Lite om mig

7 facts bjuds de på. Hade noll insperation till detta. Men de kanske blir lite intressant. Haha de är svårt. 
 
1. Vuxna tål mig väldigt sällan pga brist på respekt. Om jag är bekväm i en situation vågar jag säga emot och tvära mot vuxna. Vilket inte alls är populärt men om de är främlingar eller en obekant situation har jag respekt. Många kallar mig ouppfostrad, men de har inget att göra med mina föräldrars jobb. Utan jag har faktiskt valt mina egna vägar. Mina bröder är ju helt tvärtom. 
 
2. Står alltid för vad jag säger, eftersom jag tänker efter två gånger. Förut gjorde jag inte de men insåg hur illa de är. Om jag tycker något säger jag de och står rakryggat för de. 
 
3. Har problem med att bjuda på "kärlek". Är väldigt okärleksfull tyvärr. Har svårt för att berätta för någon hur mycket dom betyder osv osv. Eller så som trösta folk och bry mig tillräckligt hårt. Inte över nätet där är ju inget svårt. Men i riktiga situationer är jag väldigt neutral och ogivsam. Något jag önskar jag hade mer utav. Har jobbat upp mig på att visa glädje dock, eftersom ordet "sur" jagade mig . Folk uppfattade mig väldigt ofta som sur på heltid. 
 
4. Pratar något otroligt mycket när jag kommer igång. Speciellt när jag pratar med pappa, då rinner de bara ur mig. Med mamma kan de vara svårare pga att hon inte gillar att disskutera och de är de jag letar efter att göra. När jag är trött blir jag extrem jobbig och pratsam. 
 
 
5. Är en väldigt oskyldig person faktiskt. Har inte gjort något dumt, snuskigt eller super ångerfullt. Varför? För jag umgås knappt med folk, haha. Är endast i stallet och framför mina filmer/serier. Och så trivs jag. Har typ aldrig haft en kille i mitt liv. Endast super vänskapligt. Inget jag suckar över heller. Haha som sagt, otroligt okärleksfull.
 
6. Gråter så satans lätt åt filmer. De är helt sjukt. 
 

 
 
 
 
 
 

Vi lever

De är tufft här, att uppdatera är inte i mitt huvud just nu.  Men de är skoj men som sagt tufft. Vi håller på från kl 7 till cirka kl 20 rår på. Maten är fantastisk men kängorna hemska. Inget civilt klädd utan alltid i uniform förutom när vi har tagit kväll. Vi jobbar mycket fysiskt. Två joggingrundor idag samt två rundor på hinderbanan. Även massa kommando övningar. Vi har lärt oss att marschera vilket är super roligt. Har lite svårt att komma nära folket men är ganska nöjd med min plats. Är just nu svin trött och öm i kroppen. Imorgon är de ännu en ny dag som förhoppningsvis blir ännu roligare. Om ändå bara mina fötter kunde tycka desamma :(
Bättre idag

Mådde bra utav att få skriva av mig. Känner nu att jag ska lägga de mesta bakom mig och börja om till hösten. Och nej jag skrev inte inlägget för att folk ska tycka synd om mig. Utan för att poängtera att vissa har de tuffare en vad man tror.Tror ingen visste att jag har blivit mobbad och känner som jag gör. Så de känns bra att lägga ut de för folk och säga att allt inte är självklart.
 
Min framtida gymnasieskola ringde faktiskt upp mig idag och ville se om jag hade några frågor inför höstterminen. Kändes tryggt och positivt. Så ser fram emot att få nya chanser. till hösten 
 
Imorgon åker jag på läger med Hilma. Är rent utav livrädd. Men de ska nog bli bra, kanske får några nya vänner. Vem vet. Åkte in till kalmar idag och köpte de sista. Mest toalettartiklar. Rean på hööks kollade vi in. Två täcken till Divina följde med hem. Ett tunnare innetäcke och ett fleece.Ska packa nu och även städa mitt rum. Farex och Kalinka ska ridas en sista gång innan lite ledighet. Usch är inte alls pepp på att lämna hästarna... Åker kl 10 imorgon.
 
