Tömkörning

Idag har de varit en bra dag, så bra en måndag kan bli. Hade en "engelska" lektion där vi snacka massa film och skrev på våra manus. Älska livet på media. Var tvungen att avbryta i 3 timmars lektionen och cykla till tandläkaren (snodde min klasskompis cykel). Jag fick äntligen tillbaka min tandställning på framtänderna!! Så nu är jag back on track med behandlingen.  Sedan avslutades dagen med mattediagnos. Insåg hur jag suger på matte och fick lite ångest. Men men, jag är nog tillbaka på spåren snart. 
 
Var med Signe på stan sedan, köpte hem två plagg från HM.  Bra belöning. Kom hem med att vara utelåst men mamma kom hem fort. Hästarna skulle pysslas om. Quiri skulle avmaskas, gick fort eftersom hon tycker de är som godis. Farex skulle vaccineras. Gick också fort då han bara stod.  Corall tömkördes och introducerades inför vagnen, hon var jätte duktig. Lite stissig men de blir bättre. Nu står Farex, Divina och Corall inne. Divina ska få sin tappsko påslagen och Corall ska verkas. 
 
Jag har en lektion imorgon och kommer hem tidigt. Har träning med Divina på kvällen, ett markarbetspass inför tävlingarna på söndag. 
 
 

Karlskrona 29/8

Tävlingsdag med Farex stod på schemat idag. Jag var ute i god tid men pga utav en tjurig ponny som inte ville gå på släpet kom vi lite försent. Vilket gjorde de väldigt stressigt.
 
LC+ 4 fel
 
De blev en väldigt snabb framriding. Farex var lite på tårna så jag vågade inte hoppa allt för mycket på framhoppningen då han kan bli lite väl stissig. På banan var jag lite ofokuserad. När jag rider mot första hindret släpper jag bara farex och han tar sämsta hoppet. Första bommen faller... Jag fortsätter rida, rider lika dåligt mot andra hindret. Han klarar de med nöd och näppe. Jag tar en ordentlig halvhalt och skärper hjärnan. Rider på i ett bra tempo, noggranna svänger och fokuset på topp. Eftersom chansen för placering försvann på redan första hindret kunde jag ju satsa på snyggaste rundan iaf. Vilket de faktiskt blev. Eller ja, en av dom snyggare rundorna. 
 
 
 
 
LB A:1 0+4 fel
 
I LBn hade farex hunnit lugna sig och stått och sovit. Betat lite och haft de bra. Jag red fram en kortare stund, hoppade inte många språng på framhoppning pga värmen. Jag var super nervös, länge sedan jag hoppade denna höjden på ponny. Och jag har ytterst få gånger hoppat högre med Farex. Så oddsen stod inte på min sida. Men jag gick in och gjorde mitt bästa.
 
Farex tände till ordentligt denna rundan. Hoppade varje hinder fantastiskt, Fick ha ett lite högre tempo för att få dom perfekta avstånden. Han rullade på väldigt bra, dom två sista hindrerna blev jag lite stissig och la han inte i dom bästa situationerna.  Men felfria blev vi. Vi var 5 ekipage som var vidare till omhoppning. Jag startade näst sist. Dom andra ryttarna hade erfarna och säkra ponnyer. Jag såg att de skulle bli svårt för mig att slå dom. Men jag går in med att bli felfri i alla fall.  Jag rider mot första hindret i omhoppningen och tänker att detta ska bli sansat. Men direkt efter första gasar jag på och blir allt för tävlingsinriktad. Jag ville inte vara sämre eller tråkigare. Sedan måste man ta och prova sina gränser någonstans. Jag svänger Farex i dom snävaste svängarna och han tar varenda en. Tyvärr river han inhoppet till kombinationen. Annars var de en klockren runda. 
 
Jag fick tiden 28 sek. Den tredje bästa fick 30 sek. Hon som vann fick 26 sek (hon var super snabb) . Så jag låg inte så illa till, och Farex visade verkligen vad han gick för. Så nu behöver vi inte mesa utan nu kan vi tuta och köra. Omhoppning tyckte han var stört kul och visade verkligen att de var hans grej. Super roligt. En precis utanförplacering blev de. Inte illa pinkat för att vara debut i LB och regionalt. Även hans andra tävlingstart och typ sjätte gången vi hoppar tillsammans i huvudtaget. Han är inte den lättaste ponnyn, men helt klart en av dom roligaste. 
 
Jag är super stolt och super glad över honom! Hans ägare lika så. Han har verkligen visat vilken stjärna han är. 
 
 
 De är min kära pappa som har tagit alla bilder!

