Alltid är de något

Min axel har börjat må bra, använder den som vanligt och har ju börjat rida. De kan göra ont ibland men inget allvarligt. Så allt har ju gott toppen med läkning osv, sån tur!

Men så har jag ett större problem... Min käke. För 5 månader sen började den krångla. När jag tugga så började käken hoppa ur led. Den hoppade alltid tillbaka men de var otäckt. Några veckor senare höll de på fortfarande men den började haka i korta stunder. Alltså att käken låste sig. Jag pratade med skolläkaren som sa åt mig att prata med min tandläkare. Jag gjorde detta men fick ett svar om att dom gör inget sålänge de inte gör ont. Dom bad mig att sluta tugga hårda saker och tuggummi. De blev bättre ett tag men sen så börja de igen... 

Efter några månader så haka min käke i något fruktansvärt och var fast. Jag kunde öppna munnen cirka 1 cm, jag kunde prata men de var svårt. Efter 12 timmar med detta ringde jag vårdguiden. Dom skickade mig till akuten i Karlskrona. Enligt dom var de allvarligt osv. Hos akuten blev jag Vidar skickade till öron och hals (?) avdelningen.  Jag blev enligt min åsikt inte tagen på allvar. Dom klämde lite och sa "detta är inget vi kan göra åt" "Du får gå till din tandläkare". Jag protesterade och sa att de redan var gjort. Då sa dom att dom skulle skicka en remiss till kirurgerna. Och jag fick otroligt nog en tid. 24 augusti... Dom satte mig på antiflammatoriska tabletter sålänge. Käken släppte när jag somna. Antagligen slappna jag av i lederna och den blev rörlig igen. Jag får stå ut med många sånna här låsningar... Dom kan ibland vara i flera timmar eller bara några minuter. Alltid lika påfrestande.

Detta är en av anledningarna av att jag blev utkastad från lägret. Min käke krånglade och jag hade ont... Jag tappade alltså suget av äta när den var låst pga att de gjorde så ont. Men ingen lyssnade. Ledarna trodde de var en bortförklaring på mina "ätstörningar". Och dom sa att dom inte kunde hantera de, och att dom heller inte kunde avgöra om jag verkligen mådde dåligt pga käken.  Jag kände mig knäckt, ingen vuxen lyssnar på att jag faktiskt har fruktansvärt ont. Att min käke är ett fruktansvärt problem. 

Väl hemma så fortsatte problemet såklart. Dagen efter avramlingen vaknar jag med låst käke återigen. Om jag sover oroligt gnisslar jag tänder och antagligen hade den hakat i då. I vanlig ordning skulle den ju lossna när jag somna. Men den är fast, och 16 dagar senare är den de fortfarande. Jag har otroligt ont, de är värre än tandvärk. Jag kan aldrig slappna av i munnen och ibland ska jag vara glad för att kunna öppna munnen med 1 cm. Om jag försöker öppna sliter de och drar i lederna. Har ätit mina tabletter men de har inte hjälpt.... 

Mamma ringde doktorn idag igen och frågade om jag kunde få en tidigare tid hos specialisten. Men detta var den tidigaste!? Helt sjukt och jag är så sur på sjukhuset. De kommer antagligen inte släppa och jag lär
Få gå såhär i 24 dagar till. Jag har ångest och ont, hoppas verkligen på att dom kan lösa detta.  Jag kommer vara tvungen att skjuta upp min tandläkartid... Jag som skulle få börja om på övre tandraden igen! Har ju tagit 8 månaders paus från behandlingen pga  olyckan i januari. Och jag lär inte få tid förens september. 

Nej de är skit detta, vill bara må bra och vara smärtfri... Får se vad som händer om 24 dagar 
Vilken stjärna!
Idag åkte mamma själv in med Daiquiri och Zoey till veterinären. Daiquiri skulle få sina papper fixade och även chippas. Så hon fick åka transport för första gången idag och även komma till nytt ställe. Hon var en ängel, så snäll. De första veterinären hade sagt var "Oj, vilka långa ben!" Känns bra för framtiden! 

