Jag ursäktar

Men jag pallar inte blogga idag! Kan säga att båda hästarna jag red gick super idag! Men nu är hjärnan på noll efter en dag utan stopp! Så nu kryper jag ner med min B&J med min favorit serie! Ha en bra söndag vännerDagens DanteAnmäld

Första tävlingen för Casper inplanerad. Och Divinas första meeting. Är väldigt pepp för denna tävlingen. Såklart pratar jag om Skyrup Country club Junior tävling. Båda hästarna ska starta LB och LB+, sen får vi se om jag kanske efteranmäler mig till nån LA. Får se helt enkelt. De är Caspers första tävling på 9 månader, ska bli kul. Just  nu ska han bara träna upp muskler och inget annat. Han är så omusklad och de resulterar att han är jätte lat. Divina hoppas jag att hennes resultat bara rullar på. Så vi ska vara i topptrimm till Maj! Jag är så himla taggad just nu!
 
Btw, så ska jag provrida en väldigt fin storhäst imorgon... Sug på den ni!
 
 
 

Rehab

 
Didn't get a lot in class
But I know it don't come in a shot glass

Så slapp lördag

Vaknade upp idag och började direkt plugga med pappa! Proven går bra! Väldigt bra faktiskt, slutprovet kommer inte vara några problem tror jag.
 
 
Så himla skönt väder idag. Hade min mys T-shirt från bikbok och håret slarvigt uppsatt. Sånt gör mig bekväm och glad. Efter pluggandet gick vi på promenad. Väldigt skönt i dagens väder.  Vid kl 15 satt vi i biosalongen. Captain America stod på schemat. Han är min favorit Marvel superhjälte, därför måste man ju se filmen. Väldigt bra, två timmar flög iväg. Och nu har vi kommit hem. Så nu ska jag göra ett till test. Adios
 


AcolinoSå detta är Dantes pappa. Acolino, född 2002. Holländskt halvblod och ägs av de danska stuteriet Katrinelund. Han tävlas av Stein Endresen, Och har placerat sig upp till 160 klasser.  Han är hela 170 cm i mankhöjd. Mycket större än Dante.  9.5 poäng i hoppning... 
 
Jesus vad jag är kär i denna hästen. Så himla snygg och nätt i kroppen. Älskar hans huvud. Så elegant och vackert! Han ser små busig ut, tror Dante har fått mycket utav honom. Jag vill så gärna träffa honom, se hur han beter sig. De finns bara Dante i Sverige som är registrerad efter honom. I min åsikt är dom lika varandra. Dante är mer bebis i kroppen just nu bara. Jag är nyfiken på om han är som Dante eller hans raka motsatts...Jag ska se denna hingsten...
 
Vad tycker ni om honom? Och tror ni att Dante har fått mycket efter honom?
 


 
 

privatträning x2 26/3

Så idag hade jag med mig båda hästarna till träningen. Denna träningen var den bästa på länge. Mår så bra efter detta
 
Dante
 
I början var han spänd, kollade runt och gnäggade mycket. Men efter att fått jobba hans huvud ett tag slappna han av så fint så. I galoppen var han pigg, väldigt pigg. I början bocka han iväg lite. Men de var bara glädje i de. Syftet med denna träningen var att prova nya saker på ett roligt sätt. Dante tränas som en fyra åring just nu. Och så är de eftersom han vart så efter.
 
Vi började hoppa fram på ett räcke i trav. Han hoppade fint, de var jag som gjorde lite fel bara. Men jag har väldiga problem med att travhoppa. När vi kom i galopp gick de mycket bättre. Dante har fått ett otroligt sug mot hindrerna. De är kul att få rida en sån häst. Vi la in vattenmattan sedan. Först så kollade han på den men hoppade. Sen gick de som rinnande vatten. På båda hindrerna så hoppade han med ett otroligt flyt med väldigt fin galopp. Han tar i som tusan också, men de är bara kul. Sedan la vi in en oxer. Han har alltid vart osäker på oxrar. Först stannade han pga att jag glömde min underskänkel. Sedan hoppade han hela tiden, kröp dock gärna emot de. Vi hoppade alla hindrer sedan på 80 cm kanske. Han var super fin, han fick även till ett super språng på oxern sista gången. Han kicka upp bakbenen så att jag var på väg att flyga över.  Vid de här laget var han jätte trött. Men Mats sa att han bara behövde fyra hinder just nu. Och tjata på dom. Inget vidare anvancerat pga att Dante just har börjat bli som en normal häst. Och vi vill inte förstöra detta. Så när han kan göra de i sömnen kan vi gå vidare. 
 
