Min önskelista

Så om 16 dagar fyller jag alltså 16 år. 16 känns som en jätte fjollig siffra...De positiva är att jag får börja övningsköra! Och jag älskar att köra så de ska bli väldigt kul. 
 
 
 
Okej så de är mycket här. Och jag förväntar mig inget av de pga att de är ganska dyrt. Plus att mina ridstövlar ska betalas och alla tävlingar. Så jag blir nöjd med en bra dag med familjen. Vet att de låter jätte klyschigt men så är de faktiskt. Mina föräldrar ställer alltid upp även om de suger lite extra. Så är glad över att få ha dom. 
 
Iaf högst på listan står en Chiquelle Moto Jacket Black för 699 kr. Saknar att ha läderjacka och denna är snyggast på marknaden helt klart. 
 
Sedan är de Chiquelles Musthave bag för 699kr. Har dreglat över denna i över ett år nu, så snygg.
 
En Bomber Jacka ifrån Veromoda finns på Nelly.com för 399 kr. 
 
Wr Up byxor i svart ifrån Freddystore för 899kr. Igentligen behöver jag bara ett par byxor så de kvittar vilka. Men Wr Up är verkligen I wish byxor
 
Skor, har listat mina tre favoriter i ett tidigare inlägg. Men jag blir lycklig för nästan alla skor. 
 
Roeckle handskar för cirka 340 kr. Finns i samtliga hästbutiker. Mina är väldigt trasiga och använda.Dom blå/guldiga är verkligen något jag funderar på. 
 
Allround schabraket Angelzak i marin och Beige ifrån hööks, 349 kr. Underbart fint schabrak som jag inte skulle ha emot! För en bra prislapp också.
 
Showpannbandet Golden eye ifrån PS of sweden, 899 kr. Haha detta är dock helt sjukt dyrt för ett pannband...
 
Grå ridbyxor ifrån Hööks i modellen Hahn, 799 kr. Coola och unika ridbyxkor i läcker färg.
 
Beiga ridbyxor ifrån Hööks i modellen Ragusa, 799 kr. Superfina ljusaridbyxor, gillar dom bruna detaljerna.
 
Det är bara att klicka på de länkade orden så kommer du direkt till produkten.  Vi får väll se om jag får något av detta om två veckor eller om mina föräldrar är kreaktiva och löser de själva ;)
 
 
 
 
 
 

Bästa dan på veckan

Åh lördag, som jag älskar denna dagen... Har ätit frukost just och de är den ända ansträngningen jag gjort än så länge! Jag är mitt uppe i "in the making of the Hobbit" och den är 2 timmar lång så jag lär vara kvar här i min säng ett tag. 

Mamma sa något om att vi ska städa stallet idag. Så de ska göras senare idag. Jag får se hur de blir med ridningen. Igår mådde jag rent utav skit efter 20 min på hästryggen. Marken snurra och huvudvärken värkte. Så jag är inte helt okej tyvärr. Men vi får se, kanske orkar med en uteritt i lugnt tempo :)

Jag hoppas på att mamma och jag ska iväg och köpa godis också. De är ju ändå lördag... Men de vet man aldrig med henne! Fler inlägg kommer upp i dag. Jag ska ge er min önskelista eftersom de ändast är två veckor kvar till min födelsedag! Även en hjälp till min kära pappa som jag vet läser bloggen ;) Min livrädda häst

Okej så för ett tag sedan la ponnysanning upp en video av en tjej som hade utmanat ödet. Eller ja hon hade tränat sin pulkrädda häst att gilla pulkor. Ganska kul att se faktiskt. Så jag fick en snilleblixt om att jag skulle göra detta med divina fast med vattenmatta. Jag var helt säker på att hon skulle skita på sig. Men hon var allt annat än uppstressad... Haha Videon blev ganska skit. Jag slarvredigera någonting och ni hör mig knappt prata pga dålig videokamera. Men de visar poängen och de är ganska kul. Ännu roligare när man koncentrerar sig på min hund. Han är verkligen överallt. Tips är att kolla med hörlurar
 
 
Men ni kan ju träna era hästar så här, kanske ni har en lika lugn häst som jag ;) Divina bevisade verkligen motsatsen för mig. 

Hur jag är som person

Jag sitter bakom en dator och skriver varje dag. Ni har ingen aning om vem jag rikitgt är. Ni vet efter den lilla fantasitexten jag skriver till er. Och jag skriver ju för att de ska låta bra och jag tar med cirka en tredjedel utav mitt liv. Så jag ska öppna mig för er och skriva vem jag är. Självkritiskt ifrån mina egna tankar. 
 