Nu heter hon officiellt Strawberry Daiquiri och jag står som ägare och uppfödare tillsammans med mamma! Känns bra, hon är så fin vår lilla häst.  

stökig herre

Red Farex nu på morgonen. Red lite lösgörande eftersom vi tagit de lugnt i nån vecka nu. Han var trevlig, fin som smör i traven. Men ganska stökig i galoppen, fick jobba hårt där. Men de gick bra ändå, hade trott att han skulle vara mycket stelare och lat. Men nej, vilket var en lättnad.
 
Åker nog iväg i helgen och hoppar han lite. Är taggad på att komma igång igen! Men nu ska jag åka och jobba så vi hörs!
 
 

dåligt planerat

Kände att jag behövde sovmorgon idag så jag red inte innan jag började jobba. Sämsta valet idag, usch. 
 
Cyklade till jobbet idag pga att mamma jobba två pass idag. Och de är cirka 5 km cykeltur. Cyklade dit på 20 min. Började 10 min förtidigt. Åt lunch på 20 min kl 12 och började sedan jobba fram till kl 17. Jag står upp hela tiden under mitt pass förutom dom där 20 min vid lunch. De svider i benen och man blir fruktansvärt trött. Så när jag kom hem däckade jag, vaknade 10 min senare och kom knappt upp. Är inte van vid detta och huvudet är helt slut. Plus att jag har ordentlig värk i käken osv. 
 
Så nej, nu blir de att skippa sovmorgonen och rida innan. Varje dag, så kan jag däcka när jag kommer hem :) Nu ska jag däcka igen och äta värktabletter! 
 
 
Bästa Farex, längtar tills vi är tillbaka <3

Upp på hästen igen

Idag kunde jag inte hålla mig längre utan drog på en ridtur med mamma. Farex har visat tydliga tecken på att han är jätte uttråkad. Så Dante fick följa med också. Gick jätte bra. Farex ömmade till en början så fick hoppa av och kolla. Han visade inget på benen, red vidare och de släppte. Antagligen öm efter skoningen. Men Farex var pigg och framåt, glad över att vara ute igen. Så nu kör vi på igen som vanligt, ska bli kul. 
 
Tog in Quiri och Zoey sedan. Provade att binda upp henne i stallgången. Bäst att ta de när dom är små pga att dom lägger sig bakåt i protest. Men hon är för svag för att rubba någonting ännu. Så hon gjorde de en gång, jag la bara armen bakom rumpan på henne så gick hon framåt. Sedan stod hon där som en ängel. Provade att knoppa hennes man då de ska göras inför fölvisningen. Klippte bort utåtstånde ludd i öronen (mest bara för att se hur hon tog de) kratsade hovarna och borstade med olika typer av borstar. Hon är förbaskat duktig, ni anar inte.
 
Häromdagen var hovslagaren här och ville prova att raspa hennes hovar. Även där bara för att vänja henne. Hon stod blixtstilla, hovslagaren var mäkta förvånad då föl inte brukar gilla att de drar i hovarna. Hon har attityd men är otroligt snäll och arbetsvillig. 
 
Efteråt så provade vi att ställa upp sto och föl inför visningen. Zoey är världsvan och fölet förstår snabbt. Kommer gå toppen detta. Hon travar så fint bredvid :') Älskar denna lilla dam, hon är verkligen något. 
 
 

Hem och landa

Vart iväg ganska mycket nu på senaste tiden. Igår åkte jag med Hilma in till Kalmar. Var där hela kvällen, mötte upp en annan vän och tillbringade tid med henne + familj. Kom hem halv tolv och somnade fort. Vaknade kl 8 och blev hemskjutsad av Hilmas mamma. Lite innan 10 skjutsade mamma mig till mitt sommarjobb. Hade min första dag idag. Trivs jätte bra de är lagom mycket jobb. Inte super jobbigt men heller inte så att jag står och glor. Jobbar med super trevligt folk. Nej de kommer bli bra tre veckor. De är ju jobb liksom, inget man älskar. Men jag är nöjd!
 
