjorde total bort mig. Juste starten var kl 7 på morgonen. 

 

Vilken placering är du mest stolt över?
Svar: Har bara en och de är min sjätte plats i växjö! Som jag är super stolt över.

Vad var ditt dyraste inköp?
Svar: Hmm mamma har köpt de mesta (tack<3) men de jag har betalat själv för är de nog hennes träns!Vilket jag är super nöjd med verkligen. 

Vad har du köpt mest av, alltså i kvantitet?
Svar: Inte köpt så mycket i hästväg av samma sak. Men i år måste de vara ridbyxor... Tror jag. 

Dina tre mest använda produkter 2014?
Svar: Mitt high jump träns vilket är fantastisk, min Animo röda Kavaj, Mina roeckl handskar som jag bor i. 

Någon ny produkt som du börjat använda under året?
Svar: Massa nytt. Men fick mitt första par Animo. Dom är underbara och jag älskar dom. Tyvärr lite för dyra att ha som vardagsridbyxor. Men funkar utmärkt på tävling. 

Vad är det högsta du tävlat under 2014?
Svar: 120 i tingsryd!

Vilken häst har du kommit närmast 2014?
Svar:  Har kommit Divina mycket mycket närmre. 

 

Vad kommer du sakna från 2014?
Svar:  Saknar att stå uppstallad i inackorderingstall väldigt mycket redan nu... 

Vilka är de bästa företagen du jobbat med under året?
Svar: Haha jobbar inte med några. Men mamma och pappa är dom bästa partnerna man kan ha <3

Vilken är din snyggaste tävlingsoutfit från året? Svar:  Haha har ingen aning, brukar inte tänka på de. Men gillar min blåa outfit, När jag har min Equiline Kavaj med Anna scarpatit i samma nyans. Med en touch av orange. Matchar de med min Hv polo klocka. 

 

Din fulaste tävlingsloutfit?
Svar: Har inte haft någon riktigt sådär ful... Hållt mig bort ifrån de faktiskt. Hahaha puhh. 

Årets bästa ryttare? Svar:  Charlotte Dujardin helt klart.

Har du lärt känna några nya människor?
Svar:  Asså naaah, pga mina resultat är de väll inte super många som vill prata med mig på tävlingar. Jag är ganska anonym faktiskt.

Är det någon tävlingstabbe som du minns?
Svar: Hahahaha massa... Usch hela året har vart en tabbe. Men jag ha gjort fina avramlingar och vägringar. 

 

Vem har du kunnat ringa till när du behövt prata och få tips och råd under året?
Svar: Mats är väldigt bra att prata med, han stöttar alltid. 

Vad har du för mål med vardera häst 2015?
Svar: Ehh att börja komma runt på tävlingar felfritt. Ta igen oss i 120 och börja rulla på de. Och om jag har världens tur och hon har släppt. Så kanske vi kan börja rulla upp mot 130. Men allt är ett ända stort kanske. 

Vad är ditt mål som ryttare 2015?
Svar: Bli mer positiv och avslappand. Och kanske bli mer fokuserad på tävling. 

Hur kommer ditt häst-år se ut 2015?
Svar: Träna, träna,träna. De ska bli ett bra år. 

Vad kan du lova dig själv inför 2015?
Svar:  Att fortsätta kämpa... Jag vet inte. Jag är så osäker på hästen min så vågar inte ens tänka på framtiden. Jag håller bara tummarna helt enkelt. 

 

 

Dag 3 julkurs

Banhoppning stod på schemat. Och Divina var fantastisk. Även om jag red sämst och mest bara satt och skakade. 
 
Vi började med en lång framridning.Hoppade fram ett tag, sedan var de bara att hoppa banan. De var en rolig bana som man var tvungen att vara nogrann på. Hoppade igenom banan på lägre höjd först. Då var jag tvungen att ta i henne mycket för hon drog verkligen iväg. Så jag la till nått omtramp för att säga till henne. Annars var hon riktigt fin. Lite för pigg just då.
 
Banan höjdes till en 120 bana sedan. Allt gick super bra, hon höll sig lite mer nu. Hoppade riktigt runda och fina språng. Var påväg att dimpa ner i baken en gång. Kombinationerna var enkla för en gångs skull. Första rundan på 120 råkade jag ratta rätt ordentligt på ett hinder vilket gjorde att hon rev med frambenen. Totalt mitt fel. Blir så när jag blir osäker på avstånden. Annars var de en super runda. Red direkt igen. Då var hon super fin, råkade släppa iväg henne på ett hinder men hon var kvick och klarade de utan problem. 
 
Jag kunde ha ridit bättre, men jag mådde så dåligt över hur frusen jag var. Musklerna drog bara ihop sig och jag kände mig som en klumpig potatis uppe på. Fick hoppa av mellan runderna för att få någon cirkulation i benen. Kunde inte hålla om med låren alls. Så de var ju bara att be till gudarna att de skulle gå vägen, som tur var så var Divina väldigt pigg och hoppglad. För första gången kändes de väldigt enkelt med den höjden, vi tog oss runt utan större bekymmer. Så man får väll bortse ifrån min frusna kropp, om jag hade vart varm skulle de förhoppningsvis gått mycket bättre. 
 