Jag är en blandad person. Känner du mig inte kan jag verka självupptagen i vissas ögon. Men i självaverket är jag blyg. Väldigt blyg. Jag är rädd för att ta plats och bli allt för dömd. Så jag tar hellre ett steg tillbaka. Jag är inte den som går fram och säger hej och börjar snacka. Jag står hellre avsides och observerar. För de ska ni veta, jag lyssnar väldigt mycket på vad andra säger. Hehe...
 
När ni väl börjar känna mig blir jag mycket mer öppen och avslappnad. Ord bara rinner ur munnen på mig och jag har väldigt lätt för skratt och är en väldigt glad person. Jag säger de jag tycker och visar mina åsikter. Säger till när jag inte tycker om de jag ser. Många tycker de är jobbigt, vissa har lärt sig att stänga av öronen. Har aldrig vart med om att någon rikitgt gillat min bestämdhet.
 
Jag är inte den som visar känslor. Jag kan visa två känslor. Irriterad och glad. Jag blir lätt irriterad när jag är trött eller när de är något jag inte gillar. Och då visar jag de, för folk tar avstånd. Glad är jag nästan alltid. Ingen har sett mig riktigt arg. Bara fyra st personer, och de är min familj. Men de är kanske bra för jag blir riktigt elak när jag blir arg. Jag blir genast vass på tungan och de går inte att rubba mig. Ledsen vill jag inte visa mig för någon. Jag tycker de är jobbigt och rent utav pinsamt att visa mig svag. Något jag skulle behöva jobba på då jag håller mycket inom mig. 
 
Jag har en vild fantasti och är kreaktiv.  Jag har alltid tankar och funderingar i huvudet. Jag bildar alltid en åsikt och tänker på väldigt mycket. 
 
Jag är en även arbetsmyra. När jag gör något jag gillar eller vill bli klar med något då kämpar jag. Jag kan sitta och jobba i flera timmar och verrkligen envisas. Jag vill alltid ha perfekt resultat på uppgifter jag gör. Jag vill se folk bli nöjda med de jag gjort. Att få känna sig nöjd över något är den bästa känslan i världen. Och jag vill verkligen visa mig duktig, Jag vill visa de bästa av de jag har och gör allt för att göra de. Men samtidigt kan jag stressa upp mig som fasiken. Jag blir väldigt lätt en orolig själ. Ångesten finns där och knackar på dörren stup i kvarten.  Om ni hamnar i en grupp mig med, då är de synd om er. Jag har för de mesta en bild över hur arbetet ska gå till och om jag har de ska den bilden gå igenom. Så jag blir väldigt väldigt lätt allt för bossig. Vilket är verkligen något jag måste jobba på.
 
Men här kommer kruxet. När jag är otroligt dålig på något eller de är något jag inte gillar. Då vill jag inte. Jag lägger för de mesta ner och gör inget åt de. Jag är så fruktassvärt lat när de kommer till krita. Så att städa mitt rum eller ta ur diskmaskinen är något jag inte brukar göra. Mamma måste verkligen tjata på mig då. Men jag antar att de är så för dom flesta.
 
Sist men inte minst. Jag är en väldigt ointim människa. Jag gillar inte att kramas så mycket eller att bli tagen på. Jag gillar mitt space och blir mest obekväm av för mycket.Jag kan heller inte hålla ögonkontakt. att stirra in i någon ger mig ren panik.  Ju närmare jag kommer personen desto mer kan jag släppa på den kontrollen. 
 
So med en slutklämmande mening kan man väll säga att jag är en spralligt bestämd person med massa olika komlpex som verkligen vill lyckas här i livet. De kommer alltid bo en fighter inom mig och jag ska dit jag vill. de kan jag lova er. 
 
 
 
Skulle inte sitta fel med GHS just nu. Fina Carro och Kajsa på bild. 
 
 

Lättare hjärnskakning

Mär fruktansvärt idag... Blev sulad med en boll rakt i ansiktet idag. Har sen dess haft ett luddigt öra och blixtrande huvudvärk i bakre huvudet. Även ett tryck över tinningarna. Nej mår verkligen skit. 

Klarade mig igenom dagen dock, hamnade i soffan när jag kom hem och bara däcka. Mamma var så snäll och red ut på Divina vilket behövdes efter gårdagens träning. Hon hade varit snäll och lugn, vilket kändes bra så att hon inte var uppe i de blå. 

Nu ska jag plugga buddhism inför imorgon. Har kommit på inlägg jag kan skriva åt er vilket jag ska göra så fort jag har tid. 