Hade lite planerat till helgen men pengarna räckte inte. Tog ett extra pass imorgon istället. Bra att tjäna ihop extra pengar. Ska nog ta de lugnt denna helgen, fixa med hästarna. Nej nu ska jag ta en powernap är super trött. 
 
 

Mor och dotter

 
Var ute i hästhagen och myste med pållarna efter en ledsam dag. Ytters få hästar i hagen nu och de är deppigt. Corall kommer antagloigen tillbaka snart, men är otroligt tacksam för att Wilma hjälper mig. Likadant med Prinsessan som står hos Hilma. Snart är nästan hela teamet fulländat igen, men bara nästan...
 
Usch ska komma på bättre tankar nu. Imorgon åker jag till Hilma, behövs! Ska pussa på min lilla häst, som jag saknat henne. Även om vi är oense större del av tiden... Haha men som jag älskar henne. 

Hilma och Divina

Dom trivs tillsammans och de glädjer mig. Första tävlingen är inplanerad och jag är sjukt taggad på att se denna duo på banorna. 

Saknar Divina något otroligt, den Divina jag hade i vintras... Hela den tiden saknar jag. De rullade på förbannat bra, vi var i perfekt form och verkligen påväg någonstans. Sen när tävlingarna började komma backade även vi av. Inget känns rätt när jag sitter upp på henne. Så de känns samtidigt bra att få någon annans syn på henne. Och bara vara iväg ifrån henne ett tag. 

Jag håller tummarna för de bästa! Kanske visar sig vara en perfect matchKarlshamn nästa

Kom på spontant igår att jag ville göra något. Kontakta en av tjejerna från lägret som bor i Karlshamn och bestämde att jag skulle komma dagen därpå. Så nu sitter jag på tåget med 5 min kvar innan jag går av i Karlshamn. Jag stannar till onsdag tror jag. Jag har minimalt med packning eftersom jag kommer direkt ifrån pappa. Och ingen större koll heller. Men De blir spännande detta. 

Ellen som jag ska till är världens snällaste tjej. Vi kom sjukt bra överens på lägret, gjorde nästan allt tillsammans. Och som jag har saknat henne. Så de ska bli toppen att spendera tre dagar hos henne nu när jag ändå inte kan göra något hemma! Sista veckan innan jag börjar jobba också, så bäst att få saker gjort. 


Idag fyller även denna filuren år, 17 bast! 

Divina iväg

Nu har vi åkt och lämnat Divina hos Hilma. Hon ska vara på bootcamp hos henne. Hilma ska även starta henne några gånger i höst så de är perfekt tillfälle för dom att lär känna varandra. Har full tillit till Hilma och ser detta som en erfarenhet rikare. Hilma lär hitta saker jag själv inte tänkt på osv. Så de blir toppen detta, speciellt nu när jag inte kan rida. 
 
Senare idag ska vi lastträna Quiri. Blir spännande om något, haha får se om Divan kommer ge med sig. Ska sedan på promenad med Farex. Lugn torsdag, imorgon åker jag till pappa. Tyvärr blir de ju inga starter i helgen...
 
 

När de blir fel

Så igår hade jag en underbar eftermiddag i stallet på TOR. Mamma hade lämnat av mig och Farex då jag skulle hoppa med två andra medans hon jobbade. Vi byggde fram en bra och trevlig bana. Farex skötte sig exemplariskt, var på lite busigt humör med höll sig i skinnet. Hoppade bana på LA höjd utan större svårgheter. Han hoppade otroligt bra och tog verkligen åt sig. Underbar känsla, den ponnyn är verkligen något. Wilma provade att rida honom också vilket gick bra. Jag fick prova Lavendel vilket inte gick lika bra haha! Väldigt  stor och lång, inte vad jag var van vid. Men en riktigt fin häst!
 
