Fredag!!

Men för en gångs skull känns de inte som världens halelujah moment. Utan nu är man utvilad och gråter en skvätt för snart börjar skolan igen. Och bara tanken på att jag har cirka 4 prov nästa veckan ger mig mardrömmar. 
 
Vid halv 11 ska vi till stallet. Ska rida och fixa iordning de. Sedan ska vi nog förbi marknaden en snabbis för att träffa Susanna (hon som äger santino, remember?) Hon har fått sitt första barn just och de ska bli jätte kul att se henne igen!
 
Sedan kommer Amanda, då skjutsar nog mamma mig ännu en gång till marknaden med Amanda då. Jag ska bara leta efter ätbara saker. Så som brända mandlar, langos, godis osv. Marknadsmat är de bästa. Sedan tror jag Nellie följer med oss hem. För vid kl 8 var de något med skolan. Jag har ingen aning men Nellie skulle gå och Amanda vill gå. Jag är som vanligt inte superpepp men de kanske blir super kul. Får se helt enkelt. 
 
Och de är nog min dag i snabba drag.  Nu ska jag kasta i mig lite frukost och sedan byta om! Ha en bra ferdag!
 
 
 inlägget glömdes att publicera...

Motivation

Jag har ofta snackat om att du får en fribiljett med mycket pengar i denna sporten. Vilket är 80% sant. Om du har mycket pengar kan du se en enkel plats i elitebn. Eftersom denna sporten lever på pengar. Men sen kom min kloka vän och fick mig att svälja min ord.
 
"Men du kan aldrig köpa din motivation"
 
Vilket var väldigt väldigt sant. Du måste vara envis och vilja arbeta för din sak. Du kan inte åka snålskjuts igenom allt. Även om du köper en häst för 300 000 kr. Du måste orka gå ut varje dag och trimma. Du måste orka svettas och gråta. Även gå upp kl 5 för att tävla en svinkall vinter. De är ett rent helvete ibland. De är ju inte precis en varm idrottshall vi hänger i med en bastu som väntar. Därför måste vi veta om våra mål och veta vad vi själva vill. Och ta fram de bästa i vår sport och oss själva.
 
De är ju inte bara glansiga tävlingar vi åker på precis...Utan allt arbete där bakom är en smutsig ridå. Inget i ryttarlivet förutom vinster och placeringar är lyxigt och pracktfullt. Utan ganska smutsigt och hårt,vi är långt ifrån silverfat. För vissa är detta en hobby och för andra ett arbete. Lika hårt för alla. Klart att jobb hänger på lite mer, men de är fortfarande samma djur och samma arbete. 
 
Så även om du har pengarna kommer du ingenstans utan motivationen. Jag tycker de är skamligt med folk som köper häst för att sedan bara se den gå i hagen. För man kom på att de var ändå ganska tufft. Detta är något man borde ha tänk på innan, som manska ha vetat om.
 
Framgång kommer inte när du bara sitter där. Lyft på röven din och börja svettas. 
Annars har du inget att göra här. De är ändå djur vi håller på med. Och om du låter dina bekvämligheter gå före kunde du ha valt någon matriell sport. För de är inte bara ditt liv/hälsa de hänger på. Du ska jobba för ett team. Och de är ett satans jobb. De har sina fina stunder men även sina break downs. Då måste din motivation vara där för att hjälpa till. Utan den kan du ta av dig hjälmen och stoppain den i garderoben. 
 
 
Denna hästen har jag jobbat 3 år med, aldrig har motivatonen sänkts. Och nästa år är vårt år!

De niro Ottavion

Som jag sa åkte jag ju till Cheval med min mamma. Provade lite stövlar och måttade. Bara för att få rätta känslan att de var denna ridstöveln jag ville spara ihop. Sedan drar mamma på med världens överraskning och säger att vi kan beställa dom nu på en gång! Som en tidig julklapp från pappa och henne. Lyckan var obeskrivlig.
 
Så jag fick ett par Ottavion med stl 38, S i vad mått och 45+6 i längd. Fattar ni egentligen hur konstigt de är? Normal längd på stövlar är 45 cm. Jag fick lägga till 6 cm för att dom skulle vara perfekta. Så jag har extra långa. Haha jag som alltid ha fått intrycket av att jag har korta ben. Men tydligen inte. 
 