Leifträning 26/8

Tillbaka till Karlskrona denna kvällen. Leifträning stod på schemat. Red i den mindre paddocken idag. Bra att träna på att få in hästen snabbare osv, men fruktansvärd då den är så nära E22. Man hör sällan något. 
 
Träningen gick bra idag. Provade en ny padd till Divina (inlägg om den kommer sedan) och de blev betydlig skillnad. Mer arbete med ryggen och mycket mer avslappnad. Red även henne med de skarpa bettet som jag sa vilket var ett klokt val. Fick henne väl under mig utan att ha något hängades i handen. Utan jag kunde jobba henne ordentligt utan något störningsmoment. 
 
Vi träna mycket distanser. På dom upphöjda bommarna klarade jag att rida korta små steg bättre än att öka på galoppen. Både bra och dåligt alltså. Bra att jag fick henne att vänta på mig, mindre bra att jag inte kunde ta mig till akt och rida framåt. 
 
Vi fortsatte öva på att rida på linjer och att rida bara helt normalt mot hinder. Super svårt för mig. För jag blir osäker dom sista stegen och sumpar hela grejen. Sjukt egentligen men mitt självförtroende är inte där de borde vara. Men hästen ställde upp och hoppade fantastiskt. Väl mot slutet sa Leif åt mig att jag måste vara bestämd. Även om distansen sedan visar sig vara piss så måste jag våga rida. Ta lite fart för att bygga upp både självförtroende för mig och Divina. Sista gångerna satt de super bra. 
 
Tummen upp till Divina som var riktigt fin och avslappand. Tummen upp för mig själv som har tränat upp de mesta på bara två veckor. Stadigare sits, mer konsekvens i min ridning emellan hindrerna och ett leende. Är glad när jag ride igen, var länge sen jag var faktiskt. Men de går i rätt riktining.
 
Tummen ner åt att jag inte vågar ta för mig utan backar av. No good när hindrerna sedan blir högre. Min vänster hand är skit också. Ska skaffa mig en vikt och träna min vänster hand varje dag nu fram över. Måste bli jämn i styrkan. Nästa vecka blir de markarbete för Malin, mest för att checka av läget inför Mörrum nästa helg. Då blir de rinding på vanligt bett. 
 
 
Riktigt gammal bild

Arg som ett bi

I detta fallet vill jag mest bara lägga mig ner på golvet och skrika. Gråta en jäkla massa tårar och inte se morgondagen. 
 
För andra gången denna veckan åkte jag till käkkirurgen i karlskrona, idag skulle jag träffa en specilist från Jönköping. Jag fick prata ett tag med dom. Jag berättade om gamla skador gällande ansiktet och diskuterade min smärta osv.  Han klämde och drog i min mun. Idag hade jag ondare än förra gången. Men jag kan fortfarande få upp munnen ganska mycket. Men de är något som sätter emot och gör förbannat ont. 
 
Dom tror jag har diskförskjutning. Alltså emellan mina käkben (uppe vid örat) finns de en platta som gör rörelserna mjuka. Den har skjutits fram och sitter fast. För några månader sedan kunde den hoppa tillbaka spontant men inte nu längre. Antagligen har den blivit för trött eller blivit missanpassad. Och detta behöver dom kolla upp och de gör man med röntgen. För om den är trött går de att ordna med terapi för käken. Om den är missanpassad vet jag inte riktigt vad som händer. Men pga utav min tandställning för jag inte magnetröntgas... Utan jag ska få en tid på vanlig röntgen. Kötiden är på 3-6 månader....
 
Allt känns hopplöst just nu, att gå med denna satans smärtan i 6 månader är en mardröm. Jag vill bara ha loss käken och må bra. Allt pga utav min tandställning som ändå inte gör någon vidare nytta pga uppskjuten behandling. Nej vill gå och lägga mig under en sten ett tag. 
 
 
 
 

Värsting perioden

Så Divina går igenom sin värsta period just nu. Hon har gått igenom den många gånger detta året och nu är inget undantag. Framåt hösten brukar hon alltid vara fin som smör men de är ett väldans jobb att ta sig dit. 
 
Att förklara hur de är att rida Divina just nu är enkelt. Tänk er att sitta på en betongvägg. De är hon. Samtidigt som hon har 100 kg i vardera hand. Så vidrigt tung i kropp och mun. De är som att vrida runt på ett kylskåp. Jag var rasande idag. Red till svetten rann och vill mest bara hoppa av och gråta. Men red igenom henne pytte lite. Så ett ministeg i rätt riktning blev de. Detta får man vara beredd på när de gäller fröken Divina. Allt tar en satans tid men i slutändan så är de värt allt arbete.
 