Efter så skulle jag rida corall vilket gick som de gick. Red simpelt i paddocken, bara för att lära henne ta skänkeln osv. Provade att trava och då händer de som inte ska hända. Hon får världens panik och bara börjar kasta sig och bocka. Sadeln glider fram och jag flyger med en smäll ner i backen. Hamnar på axeln och smärtan är olidlig. Är ensam så fick ju pallra mig upp och försöka ta hand om en panikslagen Corall. Blodet rann och smärtan i armen gjorde att jag vill spy. Ringde mamma och sa åt henne att komma fort.  Åkte in till akuten och var där i fem timmar. Hade fått en fraktur på sidan av armen/axeln.
 
De gör förbannat ont och jag får inte rida på 3 veckor. För om jag gör något drastiskt kommer axeln gå av. Och de vill jag väll helst slippa... Så Corall hjälper Wilma mig med. Jag kommer aldrig sätta mig på den ponnyn igen. Farex får jag väll gå på långa promenader med, får se hur de löser sig. Divina åker till Hilma imorgon och stannar där ett tag. Kalinka ska åka tillbaka till ridskolan, hon är farlig just nu och inte en bra häst för oss. Så vi får se hur ansvariga löser de. 
 
Detta gjorde ju sommarn inte bättre precis.... Usch har redan lite ångest. Men men, de löser sig alltid. 
 
 
 
 

Dammar

Bloggen dammar lite hehe. Men har inte hittat suget. Knappt någon blogg har de under sommarn. Skriver på ett Falsterbo inlägg men de går segt. Kommer ut imorgon! 

Annars har de mest bara regnar idag. Regnat hela tiden. Fick rida två hästar i ösregnet. Red Kalinka som var totalt galen. Gav upp efter ett tag och gick in. Kalinka är farlig just nu, får inte ihop henne. Vilket gör mig frustrerad som tusan. Hoppas på att de löser sig.  Annars rullar de på. Hoppas på bättre väder framöver. 

Farex går toppen just nu, han är en fröjd att rida varje dag. Charm ponny <3 Behöver lösa de med att få bilder på honom. Han ska ut på annons så fort som möjligt iaf. Sommaren är halvt igenom och de lär ta tid. Usch gör ont i mig då jag haft en rolig tid med honom. Men så är de, kommer göra allt för att hitta den rätta lilla ryttaren åt honom. Gammal bild från en rolig start

Sticking to the plan

Okej så de här med att inte vara spontan höll inte. Nellie ringde idag och erbjöd sig en plats i bilen till Falsterbo. Så jag drar ner dit och är där hela helgen. Har ingen biljett eller så men tycker bara de kommer bli skönt att få komma ut lite. Spendera tid med gott folk och inte sitta hemma och glo. 
 
Innan dess ska jag rida några hästar dock. Farex ska iväg och hoppas lite, ska träna en lydnadsövning. Har tävling redan nästa helg så de blir ju lite bråttom med att få igång honom. Sedan ska även Kalinka trimmas.  Är ganska taggad på helgen nu, jag kommer inte ha någon chans att köpa något då jag inte har några pengar. Men vad gör de? Klarar mig nog, ska vara smakråd åt Nellie istället. 
 
 

Sommarlov

Sommarlov för mig innebär att vara så fruktansvärt lat du bara kan vara. De händer inte mycket hos mig, jag planerar heller inte in något. Och de är så jag rullar. Jag är bunden hos hästarna, bara för att de är sommar kan jag inte lämna dom. Farex ska vara under tävlingskondition och Kalinka klar för ridskolesäsongen. Så att åka iväg bara så där spontant är inget jag kan göra denna sommarn. Vilket inte är mig emot för jag är lite livrädd för spontant. Även om de är förbannat kul om de händer.
 