De bästa var att jag inte kasta mig över hinderna, utan väntade på hindrerna. Jag litade på att hon skulle klara de nu. Annars brukar de vara att man skjuter iväg hästen för att ta satts Men nej de höll jag mig ifrån denna gången. Ska bli kul att börja rulla på dessa höjderna och bara bli bättre och bättre. Sedan kanske man långsamt kan ta sig upp till 130 rundor. Inga problem för Divina, jag ska bara lära mig att göra rätt. 
 
 
 

Dag 2 julkurs

Så de stod gymnastikhoppning på schemat. De var mycket över bommar och väldigt låga hinder.
 
Divina var mycket lydigare och tillags idag.Idag fick jag ihop den eviga samlade galoppen! De var bara väldigt svårt att jobba i de...Men de är ju en träningssak. 
 
 På bommarna var hon duktig men på dom lägre hindrerna drog hon iväg ibland. Så jag fick de ganska tufft då övningarna kom snabbt på varandra. Och om jag inte red 100% fokuserad så tog hon varje chans att ställa till de. Och ibland så liksom glömde jag allt och gjorde total fel. 
 
De kändes skönt i alla fall att vara på dom lägre höjderna, att fokusera på mig och hästen emellan hindrerna. Hoppa vet vi ju att hästen redan kan.  Ni kan kolla på träningsfilmen under (sista rundan) Där får ni ihop alla mina misstag och bra saker. Också hör ni gott och väl vad Mats säger att jag gör rätt och fel. 
 
Idag så är de banhoppning! Divina brukar alltid vara som finast dom sista dagarna. 
 

Gifs man inte kan leva utan

fancyspice:

Posh Photography.
pensamientos-de-una-lectora:

If i stay❤
would-you-be-my-prince:

emma stone | Tumblr on We Heart It.
 
 
 
 
Fast detta är bara en del av allt, ni hittar flera på min tumblr http://sunnyfucker.tumblr.com/
 
 

Ensam starkast?

Så jag är en ensamvarg. Verkligen... Många kan ta de som en negativ sak men nu är de så att jag älskar att vara ensam. Jag vet inte om jag alltid har gjort de eller om de är något jag har fått lära mig att gilla. Jag har alltid kört på ensam starkast. Jag vet vad jag vill och behöver nästan aldrig någon bredvid mig. 
 
Jag har aldrig känt behov av att ha bekräftelse från någon, jag gillar att vara den jag är och sen kan ju folk välja att gilla de eller inte. Likadant när de gäller killar, har aldrig varit riktigt kär. Vet heller inte när jag kommer bli, men de är inget jag suckar efter. Om de kommer så kommer de. Gillar inte att jaga efter saker som inte ens kan vara till någon nytta. 
 
Det negativa med detta är att jag även drar mig ifrån min familj. Vet inte hur många gånger pappa var uppe på mitt rum för att säga till mig att vara med familjen på julen. Är inte den intima människan som älskar att umgås. Har heller aldrig vart. Dock har de funnits perioder som jag har trott att man inte är någon utan att vara med andra. Då mådde jag riktigt dåligt och kände mig som ensammast på jorden. Men med tiden kom jag på att allt är mitt egna fel och att jag ändå trivs på detta viset. 
 
Nu är jag med mina vänner när jag har lust och har riktigt roligt med dom, fast samtidigt skulle de kännas lika bra med att stanna hemma. Jag har draigt mina linjer, jag vet inte om de ändras med tiden eller om de kanske blir mer extremt. (vilket jag inte hoppas) Men de är så här jag trivs, sen kan folk kalla mig vad dom vill och dra vilka fördomar dom vill. 
 
 

Cat

 
 

fire

 
Lekte med ljuset i ett mörkt rum. Jag var ganska patetisk på de men övning ger färdighet. Dom här två bilderna fångade mig. Dom är inge vidare men de är något med dom. Första bilden är när jag precis ska tända tändstickan. Man ser draget och hur de tänds allt eftersom. Den andra är med kortare slutartid och man ser bara mitt ansikte lysas upp av ljuset. Alla bilder blir till något bra med lite fantasi!
 

Julkurs dag 1

Så de stod markarbete på schemat. Haha och ja... jag vet inte hur jag ska säga om passet. 
 
För de första var jag inte i min ordinarie grupp utan fick en plats kl 10. Detta gjorde att vi kom försent. Så jag var super stressad väl där. Jag hamnade i en ponnygrupp med yngre barn. Så jag tyckte träningen var alldeles för simpel. Och likadant med Divina. Hon gick utråkade runt och runt. Sedan när de väl blev ansträngande så bet hon tag i betet och höjde huvudet. 
 
De var kaos och vi båda blev bara arga, hon var alldeles stum och tråkig. I galoppen ökade hon över bommarna och lyssnade inte alls, gjorde knepiga lufthopp emellan och gled åt varje sida. I slutet när jag fick trava av henne själv blev de bättre och bättre. 
 