 

När de var tufft

Jag har haft en satans jobbig tid i mitt liv. En som jag för länge sedan lagt bakom mig men som hänger lite kvar. Inget jag har pratat om med någon eller verkligen känt efter hur de verkligen var för mig. De är nu på senaste tiden jag börjar inse att de inte var någon bra tid. 
 
Som liten var jag ganska framåt och väldigt öppen. Jag sa och gjorde som jag ville. Antar att många såg detta som ett "hot" i den åldern. De jag ville ha skulle jag även få. Hamnade ofta i bråk på dagis och var den jobbigare typen. Personerna i min ålder hade jag växt upp med så dom var ju vana vid mitt beteénde. Men när jag kom upp till förskolan blev de nya klasskamrater och vuxna. Plötsligt blev jag ett problem och många gillade inte min "bossighet" . Denna tiden är väldigt blek och ganska bekymmerslös egentligen. Vet att vi hade de ganska tufft i familjen ett tag,inget jag minns dock.
 
Jag flyttade i mitten av terminen till en annan skolan då familjen behövde förändringar. Gick där i tvåan och halva ettan. Fick inga vidare vänner. Klasskamrater visserligen men inget starkt. Mitt klaraste minne var när jag fyllde åtta. I maj skulle jag ha ett kalas då jag fyller i slask-Mars. Bjöd alla tjejer i min klass och såg fram emot de mycket. Men de kom bara två... Mina föräldrar hade vart så snälla och fixat detta. Jag vet inte känslan då, men nu känns de som en riktig skitig sak. Kort därefter fakeade jag en skada för att få kryckor. Hopp om att klasskamraterna skulle bry sig. Skrattretande men samtidigt sorgligt. 
 
Flyttade inför 3:an igen. Till en annan mindre skola. Ännu en gång fick jag svårt med vänner. Hamnade i den fasen där jag faktiskt började prata med mig själv. Skaffade fantasivänner och såg väldigt ofta i syne. Jag blev mobbad för mitt utseende i den skolan och utsattes för saker. Tjejerna frös ofta ut mig pga att jag inte var som dom. Gick hela lov utan att en enda person hörde av sig. Nu var jag så pass gammal att jag förstod att de inte var så goda tider. Slutade röra på mig och kollade endast på tv. Blev sockerberoende på köpet. Kunde cykla 1 mil för att köpa godis med pengar jag snott från mina föräldrar. För att sedan äta upp de innan jag kom hem. Ponnyn i stallet var inte längre intressant, om inte mamma var med. Den tiden var väldigt tuff och jag mådde dåligt. Ingen ska behöva vara så ensam.
 
I mitten av 4:an flyttade jag till småland. De blev inte bättre men jag bestämde mig för att skaffa vänner iaf. Mitt problem var att jag blev avundsjuk. De blev ofta bråk. Jag blev kallad Cp-sara och min dialekt var inget populärt. Jag svarade med att vara arg. Jag var väldigt arg den tiden. Mot högstadiet dämpades saker och ting. De blev bättre och tider glömdes. Jag började förstå rätt och fel. Men jag kämpar fortfarande med att vara ensam.
 
Jag har inte många vänner utan mer bekanta. Pga mitt förflutna är jag personen som drar mig tillbaka. Jag har de väldigt svårt med främlingar.Eftersom jag har blivit ofta utfrusen vågar jag heller inte ta plats. Jag är rent utav feg och mår otroligt dåligt i sociala situationer. Jag är inte någons första val, jag är inte personen man drar till spontant eller litar på till 100%. Och jag önskar jag hade gjort de bättre för mig från första början. På senaste tiden har jag mått väldigt dåligt över detta. Speciellt nu på sommarlovet när de syns så väl. Allt står stilla och ekar tomt. Vännerna som lovade att höra av sig har glömt en för länge sedan. Jag har försökt denna sommarn för en gångskull men avvikelsen har visats tydligt. Vissa hör bara av sig för att berätta hur grymt dom ska ha de. Väl medvetna om att jag inte är någon del utav de.De är klart att jag börjar tänka på att de är något fel på mig. Vad är de som gör att min existens blir lidande? Vad gör jag bland dessa människor när dom helt enkelt inte bryr sig
 
