Imorgon

Imorgon åker vi till stallet mitt på dan. Malin som är fotograf kommer och ska fotografera hästarna! Super duktig är hon och jag hoppas de blir bra. 

Annars ska jag rida Divina. Och Casper rider jag inte förens torsdag kanske, för equimassören kommer på tisdag och ska kolla igenom hans gamla kropp. Dante är tillbaka i vila pga att de inte går att rida i paddocken. Usch blir så arg på vintern. Hatar de. 

Annars ska nog dagen rulla på som vanligt! Imorgon SKA ni få vanliga inlägg igen. 

Puss love youMat

Kom på att min mobil och Twitter består utav kakor/bakelser. Är besatt av godsaker och ugh så gott... Ge mig

Slutat för dagenskolprojektet

 
detta var de jag jobbade hårt med hela December. Fick bra betyg och allt. Ganska nöjd! Men de visar mina hästar och hur underbara dom är. Kolla gärna så får ni veta lite mer om deras personlighet :)
 
kram på er
 
 

Kanske något för migDetta kanske jag skulle köpa. haha så ofta som jag faller av. Men samtidigt som jag ser de som en rolig sak så är den farlig samtidigt. Min tanke är ju om hästen går omkull och då sitter man fast där... Men som sagt hade jag inte sagt nej till den i hoppningen eller när Dante drar iväg i bocksprång. 

Vad tycker ni?

Ni kan inte tysta mig

Jag har blivit uppväxt med en familj som står för sin åsikter och låter andr stå för sina också. Vi diskuterar mycket och de blir alltid tankefulla samtal. Du kan säga som du vill och tycka vad du vill. Detta har gjort att jag tänker väldigt fritt och sätter min åsikt på saker. De behöver inte vara rätt i din ögon men jag kommer hålla fast i den. 
 
I skola känner jag mig väldigt censuerad. Jag kommer ihåg att jag bad mina lärare om vi kunde ta några lektioner om dom viktigaste ämnena som alla ska veta vad de är och hur samhället ser på de. De först jag drog upp var feminism. Lärarna skrattade åt mig och sa att de var ett för tungt ämne för oss och att de inte är en större grej att prata om.
 
Okej!? Så vi ska aldrig få lära oss i tid att kvinnor får lägre lön än män för samma jobb. Eller att dom som blir våldtagna är 90% kvinnor och blir just våldtagna av män. Eller att våldtäkt inte är en så stor grej i tingsrätten och att om flesta får gå fria. Ibland bara för att kvinnan inte sa nej tillräckligt högt, eller att man kan dra med att de lät som hon njöt. De finns så många ämnen i just området feminism. Som att män ser oss kvinnor utplacerade med måsten. Vi ska vara kvinnliga, vi ska laga mat, vi ska städa, vi ska lyda och så mycket mer! Är de ett okej beteende? 
 
Nej jag tycker att vi ska få lära oss om vad vi kvinnor tycker. Tycker vi att de är okej att ha lägre lön? Tycker vi att de är okej att ses som redskap hemma? Ju längre folk går runt och tycker de är okej att tänka så, ännu mindre chans att dom faktiskt kommer se feminism som ett allvarligt ämne.  Så de är verkligen inte ett för tungt ämne för nån, folk ska lära sig att alla har samma rätt i samhället. Även om du svart, vit, asiatisk,latin, kvinna eller man. Men nej, lärarna pallar inte ta sig ann de. 
 
Sen skrämmer de mig hur små rasistiska och homophobiska folk är. Tycker de är okej att gå runt och säga negerboll, eller till och med kalla färgade negrar, börja viska vid nån utåtståendes närhet eller går runt och kalla varandra bögar. Är de okej att vi har ett rasistikt parti i vår regering? Och att dom antagligen kommer få ännu mer röster detta året är bar skrämmande.  Jag säger som många andra att sverige håller på att rasa. 
 
Sen att jag får hatord mot mig bara för att jag säger åt folk att kanske ha mer respekt. Eller när folk suckar åt mig när jag försöker dra upp en disskution och lärarna bara himlar med ögonon och går vidare. Jag känner mig så tryckt och inlåst i min skola... 
 
Och medans allt detta händer ska vi få lära oss i skolan om hur man diskuterar mod och rädsla?  Eller hur abraham dödade sin son. Visst viktigt men ibland känns dom nutida ämnena viktigare. 
 
Sen nu när jag är med i ponnyakuten har jag fått väldigt många kommentarer om att jag borde tysta mig själv för att jag är en förebild nu. Never säger jag bara. Är man en bra förebild om man fejkar leendet och bara nickar åt skiten?
 
NEJ, jag ser folk som en bra förebild om dom tar sig in i fighten säger vad om tycker och står för va dom tycker. Jag tänker inte tysta mig och se folk kunna kasta skit runt omkring sig och tro att de är ok! de skapar ett ännu sämre beteende hos folk och nätmobbning blir till en ok sak. 
 
Så om ni inte står ut med att jag skriver och kommenterar fine, jag bryr mig inte. För er åsikt är er och min är min. Sen tycker vissa som jag och sen tycker andra totalt olika. Jag accepterar detta men bara för att jag är med i PA tänker jag inte bli tystare för de har jag fortfarande rätt till, att försvara mig och säga vad jag tycker. 
 
Hoppas ni fattar detta assluddiga inlägget. Är bara ganska irriterad. Men de jag försöker säga är att stå för din åsikt, trycks inte ner och tystas verkligen inte. Jag hoppas bara att folk tonar ner skitsnacket om Dante för då kan jag hålla mig lugn också. OCH jag hoppas skolan ändrar på sig snart och börjar dra upp dom viktiga ämnena. 
 
kram på er
 
 

Hos Emma

Är hos Emma! Vi har haft de bra, tolkade ett bra tag. Typ sög på de men de var kul!  

Nu har vi just kollat klart på farmen och snart kommer nog mamma. Ska blogga lite åt er. Har ett bra inlägg på G. Annars ska lite bilder upp och sånt. Ska även plugga lite. OCH ÄTA, är så hungrig. Vill ha maaaat.

Inga hästar, mamma tog som idag. De blåsten som tusan vid stallet. Nackdelen med att ha stall vid havet... Men inlägg kommer :DDivergent

 
detta är filmen jag och Nellie ska gå på. 21 mars, längtar.Har lite Thg stuk över sig, de är sånna filmer jag gillar ;)
 
 

Klar häst

Första och enda hästen fixad. Nu ska vi ge oss ut i de väldigt blåsiga och snöiga vädret. That's why de bara blir en häst. Önskar jag hade ridhus...Sista lektionen
Skype med Bellaunderbart

 
Läskigt bra låt
 
 

sitter och gråter

Åhh kollade just klart PA säsongen. Sitter och gråter, så många minnen ... Jesus vad jag saknar allt.
 
Jag har haft en hästfridag idag. Har inga hästar att rida då Dante måste ridas i paddocken och jag är rädd om Caspers ben. Åhh så tråkigt väder, de förstör allt. Men jag har chillat runt. Inge stress eller nått sånt, väldigt skönt. 
Skolan rullade på, jag anser ju inte att de är de roligaste här på jorden.
 
Bloggen har vart lite bortglömd för inspon har inte vart där precis. Tyvärr men jag ska kämpa på, man har sina perioder. Men känner inte för att levera dåligt på bloggen därför blir de några "gap" dagar.Men nu är jag tillbaka :)
 
 
 
 

Skolan


Nån bild

Synd att de är en fet text över! Men hon ser fin ut!