Divina för 3 år sedan 

Hoppträning 25/2

De var en upp och ner träningen idag. Var nöjd först men ju mer jag tänker och analyser desto mer besviken blir jag över min egna ridning. 

Först startar vi med att mina stövlar går sönder. Fick smsa Carro fort och fråga om jag får låna ett par av henne. Gick bra som tur var och då löste de sig smidigt. Tyvärr var stövlarna lite stora i fötterna, så mina fötter gled i stigbyglarna. Men de var bara att klämma sig fast. 

Divina var fin på uppvärmningen. Hoppade väldigt bra till en början och var lydig. Men sen efter ett ordentligt i slag i en bom hetta hon till. Plötsligt skulle hon verkligen inte hoppa. Börja kontra precis som hon gör på tävlingar. Stannar långsamt och sparkar åt skänkeln. Mats blev riktigt förbannad och jag blev bara besviken. Efter ett tags bråkande vann jag. När vi började hoppa bana sedan var jag lite borta. Började åt fel håll först. Gjorde de snyggt dock, så de var bara att vända om och göra rätt. Kom i bakläge och de blev kaos inne i kombinationen. Börjar om ännu en gång. Lite bättre. Hon hoppade väldigt fint och piggt på alla hinder. Fick lägga på henne lite extra mot hindret hon krångla på. Men de var inga större problem. 

Jag var nöjd med att jag vann över henne. Men när jag började kolla på filmen blev jag bara besviken. Min sits är inte där den ska vara. Hamnar i bakvikt och blir slapp i benen. Behöver omslutet även i hoppet. Nej de känns inge vidare efter denna träningen. Känns bara som jag har en olydig häst och ligger åt latsidan... Vi får se hur vi ska ändra på detta. Har Magnus träning på torsdag, så får hoppas de blir en bättre träning.Och jag kommer inte lägga upp filmen pga skitrundor...

dagens fråga

Såg att mina blogg hade hamnat i mobilläge. fixade till mobilläget men då är min fråga. Tycker ni jag ska ha bloggen i mobilläge eller ska vi ha de standard så ni kan se designen? De är ju ni som läser så de är ni som bestämmer. Svara gärna på detta så jag har någon aning om vad jag ska göra! :)
 
 
 

Vår hage

Jag kommer ihåg att jag skrev att vår hage är massiv på hästlistan. Vilket den är. 
 


Detta är framsidan, alltså en tredjedel av allt. Där ni ser hästarna, går hagen runt i en oval. Slutar cirka 200 m bort neråt skogen. Åt vänster fortsätter hagen kanske 300 m neråt. De finns ett ställe där de är lerigt, och de är ingången. Resten är torrt och fint.  Sen har vi inget riktigt staket utan de är stenmuren som håller dom inne. 
 
Detta är en dröm för hästar. Våra fyra går ihop. Och de är väldigt skönt. Dom rör på sig väldigt mycket. Kan busa och stoja utan problem. Dom är ute cirka 12 timmar varje dag. Kommer när man ropar på dom. Man ser verkligen att dom trivs och de är underbart. Även om de är en stor hage med stenar och skog har dom aldrig dragit på sig några skador. Dom kan terrängen i hagen och vet hur dom ska klara sig. Vilket gör dom väldigt försiktiga. 
 
Jag vet faktiskt inte hur dom skulle må utan denna miljö. Divina vet jag hade blivit grinig och rastlös. Casper hade bara blivit deprimerad. Och Dante behöver vi inte ens tala om... Så de känns bra att ge dom så mycket frihet dom kan få och vara häst. 
 
 

Oh glory onsdag

Idag är de en bra dag.Jag vaknade med solen i ögonen och bara de säger mycket. Också massa medelanden om att musiken är inställd. Alltså börjar vi 11:20 istället. Vilket är så skönt. Så jag har kunnat sova ut idag och de känns väldigt bra.
 
Ska gå upp och ta ut hästarna nu. De är faktiskt träning idag. Som jag har längtat. Divina var väldigt fin igår förutom diket insidensen.Men om man bortser från de var hon toppen. Så jag ser fram emot dagen. Jag hoppas på lite mer bana denna träningen. Blivit väldigt mycket gymnastikhoppning dom senaste månaderna.
 
Men nej nu ska jag ut till hästarna. Ni får hade!
 
 

Tisdag 24/2

Ursäkta mig, jag skrev ett flertal inlägg igår men ingen av dom publicerades. Självklart... Och jag som redan hade en ganska värdelös dag. Men men, resultatet blev ju dock bara att bloggen stod tom. Vilket var ganska dåligt. Får börja kolla till så att allt står rätt till. 
 