Ensam är inte stark. Jag är svag och liten. Väl medveten om jag är en liten del av något större. Jag känner mig som just ingen. Min barndom jagar mig samtidigt som jag lekt att allt är okej. Jag mår fruktansvärt över min skoltid. Missförståd och hånad. Jag grät inte över att lämna grundskolan och jag firade inte på något vis. Att sluta nian för mig var att andas ut. Kanske få en ny chans i livet. Blank sida inför gymnasiet. 
 
Mitt problem är egentligen en fis i rymden och jag fattar inte ens varför jag skriver detta. Tror inte ens de är någon som läst hela. Men de jag vill säga är att de finns skäl och en historia bakom allt. Jag har aldrig delat med mig utav de här och heller aldrig reflekterat över de. Men jag har länge fått vara tyst Folk har sett mig som någon jag inte är allt för länge. Jag hoppas på att få en ny chans nu till hösten med rättvisa människor. Och lägga bakom de som har påverkat mig länge. Hela mitt liv har jag vart missförstådd. 
 
 
 
Hon jag saknar otroligt mycket och behöver lite extra just nu.

Efterlyser sommar

Knappt en enda dag har varit så där riktigt sommrig. Utan bara grå och ofta regnig. Ingen fin värme så att man kan gå ut och sola. Är blek som bara den och behöver lite brunhet. Har inte ridit någonting i t-shirt utan bara collage tröjor och jacka :( Nej detta suger och jag hoppas värmen kommer snart. 
 
Red endast Kalinka idag. Hon är sviiinjobbigt just nu. Hon gör allt för att inte arbeta och är ett riktigt sto. Hennes sak är att antingen stanna eller bara dra iväg utan någon broms. Försökte styra in henne i stenmuren idag men då började hon klättra på den istället. Efter lång tids envishet brukar de släppa men de är tufft. Hon är ju Cob så styrkan sitter ju. Så jag har ju inte mycket att säga till om när hon biter sig fast i bettet. Är lite kluven över hur hon ska vara klar för ridskoleverksamheten om en månad. Hon är duktig och så men har humör. 
 
Hon har börjat gå i en korrekt och stadig form. Antingen har hon kunnat de eller så är hon super snabb på att lära sig. Man brukar ju rida i en lägre form först för att sedan bygga upp den långsamt. Men hon hade en bra naturlig hög form från andra ridpasset.
 
Just nu fokuserar jag endast på kvicka reflexer i igång-avsaktning och lösgjordhet. Om hästen är lösgjord blir saker och ting lättare, ren logik. Hon är känslig för skänkel så de är ganska lätt att flytta henne något steg. Inget jag gräver i så mycket ännu. Utan de är mycket att hon ska ställa korekt och vara stadig på tygeln.
 
Galoppen har hon super problem med. Hon föredrar inte galopp, inte ens i de "fria" . Utan om hon ska ta sig någonstans i rask takt så travar hon helst. Så vi tränar mest på galoppfattningar. Super svårt och vi är just nu på satdiet där de tar ungefär 2 snabba steg sen så hamnar hon i galopp. Höger galopp kan hon knappt fatta. Idag fick jag iaf till 3 fattningar i höger så de var ett stort framsteg. 
 
Tuff lten häst är de men jag gillar henne. De går fort framåt i utvecklingskalan. Nu kan hon stå själv i stallet och ridas själv också utan att stressa upp sig. En väldigt positiv sak! 
 
 

Farex resultat

Igår var de en bra kväll med en himla duktig ponny. Så stolt över herren!
 
Åkte ju till karlskrona på Pay and jump. Kvällshoppning. Han var fruktansvärt mycket på tårna. Bockade och stökade. När han blir så har han väldigt svårt med galoppen. Vilket vi just nu jobbar på. Att vara på framhoppning någon längre stund är omöjligt. Han taggar för mycket och blir bara odräglig. 
 