Imorgon inför hoppträning blir de ett skarpare bett. Jag kan inte rida henne på de vanliga tredelade. Ingen chans, jag lär flyga som en vante åt alla håll och kanter. Nu står hon inne och ångar av sig. Får lite hö i magen. Ikväll är de hoppträning med Farex. Han var väldigt pigg igår och något grinig. Så får se vad han bjuder på idag. Han är väldigt överraskande dena ponnyn. 
 
 

Kittens

 

Hemma från västkusten

Bloggen har legat åt sidan pågrund utav för lite tid. Har haft massa för mig. I skolan har vi haft övernattning och fått våra datorer. Börjat med vårt första projekt som ska bli så roligt. Skaffat nya vänner som är underbara.
 
Min klass är en framåt och färgstark klass. Aldrig vart med om en så positiv och ambitös klass. Vi vill verkligen. Och de ska bli en fröjd att vara med dessa personer i 3 år.  Vi kommer äga median. 
 
 
Efter skolan i fredags åkte vi mot Ljungskile. 50 års fest för min moster och hennes man vankades. Ljungskile är helt otroligt vackert. Hela västkusten är drömmen. Jag körde första biten och efter halva bytte jag med mamma. Kön i Göteborg var helt galen, så jag var glad över att inte sitta bakom ratten. 
 
På lördagen var de massa små fix, spelade fotboll med i de hela och hade de bra. Sedan vid kl 5 åkte festkläderna på och gästerna började komma. Totalt var de 71 pers som kom, och vi hade de himla bra. Super god mat med gott sällskap i ungdomsbordet. (dom ända 90-talisterna). Folk hade massa fina tal för födelsedagsbarnen. Och de var så roligt när dom pratade om min mosters ungdom och hennes familj. Eftersom de har mycket med mamma och göra också.  
 
Hade frågesport om huvudpersonerna och vi hade inte riktigt koll på läget tyvärr. Men de kanske var bäst då dom vuxna var helt otroligt tävlingsinriktade ;) Sedan var de Dans med liveband och bar för dom vuxna . De blandades med dans och pingis. Festandet höll till kl 4, då dansade vi avsked till Kents låt 747. Var en fin stund i den mörka sommarnatten. Däckade i säng sedan. 
 
Snabbt iväg idag då vi skulle till lund och lämna min kusin som ska studera där. Blev en lite längre omväg. Vi åkte  i cirka 8 timmar. Och jag körde en mindre del utav resan. Väl hemma träffades vi utav otroligt glada hunder och katter. Och nu är jag äntligen på plats och kan andas ut efter ett par intensiva dagar. 
 
Är ledig ifrån skolan imorgon då jag ska till doktorn. Börjar bli nervös men får se hur de går...  
 
 
 


Första dagarna på gymnasiet

Så idag har jag genomfört min andra dag på gymnasiet. Min klass heter ESES15A och vi är sammslagna med ESSAM15A. Så hela 19 st är vi i klassen var av 3 är killar. Jag gillar min klass, alla verkar trevliga. Har kommit nära några stycken. De är mycket att ta in så jag rör mig långsamt framåt, men har försökt prata med några iaf.
 
Igår var de mest bara massa info, vi i klassen pratade knappt. Utan de var att berätta vad som händer denna terminen, vem som är vår mentor och andra viktiga personer. Var där i cirka 2 timmar och fick sedan åka hem. 
 
Dag två så var vi på "långviken" ett ställe bakom Kalmar slott. Vi spelade basket, volleyboll och fotboll. Hela 1:an och 2:an. De var stelt och obekvämt men jag kom i kontakt med några. Och hade de roligt den sista stunden. Åkte hem vid kl 12. Och har nu bara suttit bänkad framför hoppningen.
 
Ska ut och skritta en antagligen mör Farex som var på träning igår. Lika så Divina. Sedan blir de packa inför imorgon. Ska sova över på skolan. Går inte i skolan på fredag utan åker hem efter frukost. Sedan åker jag till Ljungskile för att fira 50-års med en del av släkten. Ska bli skoj, får hoppas på att de underbara vädret håller i sig. 
 
Är ledig två dagar till sedan då vi inte har lektioner på tisdagar. Och på måndag ska jag till sjukhuset... Minilov helt enkelt ;)
 
Är faktiskt väldigt nöjd med min skola och min klass. Ska bara försöka komma folk närmre. Vårt schema är bra, de  är bussen som sumpar sig tyvärr... Och jag vet inte hur jag ska lösa de faktiskt. Får se. Annars verkar allt positivt, får skoldatorerna på fredag!
 