Så om 8-10 veckor kommer dom. Mina älsklingar, och dom ska vara inridna lagom till nästa tävlingssäsong. Nästa vecka kommer även Divinas PS träns. 
 
 

Skillnad på Divina

 
 
Första bilden är från 2012 andra från 2014. De är kul att se hur mycket hon har ändrats. Hon har inga inslag av brun kvar (hon är brunskimmel) hon ha fått otroligt mycket prickar. Även blivit större och biffigare, och hon är ju inte tjock på något vis. Hon är heller inte lika tanig längre utan har växt ifatt sin kropp. Åh Hennes huvud har även blivit ljusare. Tänk att hon kommer vara helvit när hon blir äldre. Haha längtar.
 
Jag är så glad över att få rida denna hästen. Hela hon är fantastisk. Tänk att vi snart har ägt henne i 4 år. 
 
 

Torsdag i sin ära

Usch sista dagarna i oktober, även sista dagarna på höstlovet. Är för första gången själv på höstlovet. Har bara kollat på gossip girl och tagit de lugnt. Snart ska mamma och jag åka in till kalmar och besikta vår ena bil. Ska förhoppningsvis förbi cheval och prova mått på ett par De niro stövlar. Vi får se helt enkelt. Kommer ta ett tag tills jag har råd att köpa dom dock.
 
 
 Vi ska sedan till stallet, ska rida dressyr på båda två. Hinner nog inte rida upp till ridbanan idag utan får nog ta en äng. Om inte mamma hjälper till dock. 
 
Imorgon är de marknad! Kommer inte vara där typ. Ska nog förbi och köpa mandlar, kolla lite med Amanda och mamma antagligen. Sen får vi se hur de blir på kvällen. De skulle tydligen vara något men är inte jätte pepp på att gå. Haha de är som vanligt men vi får se helt enkelt.
 
 
 
 

Details

 

Hoppträning 29/10

De gick hyfsat på dagens träning. Hon var stark som en oxe och la allt på betet. 
 
I början av passet var hon svår att inverka på. Och när vi väl började hoppa så fick jag ta tag i Divina och be henne trampa om. För annars skulle hon kasta sig flackt över hindrerna. De gick ju bra till en början men sedan när de blev högre så var de inga vidare. Och då var de svårt att hitta ett mellanläge. 
 
Vi hoppade en bana med trekombination och linje på 4 till 3 galoppsprång. Och de är vår svaghet att hitta ett bra läge på första hindret. Och jag blev så frustrerad då jag inte visste hur jag skulle göra. Så jag avbröt näst sista ritten med att fråga klart och tydligt om vad kjag gjorde fel. För vad jag än gjorde blev de fel. Då sa han att jag glömde totalt omslutningen med benen och bara styrde med händerna. Självklart...
 
Red sista rundan klockrent. Då satt allt super fint, alla distanser och vår egna kemi. Kändes skönt att komma ur felet och veta vilket litet skit fel jag gjorde. Och de var ju så att jag hade ställt in mig på att hon var alldeles för stark från början. Så jag fokuserade ju bara på vad jag hade i händerna och inte in under mig. Så de blev ju knas.
 
Men är nöjd ändå för hon va toppen fin sista delen av passet.
 
Blev inge film denna gången då mobilen var full.
 
 
 
 
 

De här med medhjälpare

 
Denna personen (aka Nellie) var min härliga medhjälpare igår. Hon skötte de galant...
 
 
Hon fick blandannat sitta bakom träd och skaka på grenarna. 
 
 
Även stå på Stenar och göra detta
 
 
Ibland går de dock inte rätt till...
 
 
Hon fick även arbetet att röja undan vägen med grenar. Haha hon snärta till sig själv. Nej man jag är så glad över hennes arbete och sällskap! Kunde inte vart bättre.
 