De finns inte mycket mer att säga än tråkigt och skit dåligt pass. Imorgon hamnar jag i storhäst gruppen 
igen och de ska gå 10 gånger bättre. gymastikhoppning står på schemat och då ska hon få jobba!
 
 
Tur att damen är söt

Paws

 
 

vilken toppen Jul

Åh haft en underbar jul med familjen. Älskar alla så himla mycket och de var bara en otroligt bra dag. Vi åt god mat, spelade spel, skrattade och hade jätte kul. Inge bråk, buttra miner, bekymmer osv utan bara en väldigt väldigt bra dag. Är så tacksam över min familj att de inte finns ord för de. 
 
Skänker en tanke till dom som inte får uppleva detta och har de svårt på dessa dagarna. De är inte rättvist och de är så himla dåligt... 
 
I julklappsväg blev de inte så mycket men inga sura miner för de. Är jätte glad över alla saker som jag fick! Gav mycket detta året och de var väldigt roligt. Roligare än att få faktiskt. Jag valde ju min julklapp för flera veckor sedan. Mina De niro ridstövlar som ännu inte har kommit men som lär göra om någon vecka. De är verkligen en toppen julklapp som jag är salig över. 
 
Detta är annars de jag fick. 
 
 
 
Sudio hörlurar från min bror! Snyggaste hörlurarna på marknaden enligt mig som är riktigt prisvärda och grymma. Dom är även platta så att de blir mindre trassligt. Fick med ett fodral gratis till dom också.
 
 
Lady Gagas Fame parfym från min andra bror.
 
 
Kicks bronzerpuder och Maybelline mascara lether black.
 
 
Sneskuren ögonbrynspensel. Haha mamma glömde dock att man behövde ögonbrynsskugga på det också. Men de får jag ta och köpa själv någon dag. 
 
 
Och de från pappa... En "mobil" kamera till kamera. Detta är alltså en typ av proffisigare blixt. Mycket mycket bättre än standard blixten på kameran. Och som ni ser på bilderna ovan är alla bilderna tagna med den blixten förutom den sista bilden. Så ni ser ju skillnaden gott och väl. 
 
 
 
Här har ni skillnaden. Detta kommer underlätta mycket i fotograferingen och göra de roligare för mig. Längtar tills att se hur de är i ridhus och i rörelser. 
 
Men jag är så tacksam över allt denna dagen. Har vart en riktigt bra jul som jag är väldigt nöjd med. Nu ska jag sova. Imorgon är de en dag med ridning på schemat, vet inte om jag får mamma att köra till ridhuset. Eller om vi rider ut imorgon. På fredag är de kurs! 

God jul

God jul alla underbara läsare! Hoppas ni får en underbar jul. Jag vet att jag får. Avstår från datorn denna dagen, blir kanske mer framåt kvällen men annars blir de ganska tomt här!Dan före dan

jahopp så var de redan 23 December. De har gått ofärskämt fort. Julkänslan är tyvärr inte där. Inte igenom med att jag kunde mocka i stallet iklädd i bara en fleecetröja om överkroppen. Men de är kul att ha nästan hela familjen samlad. Min ena bror har ännu inte kommit och kommer inte förens imorgon.
 
Jag har spenderat min morgon på hästryggen. Red Divina i ridhuset, ett simpelt dressyrpass. Skulle haft gramanen för hon var lite lat idag (brunst) Och de gjorde att hon slog upp med huvudet så fort de blev jobbigt. Så jag kunde ju verkligen inte träna på dom eviga galoppombytena eller skänkelvikningarna. Men de ska jag komma ihåg till nästa pass. Imorgon vilar hon. Annars tränade vi på med bakdelsvändingarna, små volterna i galopp och min egna rytm i min kropp. En bra morgon helt enkelt. 
 
Jag har just duschat och städat mitt rum. Nu ska jag slå in lite julklappar medans en film rullar. Allt är klart för mig idag, ska bara ut på kvällen och ta in hästarna sedan. Ha en bra 23 december!
 
 
 
 

Då är han till salu

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=863639  Där har ni den.... Den hemska länken som gör Dante officiellt till salu. Jag är otroligt ledsen över detta beslutet. Men hur mycket jag än älskar honom så måste jag inse att tiden inte finns. Han behöver komma till ett hem där han är nr 1.
 
Vi har gått igenom mycket han och jag. Väldigt mycket men någonstans på vägen ändrades bådas ambitioner. Jag började se över trädtopparn, drömmar om 140 klasser började komma upp. Men Dante kommer inte komma dit med mig. Kanske med någon annan men inte mig. 
 
Dante passar inte mig längre, jag passar sånna hästar som Divina. Sånna som tar insiativ och visar framfötterna. Dante är en blyg liten häst som älskar att gosas och långa uteritter.
 
Han är en underbar häst som har tagit mitt hjärta med storm. De har vart vi två i snart 4 år. De är klart de svider. En del av mig säger att detta är bra. Ena delen klamrar sig fast och får en känsla av svikelse. 
 
Och jag ska säga er att jag kommer aldrig träffa ellr äga en häst som Dante igen...Men jag skulle verkligen älska att se honom med någon annan som gav han all dess tid. Som gjorde han så där extra lycklig. Min prins...<3