Tisdag då,denna dagen har sugit. Som vanligt... Men de rulla på bra ändå. Sista kapitlet i matten klar. Let me hear a woop woop? Ja, nians mattebok är typ klar. Ska bara gå igenom ett par 30 sidor om genrep inför NP :)))) Men kan iaf fira att jag slipper alla, gröna och röda delar. Sant/falskt och dom satans diagnoserna. Btw så börjar NP officiellt på fredag för mig. Börjar med svenska muntligt. Tur för mig är jag bra på att prata. Så är ganska lugn. 
 
Sedan har vi börjat bygga på en app till skolan. Jag och mina två vänner, de ingår i vår profiltid tyvärr. De är väldigt tråkigt kan jag nämligen informera er om. Men de har gått fort för oss så vi lär vara klara inom kort! 
 
Red min kära grå när jag kom hem. Hon var väldigt fin förutom i höger galopp där hon fick för sig att vara lite stoig.  Så hon kastade sig utåt flertal gånger ner i diket. Jätte kul på en fet flodhäst...Men vi kämpade oss igenom detta och allt löste sig. Vi jobbade även på bra med skänkelvikningarna idag. Hon är som ett segt märr då men de är bättre än att protestera på två ben... 
 
Och nu har jag bänkat mig här framför och ska börja skriva på en uppsatts. Om jag känner mig rätt lär de bli film istället. Men oh well, man lever bara en gång. 
 
 
 

Dagens citat
Jag börjar känna mig redo

Har vilat ifrån tävlingar i cirka 3-4 månader nu och de börjar kännas bra igen. Efter förra årets tråkigheter var motivationen på 0 och mitt självförtroende ner på botten. Men med massa träning denna terminen som har utvecklat mig som aldrig förr börjar de kännas bra.  Visst har jag alltid tanken i bakhuvudet av att de kommer bli ett likadant år som 2014 men hoppet finns kvar. 
 
Jag börjar till och med längta tills första starten. Jag har inställningen på att vinna, självklart. Jag har mina tankar åt att vi ska ta oss igenom mål. Nöjda och belåtna över vår insatts. Jag hoppas bara att tankarna som är negativa suddas bort. Kanske tar sin tid men någon gång kommer känslan av att vi verkligen kan detta.  Målen är satta för detta året och nu ska vi fasiken nå dom också. 2015 ska bli ett förbannat roligt år på tävlingarna!
 
 

Hästlista

Jag gör som ponnysanning tipsade om pga att bloggen har legat lite nere. Så ni kan få lite intressant träning. Jag tar med Divina då hon är med aktuell just nu. 
 

Vad heter hästen? Di'Is Ze Vilket betyder "De är hon" på holländska. 

Tycker du att den ska heta något annat?! Haha kanske något coolare och enklare... Ingen fattar vad hon heter...

Vad kallar du hästen? Divina och surkärring :)))

Hur gammal är den?  Hela 7 år i år 

Vilket år/månad/dag föddes den? 28 Maj 2008 tror jag

Vilken färg har den? Brunskimmel men börjar bli mer och mer skimmel. 

Har den några tecken?  En stor fet bläs över hela huvudet, och två strumpor!

Hur hög i mankhöjden? 160-162 cm kanske? Haha har faktiskt ingen aning. 

Är det ett sto/valack/hingst? Sto tyvärr...

Har du tävlat den i hoppning? Jadå, vår gren. Haha för vi suger på allt annat så.

Vilka klasser/hur högt? Upp till 120

 

Har du tävlat den i dressyr?   1 gång, hästen vägrade gå. 43% på de :))

Vilka klasser? LB:1

Är den tävlad fälttävlan? Nooo bara tränad, vi stod för de mesta med en gran i arslet på henne då hon vägrade göra någonting...

Har hästen championatspoäng? Tror vi hade 2 st förra året, pga att vi tävlar i avd. B

Hur högt har du hoppat med den? Uppåt 130 cm 

Är hästen bra på dressyr? Hon fick bättre poäng på dressyren än hoppningen på Kvaliten. 
Hur är den i skritten? Har 113 poäng på Blup, luftig och frisk
Hur är den i traven? 106 poäng luftig och fin, väldigt utvecklingsbar
Hur är den i galoppen? 117 poäng, stor och fin galopp som är väldigt reglerbar.