 
 
 
 

Sista dagen

Tänk att jag har gått igenom hela högstadiet i denna bloggen och nu står vid tröskeln utav gymnasiet. Kommer ihåg inläggen jag skrev inför högstadiet. Inga vidare positiva och glada inlägg. Men nu är jag nollställd, inte vidare glad inte heller vidare negativ. Vågar inte hoppas på något. 
 
Red en lååång runda med mamma idag. Skönt avslut på ett sådär sommarlov. Farex var glad och pigg, Divina brustig och tvär. Men vi hade trevligt i alla fall. Och hittade nya ridvägar. Nu står dom inne, sommarbetet är slut. Bara Farex och Divina då, eftersom höstsäsongen börjar komma igång igen. Dom andra kan ha de lite lyxigt ett tag till. 
 
Nu är de Idol på Tv och lite check på annat. Imorgon är de hoppträning med Farex, Ska bli skoj om något! Sedan får vi se hur dagen gått, börjar kl 12. '
 
 
 
 
 
 

De här med envisa föl...

 

Första träningen

Så idag var de första träningen för nya tränaren. Jag tränare nu för Leif Nilsson på Karlskronas annläggning. Kände för nytt denna terminen. Nya perspektiv på min ridning osv. 

Vi var ute på deras fantastiska utebana, toppen väder och jag hamna i en väldigt bra grupp. 

Vi gjorde många olika övningar vilket var toppen. Han tog in mig och berättade klart och tydligt vad som behövdes för att de skulle bli bättre. Han trodde hela tiden på mig. Jag fick prova dom "svårare" sakerna och jag visade att jag kunde. Ingen prestationsångest jagade mig, jag kände mig trygg med hjälpen jag fick. 

De är utvecklingsbart detta.  Jag är laddad för en ny termin. Förhoppningsvis en liten nystart. Jag berättade om mina tävlingsproblem och han föreslog saker att arbeta på osv.  Att inte hållas tillbaka är en stor självförtroende boost för mig. Jag behöver få känna att jag kan och inte begränsas. Och de får jag chansen att göra här. 

Divina var även super fin. I gymnastiken var hon dock lat och lite tung men på banhoppningen sedan tog hon i för kung och fosterland, samtidigt som hon var lyhörd. Gymnastiken i början gjorde de. 

Gårdagen i bilder

 
 
Söt Quiri på plats
 
 
Fotografering för SWB/ASVH innan start
 
 
Precis innan vi ska in
 
 
Väl inne
 
 
Börja gå...
 
 
Mamma fick den tuffa uppgiften, haha
 
 
Sedan fick dom gå lösa 
 
 
Klara och med sin första rosett i pannbandet<3
 
 
Nöjd
 

Vårt diplomföl

Så vi kom hem med ett diplomföl idag. Världens finaste Quiri presterade och glänste runt i ridhuset. Hon fick höga poäng på både trav,galopp och allmäna intryck. Tyvärr drog skritten ner poängen lite för mycket pga för raka kotor vilket låste henne. Men inget extremt. Men diplom blev de! Vinnar fölet var helt otroligt fint, dock bara 2 poäng ifrån oss. Så vi var så nära men ändå så långt ifrån. 
 
Men vad gör de, har fått lite koll på vart vår föl befinner sig och ett kvitto på bra avel. Nu ska Quiri bara få vara i cirk 2 år, sedan börjar allvaret. Ska bara jobba massa från marken så att vi får en trevlig häst även där. Är så stolt över vår lilla dam som har visat sig från sin bästa sida. Så lugn i ny miljö och lydde oss utan problem. Då var zoey mer stissig än henne, haha. 
 
 
Bilder från dagen kommer!

Bästa vän

 

Nästan klar för dagen

Jobbade mellan 10 och 14 idag. Ett segt pass, men de blev gjort. Efter kom mamma och hämtade mig också åkte vi in till Karlskrona. Vi skulle köpa lite smått och gott, åkte även och hälsade på pappa innan. Var hos pappa ett tag och snackade. Han följer med till visninngen imorgon och fotar. Måste dokumentera morgondagen! 
 
Handlade mat och åkte in en snabbis till Hööks sedan. Lämnade tillbaka en sak och köpte ny sadeltvål. Behövs eftersom Farex svettar ner hela utrustningen... Haha. Köpte pikeer inför imorgon också. Ett par svarta från stadium, billigt.  
 
Nu ska jag ut och trimma Divina. Slipa lite på små saker och checka läget. Mycket travarbete blir de! Farex vilar idag, han var super fin igår. Sedan tänker inte jag göra mer idag, är så trött och min käke gör ovanligt ont
 idag...
 
Imorgon blir de små fix i stallet hela dagen. Putsa och tväta. Knoppa båda hästarna. Är så spänd och de ska bli riktigt kul att få en bedömning på fröken. Världens finaste Quiri <3