Kommer tyvärr inte ihåg så mycket ifrån rundorna då mamma inte filma (och ni kan ana hur arg jag är över de) Men han var lugn och avslappnad mot hinder. Hoppade väl. Kollade lite på vattenmattan första rundan men gjorde ett cirkushopp som räddning och kom över. En lika bra och avslappnad runda på 90 cm debuten sedan. 
 
Så två nollor i 80 och 90 cm. Han var pigg och vaken. Lite slarvig men de har med styrkan att göra. Han tar lite för många egna beslut. Han har börjat lita på mig så att han kan ta dom längre distanserna ifrån hinder. Vilket är bra då att komma nära inte alltid är så roligt. Men när jag kommer i perfekta lägen kan han ibland bestämma sig för att ta ett till steg. Vilket är sådär. De är tur att han är snabb på hovarna. 
 
Ska jobba vidare på de. Nästa tävling är i slutet av Juli. Han ska få de lite lugnare nu när jag är på läger. Inget han tappar på den tiden så de går nog fort att få igång honom igen. Men är super stolt över honom. 4:de gången jag hoppar honom så jag tycker vi har börjat komma bra överens på kort tid. 
 
 
Efter lägret ska de tas annonsbilder och filmer.Hoppas verkligen vi kan hitta den rätta ryttarn för honom.
 

Quiri 5 dagar

 

Tomt

De står tomt här idag pga olika saker. Jag mår inte jätte bra psykiskt och har därför ingen motivation. Allt i livet känns ganska meninglöst just nu. Om 5 dagar är jag på läger. Lite små peppad men ganska oorlig också. Trivs inte i stora grupper med främligar och brukar därför dra mig tillbaka.  Jag har alltså otroligt svårt för att komma in i grupper. Men som tur är har jag Hilma med mig som stöd vilket är väldigt tryggt. De kanske blir super roligt vad vet jag. Men de bästa är att få släppa hästarna ett tag. 
 
Runt hästarna eller specifikt Divina så går de inte bra. Har gett Divina vila på en obestämd tid. Tror inte jag kommer starta flera tävlingar detta året på henne. Orkar inte ta dom där smällarna ännu en säsong. Vi får se hur de blir. Just nu vill jag inte hålla på med något i huvudtaget. Ska koncentrera mig på ponnyerna i första taget. Farex ska iväg och hoppa 80 och 90 cm imorgon. När jag åker på läger får han en lagom vila. Sedan sätter vi igång igen. Ska bli kul! 
 
Men som ni förstår finns de inte mycket att berätta. Kan väll mest bara skriva om hur mycket livet suger. 
 
 

Midsommar

Dagen i all ära, midsommar... Inget jag kommer fira sådär hiskeligt mycket.  Utan åker till Hilma och äter nog mest bara. Får se hur de blir. 
 
Ridit två hästar idag. Kalinka och Farex. De går framåt med Kalinka. Men hon har supert svårt att vara ensam. Så fokuserar bara på att få henne lugn och sysselsatt. Så jag red henne i en lägre form och snirklade runt. Går bara att rida henne kortare stunder pga att hon stressar så fasligt. Men stora framsteg sen senaste passet.
 
Farex och jag hade inte vår dag idag. Han var stissig och okoncentrerad. Försökte jobba med galoppen men han spände sig bara. De är mycket jobb med ett lugnare tempo just nu. Han är otroligt kort på steget och behöver utnyttja de mer. Men ah de gick ju sådär. Efter 1 halvtimme fick jag sluta tvärt då de började ösregna. Kände inte för att bråka mer med honom. Imorgon har han ledigt sen försöker jag på söndag igen. 
 
 
 
 

Ny dator osv

Vilken dag, allt och lite till har hänt. 
 