 


Kan den skänkelvikningar? Jadå, motvilligt men de funkar. 
Kan den öppna/sluta? Japp, så som vi har envisats med de. 
Kan den galoppombyten? Japp, men hon stressar lite väl. 
Är hästen pigg? Hon har motor så de räcker och blir över. 
Är hästen trög? Nej, kan vara på tävlingsbanorna ibland. 
Är hästen stark? Kan hända, men inte så ofta. 
Är hästen het? Nej hon är väldigt lydig.
Bockar den?  Om hon blir sur då kan de hetta till. 
Stegrar den? Rår på tempramenten som sagt
Sparkar den bakut? Om jag säger till henne så säger hon gärna tillbaka. 
Skenar den ofta med dig/andra? Hahaha verkligen inte.

 

Är den tittig? Ja tyvärr, stort problem för oss. 
Har du badat tillsammans med den? Nej då hon är livrädd på vatten, vi har just lärt oss gå i vattenpölar så
Har ni hoppat tillsammans?  Varje vecka.
Har ni galopperat på en äng tillsammans? De ända vi gör då vi inte har paddock...
Har den bra hoppteknik? Typ jätte bra, eller hon är ju avlad för de så de är klart. 

 

Hur högt brukar du hoppa med den? 110/120 rår på vilket humör hon är på. Kan bli uppåt 130 också.
Hur ofta hoppar du den? 1 gång i veckan, om de är tävling blir de 2. Om de är meeting skippar jag för de mesta träningarna. 
Hur är den när den rids ut? Pigg men väldigt lugn också, helt lagom helt enkelt
Tycker den att det är kul?  Väldigt roligt, mycket roligare än paddocken. 
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Inget av de, samma motor hela tiden.
Står hästen i box? Ja de gör hon
Går hästen på lösdrift? Hon har gjort, när hon var 5 tror jag. 
Hur mycket och vad äter hästen? Hon äter hösilage och vanligt kraftfoder.

Går den i hagen varje dag? Ja de gör hon i cirka 12 timmar varje dag

I en stor eller liten hage? Vår hage är massiv, vilket är skönt för hästarna som alltid har de torrt. 

Hur länge går den ute per dag? 12 timmar som sagt
Gillar den att vara ute i hagen? Haha jag får ju inte fånga henne när jag ska hämta...
Har den vindskydd i hagen? Dom har en en skogsdunge som är ganska stor. 

 

 

Hur ofta rids hästen? 5-6 dagar i veckan, rår på hur uppläget för veckan ser ut. 
Är det en svår eller lätt riden häst? Hon är lagom, utmaning som fortfarande gör de roligt.
Vem äger hästen? Min mamma, Monica Nilsson. 
Är hästen snäll i stallet? Väldigt snäll, förutom på hennes Ladies days, då kan hon atteckera andra hästar när dom går förbi. Men annars super snäll
Kan hästen stå lös i stallet? Haha vem ställer sin häst lös i stallet? Inget jag har provat. 
Måste hästen vara uppbunden? Ja de måste hon, de är ganska smarta djur vi har med att göra. 
Är hästen lättlastad? Hon springer på själv så de skulle jag väll säga. 
Är den snäll att klippa? Hon står och sover medans så ja
Vad har den för sadel/sadlar? Jag har en Prestige versailles, brun. 

 

Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Veredus carbon gel vento
Vad har den för bett just nu? Ett vanligt tredelat i mässing-
Vad har den för täcken just nu? Massa täcken, inget jag har koll på
Tror du att hästen gillar dig? Haha man får väll hoppas, de borde hon göra med alla timmar jag lägger på henne. 
Gillar du hästen? Självklart, mitt liv♥
Nämn en sak som är – – med hästen: Hennes humör på tävlingar
Nämn en sak som är + med hästen: Att hon är världens härligaste inidvid som är underbar att jobba med.
Har ni många minnen tillsammans? För att ha haft 1 år tillsammans så ja de tycker jag. 
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? Minst 1 gång varje dag. 

 

 

 

3 stycken

 
Detta är ett par önskemål för sommarn. Ett par Nike air max ultra moirem finns på footish för 1399 kr.  Ett par blåa låga converse, för min andra låga börjar se lite skabbiga ut tyvärr. Finns i dom flesta butikerna. Ett par Palladium Hi blanc, finns på palladiumboots.com för cirka 500 kr.  
 
Snart är de ändå min födelsedag och sedan gäller de att spara helt enkelt. Men dessa är de jag cravar för lite extra just nu. Så snygga och längtan efter sommarn är olidlig. Vill bära ljusa skor nu. Har fortfarande inte vågat gå ut i mina Addidas pga lera. Lär få komma ut i Juni... Men någon av dessa ska jag ha iaf. 
 
 
 

Livet på en buss


På resande fot igen, men nu till pappa. Högt tempo, är lite trött efter igår. Men de var ganska kul ändå!  Har datorn med mig så bloggning blir de.