Divina 
 
Hon var lite seg och bekväm idag. När vi skulle öva galoppombyten bara sparkade hon. Så efter att ha fått säga till henne på skarpen kunde hon göra galoppombytet utan att sparka 15 gånger. Jag började med att travhoppa ett hinder snett igenom. Sedan skulle ja göra en volt tillbaka som stod på långsidan. Till en början var de svårt då hon sparkade lite och jag glömde att rida rakt efteråt. Men när vi la in ett hinder som kom fort så red jag rakt efter oxern.  Sedan las en studs in på långsidans linje. Först stannade hon bara pga tjurighet. Sen hoppade hon bra. Jag satte distansen på fem galoppsprång  hela tiden. De var kul att komma så rätt hela tiden. Sedan var de direkt att sakta av till trav och ta räcket som travhoppades för att sedan galoppera ner mot studdsen ännu en gång. Sedan snett igenom mot vattenmattan som hon vägrade på först. Ännu en stofason. Men jag red som tusan sen och då hoppade hon. Sedan en lång distan till oxern där de var snett igenom igen. Där var de extra viktigt att rida rakt fram för sedan skulle man vända snabbt upp mot en linje på andra långsidan. Där de var ett räcke in och 4 galoppsprång mot en kombination. Satte även distansen där hela tiden. Men sista gången satte jag den så jäkla bra att hoppen kändes igenom hela kroppen och allt bara kändes rätt till alla pris. Fy fasiken vad jag var nöjd med henne då.
 
Hon är ett sto, de märks men hon är ändå himla rolig att rida. Ja älskar denna hästen mer och mer. Helt underbar är hon. Jag fick mycket beröm från min tränare denna gången, snacka om att jag tog in de. Kändes så himla bra med alla hästarna. Sjukt roligt och de behövdes nu... Fick även beröm för helgens runda! Så här lyrisk har jag inte vart på flera månader gällande hästarna.
 
 
 

Kalmar x2

Första rundan in till Kalmar avklarad! Var på teater med klassen. Nu ska jag gå på dom sista lektionerna. Sedan vid kl 14 så ska vi sluta för att ta bussen in till Kalmar ännu en gång! Nu blir de dock för moppekursen. Sista teorin idag faktiskt! Har inte vart så jobbigt faktiskt! Men är inte klar på långa vägar tyvärr... AtmPåväg mot träningenBåda stor hästarna är med. Blir så lycklig när jag tänker på att jag har dom två. En fin framtid har dom framför sig! Nu ska vi jobba hårt denna träningen! 

Rullar på

       
 
     
 
 
Kärlek till dessa. Rullar på  väldigt mycket i rullarna just nu. Fix you har alltid vart mig, den låten är min låt. Slutar aldrig älska den. Dom andra är bara perfection. Tips till er alla

S T A R

 

Plugg

Okej så jag har en ursäkt för bloggningen. Jag har vart på moppekurs som är i 4 timmar i två dagar nu. Jag kommer hem kl 9. Och de tar på en. För direkt hemma är de att pluggga. Vi får läxor på över 100 sidor och 100 frågor. De är mycket nu... Jag längtar bara tills jag får de där förbannade kortet. Jag ville ge en stor applåd till Carro som tar körkort just nu... Jag sitter och bara klagar över ett moppekortet. Hahah hemskt mycket att tänka på, regler osv. 
 
Imorgon är de studiedag. Jag ska träna förhoppningsvis två hästar för mats på privatträning. Lyx säger jag bara! Dante fick nya skor idag! Bra för han är mästaren på att dra av sig skor. Och sedan ska jag plugga. Haha bra studiedag!  Och inom kort hoppas jag att de kommer ny design också!
 
 

Dante hoppning 23/3

 
Ser ni vad fin han har blivit. Dock kom inte alla hoppen med. Men de syns ganska väl vilka framsteg han har gjort. Underbara lilla häst.
 
 

Han är min lilla stjärna

Hoppade Dante idag. Och en gång såkom vi riktigt illa. Jag klamrade mig kvar och Dante gjorde allt för att klara de.De värmer i hjärtat att se att han vill så gärna göra rätt och bra ifrån sig. Dumma matte som kortade istället för att länga. Han hoppade utan problem sedan. Hindret ligger på 1m. 
 
 
Denna hästen är helt fantastisk