Vaknade utav pissväder. Ringde upp Hilma som satt på tåget hem ifrån stockholm. Hon har nämligen jobbat för Linda Heed några veckor. Har inte träffat henne på över en månad men haft daglig kontakt. Imorgon åker jag dock till henne och "firar" midsommar. Ord kan inte beskriva hur mycket jag saknat min andra halva. 
 
Efter 1 timmes snack så steg jag upp. Mamma sa något om en marknad i Karlskrona och vi valde att åka. Gick där ett bra tag. Åt langos och hade de toppen. Kollade på krims krams utan att köpa. Snubblade på en telefonförsäljare sedan som även var samarbetsparter med 3. Vår opperatör. Han snackade om att vi skulle bli glada osv, vi stod där som frågetecken. Visade sig att vi var så pass trogna kunder att vi fick en dator och ett par hörlurar gratis. Hur sjukt!? Jätte bra då min dåvarande dator just pajjat. Så de var ju tur. Kanske inte den bästa utav dom bästa men fullt fungerbar och fixar alla mina krav. Får min skoldator till hösten så de blir bra!
 
Efteråt när vi vandrade tillbaka till bilen ringde jag vårdguiden. Min käke har nämligen låst sig och de är väldigt svårt för mig att tala och äta. Även huvudvärk och smärtor. Så jag kopplades till en sjuksköterska som skickade mig till akutmottagningen i karlskrona. Mötte lite folk där som kollade och klämde. Slutade sedan med att de inte fanns något att göra utan jag får ha de så här och hoppas på att de släpper. Men de har gått 1 dygn och de är väldigt påfrestande. Men fick receptbelagt inflammations grejs. Alltså tabletter som ska göra den skadade musklen bättre. Dock verkar de inte vara muskeln då jag mår precis likandant och käken är lika låst. Annars kontaktas kiruger på måndag också får vi se vad dom tycker. Fick åka hem alltså, lika oklok som förut. 
 
Kom hem och red ut farex en barbacka runda medans mamma gick med hundarna. Super mysigt. Just ätit mina första portion färskpotatis med makrill. Underbat gott. Lite Ben and Jerrys till efterrätt till de. Nu är de film och tröttheten smyger sig på. Haft en toppen dag. Kommer sova gott i natt. 
 
Imorgon blir de upp tidigt och rida hästarna innan jag drar till påryd. Sedan hem tidigt på lördag igen för att hinna rida. Åker även till pappa då de är sista helgen tillsammans tillsammans på ett tag.
 
 
 
 
 
 

Hästarna i stallet

Verkar inte som ni precis har koll på vilka som står i mitt stall just nu. Haha de är mycket nytt just nu. 

Farex har ni ju lite koll på. Försäljningsponny som rids till. Tävlar och tränar honom. De går framåt, super go ponny som har framtiden för sig. Mycket jobb dock, men en lång bit har vi redan kommit. 

Corall är ett litet russ som kom hit på tillridning. Dock har vi fått börjat om helt. Just nu tömkörs hon för att sedan köras in. När de är gjort så ska vi börja om från ryggen. Denna ponny saknar all sorts tillit och de är mycket stt jobba med. 

Kalinka är en D-ponny från ridskolan. Köptes in billigt och kan knappt något. Har noll respekt och är ett himla projekt. Inte klar för mindre barn eller några typ. Lägger sig på bettet och blir väldigt frustrerad. Så vi börjar från början även där. 

Shit, ingen ponny är åt de lättare hållet. Haha utan detta är riktigta utmaningar. Som tur är har jag hela sommaren på mig. De ska nog allt bli bra detta! Men snart får dom två veckors fin vila. Sedan börjar vi om igen men friska och härliga tankar.


Alive and kick'n

Så vart har Sara Nilsson tagit vägen? 

Jag är här, frisk och välmående. Dagarna har bara rullar iväg med en satans fart så att de har prioriterats annorlunda. Alltså är bloggen långt ner på listan. Men jag ska dra dagarna kort för er. 