Sen är inte vädret på topp. Så jag stannar hellre inne och kollar på någon film för att sedan ta mig ann hästarna. Sen har jag full uppsikt över min lilla katt som är såpass liten att hon inte klarar sig själv allt för länge.  Och de är så jag trivs, även om jag får lite ångest över att de finns så lite att göra. Men jag ska börja jogga, något jag måste uppfylla. För till höstterminen jag ska gå på inriktning idrott  (istället för modernt språk) och jag vill prestera på topp. Man måste även vara i form fysiskt inom militären vilket jag fick reda på ganska ofrivilligt. Men de var ju bara att bita i de sura äpplet. Vilket jag inte kommer vilja utsätta mig flera gånger för haha! Min kropp mår så mycket bättre utav att få röra på sig hela tiden. Efter att jag kom hem från lägret så pajjade båda mina knän och jag har nu ledinflammation i dom. Vilket gör djävulskt ont. Och jag är även allmänt stel. Så nej nu blir de andra tider!
 
 

Tillbaka

Inte bloggat pga olika omständigheter. Inget jag kommer ta här. Men jag fick åka hem tidigare ifrån lägret viket var riktigt tråkigt. Men som sagt inget att spekulera i utan de som har hänt har hänt.
 
Dom dagarna på lägret jag fick var dock underbara. Aldrig mått så bra som jag mått där, träffat underbart fina människor och jobbat på ett vis jag trivs med. Planer om att fortsätta sitter i verk. Ska komma tillbaka ännu starkare och visa att jag verkligen kan. Även om de är viss bitterhet som sitter i så kan jag inte gå och älta. Militären har verkligen visat sig vara något jag trivs med och ser en framtid i och då kan jag inte släppa de pga ett snesteg. Så nej de kommer bli helgverksamhet för mig framöver så jag kan gå fortsättningskursen nästa sommar med mina lägervänner ifrån detta året. 
 
De kommer ett inlägg om vad vi fått göra och mina tankar runt om de. Saknar Hilma jätte mycket, hon är ju kvar och verkar ha de bra. Även om de börjar bli tufft dom sista dagarna. Men är super stolt över henne. Hon har verkligen visat dom sista dagarna att hon är den bästa typen utav vän. 
 
Dagarna hemma har rullat. Var super stressad och rastlös dom första dagarna. Var ju van vid att alltid göra något. Men nu har kroppen börjat varva ner. I måndags var mamma och jag i stan. Kollade på Bio, Jurassic world blev de. Tyvärr ganska besviken på den, hade nämligen hoppats på mer. Annars helt ok. Köpte ett par skor på rea så de värmde lite i hjärtat.
 
Hästarna har börjats ridas igång. Farex fick en snabb igångsättning. Inget han tog hårt då han var i full kondition fortfarande, lite större omkrets på magen bara. Men de är något som försvinner fort dock. Kalinka har tagit vilan lite hårdare dock. Red en lättare runda igår och hon var super svettig efteråt. Så de blir lite lugnare takter för henne till en början. Känns bra att vara tillbaka på ponnyerna. Farex var glad över att vara igång igen. Ambitösare ponny får man leta efter. 
 
Corall har åkt iväg en bit också, är hos en vän som sällskapsponny. De är lättare bete där och hon är till riktigt bra nytta. Wilma som har henne nu har fått halva ansvaret för henne. Vilket känns toppen då hon är duktig på de hon gör. Så Corall har de verkligen toppen. Nu ska mamma och jag åka ut till henne. Ska ut och tömköra lite, alltså ut på promenad. 
 
Fått besked om mitt gymnasieval också. Och jag kom in på mitt val vilket kändes toppen. Vilket jag dock visste om att jag skulle, men en bekräftelse är väll alltid bra. Så nu taggar vi hösttermin på Östersjö även om jag är totalt livrädd. 
 
Sedan har jag fått en ny familjemedlem. Mamma kom hem med en söt trefärgad kattunge igår. Koda döpte jag henne till. Super charmig liten sak som stormtrivs redan. 
 
Så även om de verkade tufft för mig ett tag där så känns de mycket bättre nu. Ska blicka framåt och ta nya tag. Har som tur var världens bästa föräldrar som stöttar mig igenom allt. Skulle aldrig klarat detta utan dom.