 
 
 

Bästa som finns

 
Oj vad jag älskar denna hästen

Klar för dan

Äntligen kan jag pusta ut, har landat hemma hos Hilma. Cirka 1000 bilder har knäpps idag. Hade de riktigt roligt på båda fotograferingarna.Kändes bra att ha med Nellie som medhjälpare och sällskap. Har gått mycket, inte gått så mycket på länge. Haha dagens motionspass! 
 
Divina och Zoey red vi barbacka på. Red igenom skogen och hade de riktigt trevligt. Dock inte världens bästa plan att rida barbacka på fällande hästar. Haha var väldigt vit i rumpan. Men som sagt väldigt skönt att bara rida ut utan krav och med sällskap. 
 
Nu ska jag redigera bilder medans Hilma kollar BB. 
 
 

Jag ursäktar så

Bloggen ha fått lida så. Men dagen har vart i full rullning. Först började jag dagen med att städa mitt rum. Avbröts i halva med att Nellie kom. Vi gick ut och fotade i nån timme. Inte bästa vädret men de funkade. Vi åt sedan lunch och drog efter de till stallet.
 
Vi red upp till ridhuset med både Zoey och Divina. Red ett kort pass i paddocken. Jag red Divina fört men Zoey var riktigt dum mot Nellie så vi bytte. Och hon var även super dum mot mig. Men vi traggla oss igenom de. Divina var som en liten dröm som alltid. Vi hoppade lite på klubben "terrängbana" sedan. Zoey hoppade som en liten kanin, fruktansvärt kul medans Divina lekte bulldozer. Men en dag i stallet som bjöd på mycket skratt. 
 
Vi har mest bara surfat runt och slöat, nu verkar de dock som att Nellie har somnat. Så jag ska väll fixa mig och sova jag med. Har en lång dag framför mig imorgon. Två stycken ska fotas, skulle ha vart tre men en fick förhinder. Synd verkligen. Sedan drar jag mitt pack till Hilma och spenderar natten där. Och typ hela onsdagen. Ska hinna med hästarna mitt i allt de där också. Men de löser sig som alltid. Nu ska jag sova så vi hörs imorgon med lite mobilbloggning!
 
 

Höstdag

 

Heeey

Måste jobba på rubrikerna. Idag så mår jag inte så mycket bättre, huvudvärken är hemsk. Halsen har blivit lite lindrig iaf. Så idag är de officellt start på den "mörka" tiden.Och jag är så satans opepp. Detta betyder att jag måste skaffa mig en pannlampa och klä mig med reflexer från topp till tå. När de är som värst i december ska Divina få gå på vila, Sedan ska vi vara igång igen lagom till nyårskursen tror jag. 
 
Vad händer i veckan då? Jo Nellie ska spendera dagen med mig imorgon tror jag. På tisdag är de fullrulle. Ska fotografera tre stycken. För att sedan dra till Hilma och spendera natten där. På onsdag är de träning. På torsdag ska jag äntligen få träffa Amanda igen! Åhh saknat henne så. På fredag är de marknad hela dagen. Skulle ha vart matsträning men Mats var tvungen att ställa in.Sedan på Lördag är de slappa och tävlingstrimma. Sedan tävling på söndag i växjö.
 
 
så ja... veckan fullspäckad men de ska bli jätte roligt! Grymt taggad. 
 
 
Längtar tills vi är ingång igen<3
 
 

Little Jinder

 
Pappa visade mig denna. Och man får sån känsla över sommaren. Åhh saknar de....

Börjar skit...bra

Eller inte alls. Höstlovet fick den sämsta möjliga start. Har blivit förkyld, eller vad man nu ska kalla de. Har frukstansvärd halsont och huvudvärk. Har mått bättre alltså. Får nog ligga ner och vila mest idag då tror jag. Ska iaf förbi Hööks och kolla på en jacka jag gillade. Dock ska jag ju ha den som vardagsjacka.
 
-Men vaaa? Du kan ju inte ha en jacka från ett hästmärke i vardagsbruk???
 
Klart jag kan, den är lika snygg som vilken jacka som helst. Förutom att de står JH på den. Och sålänge jag inte har den i stallet så funkar de alldeles utmärkt. 
 
Ni får ha de bra, hoppas ni håller er ifrån förkylningar.
 
 
Foto: Malin Wengdahl