Tävlingshelgen sög. Farex var duktigt och kom runt sin LC bana på 4 fel. Ett slarvigt per från herrens sida. I andra klassen var han super fin men tappar tränset när han river en oxer. Såklart... Var är oddsen? Så utesluten i den klassen tyvärr. Otroligt retsamt. 

Divina behöver vi inte ens tala om. Är mäkta besviken över henne. Har annorlunda planer för henne just nu som jag hoppas kommer funka.

I måndags så åkte jag och mamma in till Kalmar för att hjälpa en vän till veterinären. Stannade till och köpte mig en mascara. Åkte sedan hem igen. Väl hemma så red vi  ut Farex och Kalinka. Gick toppen. Farex var lite trött men kom igång efter ett tag. Corall tömkördes av mamma och Zoey red jag barbacka på. Divina var ledig och lika så Dante. 

Dagen därefter alltså tisdag åkte jag med vänner till Liseberg. Åkte buss med fritidsgården. Aldrig igen, säger jag. Respektlösa människor hela vägen. Usch. Men när vi väl var där så var de toppen, åkte en massa och hade de toppen. Kom hem kl 3 på natten. Sov hos en vän. 

Mamma hämtade mig på morgonen. Hovslagaren kom hit idag och slog på skor åt Kalinka. Hon är otroligt ömfotad så de behövdes. Ska äta nu och sedan börja rida. Har ett par stycken idag. Inte min helgSnart så

Om några timmar står jag med resten av min klass och tackar för vår tid. Tackar Torskolan för alla förjävligt underbara år. Vi kommer kramas och önska varandra lycka till. Vad som händer där efter är en öppen sak. Vissa kommer jag aldrig mer prata med, medans andra kommer fortsätta vara en del utav mitt liv. De känns konstigt. För dessa 30 personer har varit en stor del utav mitt liv i snart 3 år. Jag har träffat dom mer på veckorna än mina egna föräldrar, dom ingår i min vardag. Och nu ska en ny vardag skapas. Läskigt och lite spännande.

Men jag ska le och göra dom sista timmarna tillsammans dom bästa. Sen går jag på sommarlov. Får mina efterlängtade sovmornar. Alla timmar i stallet utan stress ska bli underbart. Lägga tid på de jag älskar allra mest.

Men nu ska jag sminka mig! Vi hörs under dagen.


Spexfoto 2015. Dessa kommer jag hålla kontakten med. Världens bästa vänner. 
 

Vilken onsdag

Vilken underbar dag! Är helt salig och lycklig. Började med att de var sommarvärme på morgonen. Drog på mig klänning och vandrade till bussen kl 8. Åkte in till Kalmar och gick till frisören. Slingade och klippte håret. Blev super fint och somrigt. Håret såg mycket friskare ut och kändes likdant. Var där till kl 12. Nellie var så snäll och kom. Gick och köpte chips & dricka för att sedan vandra till slottsparken. Satte oss upp på försvarsvallarna vid Kalmar slott. Hade super utsikt och världens mysstund. 

Vid kl halv 2 gick vi mot stagg. Skulle kolla på Carros utspringning och gratta henne. Såg ingenting för de var sjukt mycket folk. Kunde heller inte ta oss in i folkmassan så vi ställde oss vid släpen. Hörde hur Carros klass sprang ut sedan, dom spelade Håkans låt "ramlar" och hela jag  blev helt darrig och tårögd. Håkan får alla sommarkänslor att vibrera. 

Hittade Carro sedan och gav henne presenterna jag köpte (endast ätbart). Hon vad fullt upptagen så Nellie och jag drog oss tillbaka mot bussarna. Åkte sedan hem. Red ut på Farex och hade en mysig stund med honom. Den ponnyn ger verkligen glädje. Divina hade sin vilodag, lika så corall. Mamma kom hem med kebabtallrik och jag är bara så nöjd över dagen.

Underbar dag med solsken och glatt humör. Mått så bra i hela kroppen. Imorgon blir de klassdag på "äventyrsbad". Haha kommer bli en sjukt bra dag med massa skoj. Sista dagen...Som jag älskar denna personen, galet.