Corall

 
Så denna lilla söta ponny har kommit hem till mig. Ett inridningsprojekt. Välidgt envist russto med alla möjliga åsikter. Blir kul och se vad vi kan göra åt saken. Denna ponnyn är nog på ynka 125 cm, väldigt söt. Får se hur länge hon stannar. Ska känna mig klar med henne iaf :) Första steget, longering och övningar på marken. Hon har noll respekt. Vilket sitter mycketi ridningen. Så de blir de första stora steget!
 
 

Dagarna bara försvinner

Som ni förstår med bloggandet så försvinner mina dagar. All min tid går till hästarna just nu. Är för de mesta jätte trött när jag kommer in framåt kvällen. Så de är klart att bloggen hamnar åt sidan. Cirka 40 saker är viktigare just nu. Bloggen har alltid varit en sak för mig.Älskar att skriva och dela med mig. Känner mig tom utan de. Jag kommer alltid vara kvar någonstans där jag kan skriva. Även om vissa stunder kommer vara tommare än andra. 
 
Men hästarna är något som alltid kommer gå först. Och på senaste har jag kännt mig mer tillbaka dragen med dom. Jag vill inte berätta allt pga nyfikna människor med alldeles för mycket åsikter. Många undrar över Dante men de kommer inte för mig att berätta. Någon gång kanske men just nu vill jag bara hålla han på ett eget hörn. 
 
Ni kommer alltid informeras, men jag känner att annat är viktigare just nu och därför är de inte samma typ av uppdatering. Vi kanske får se under sommaren! Kanske blir bättre då,just nu känns de bara som att jag behöver springa ifatt vardagen. Dagarna går ohyggligt fort. 
 
 

Farex hoppning

Åkte och hoppade Farex igår, för första gången.Hade ingen aning om hur han skulle reagera på hinder eller ens hur han hoppar. Så de var spännande. Han var pigg och taggade. Han har yber små steg med mycket framben. I galoppen har han de svårt med bakbenen. Han tappar dom väldigt lätt och hamnar gärna i korsgalopp.  Så de var lite svårt att rida honom mot hinder.
 
Cirklad med runt på 40 cm höga kryss först. Mest för att se vad jag har och hur han är. Han var väldigt positiv och duktig. Provade hoppa oxrar och räcken och de var pice of cake. 
 
Mot slutet hoppade jag 90 cm bana med kombination och linjer. Fruktansvärt duktig var han. Hoppade friskt på, var mjuk i munnen och svarade kvickt på mina hjälper. En oxer låg på 100cm och de var inga problem alls.
 
Otroligt duktig ponny. Hade hög marginal över hindrerna och var kvick i allt. Så enkel mot hinder och inget tvek så långt ögat når. Verkligen en ponny man kan matcha upp till dom högre klasserna. LA är planen att han ska klara till slutet av Juli. Får jobba mycket med hans styrka i bakbenen. Lite jobbigt att komma till en bred LA oxer i korsgalopp. Men jag är positivt överaskad!
 

Snapphanarna 30/5

En bättre dag med både motgångar och medgångar.Med tanke på väder och debut på gräs är jag hyfsat nöjd. Nytt ställe idag med ett brunstigt sto. Oddsen var inte på vår sida alltså.
 
110 - ute
 
Hon var super fin på framhoppningen (som vanligt) När jag kom in på banan galopperade jag runt hela banan och kollade så att hon inte reagerade på något. Hon svarade lugnt framåt. Var mellan mig och riktigt fin. Fick start signal och red upp mot 1:an. En snäll oxer. Hon började sätta emot på en gång, vingla med baken och lägga i handbromsen. Smällde i yttersporren och hon hoppade. Fortsatte banan med att bara försöka med alla mina krafter att få henne över. De gick men hon ökade något otroligt. Hade inte en enda chans när hon la sig på bettet. Så på fyran slarvade hon till och rev.Jag la all min vikt i sadeln och sa till henne på skarpen. La henne därför nära på 5:an. Hon svarade surt mot sexan med ett stopp.Driver över henne i all hast.Mitt i detta glömmer jag att ta 7:an... Fokuserar på 8:an och går in i mål. Pga mitt lilla misstag så blev vi tyvärr uteslutna. Otroligt klumpigt och första gången de händer! Haha,tusan...
 
120 - ute
 
Hade nytt bett denna gången.Mycket mycket mycket bättre. Nu var hon mjuk och snäll på bettet. Drog inte ur mig ur sadeln varje steg. Detta var en snäll 120 bana,var inte ens nervös inför denna klass. Kände mig ganska säker på mitt upplägg. Väl där inne så hoppar hon super bra! Är avslappnad och väl över. Jag rider bra och noggrannt. Klarar banans alla klurigheter fram till sexan. Är totalt felfri. Men så får hon syn på vattenmattan och total vägrar i svängen. Hade inte en chans. Så surt. För rundan var verkligen bra. Har aldrig ridit så bra i en 120. 
 
 
Men jag är nöjd med att hon lät mig vinna i första klassen. Tycker att hon kunde fortsatt så i andra. Men nej, då skulle hon visa vart skåpet ska stå. Jag får aldrig mer glömma, så pinsamt och jobbigt. Men de kändes ändå som en liten vinst i sig. Nu stannade hon ju liksom inte på första och bara tjura ihop. Utan vi arbetade tillsammans. Så är nöjd men också lite missnöjd. Sånt är livet!
 
 
 
 
 
 
 

Ledig fredag

Var ledig denna fredag pga tandläkaren. Min klass skulle på studiebesök så de gjorde de svårt. Så fick ledigt helt enkelt. 

Skulle kolla över mina tänder sen olyckan. Min behandling för dom övre tänderna har nämligen blivit uppskjutet. Så nu skulle de kollas över. Men ja de blivit inget med de. Ändrade bara ståltråd i undre delen. Har bit fel så de är inte jätte bekvämt i munnen. Förra gången bet jag sönder den biten som var ivägen men nu är den på igen :(
Pustade av limmet på framtänderna och tog röntgenbilder. Sedan blev jag klar och kunde åka hem. 

Idag ska Divina ridas barbacka och bara mjukas upp. Mycket fokus på dom där bogarna... Igår red jag loss henne ordentligt. Fast kom bara en liten bit på vägen. Hon var verkligen fast igår. Men efter mycket slit och envishet släppte en del av henne iaf! 

Farex ska också få ridas loss idag. Mycket fokus på att han ska hålla sig lugn. Han stressar något otroligt. Första hästen klar

Blivit precis klar med Dante, sitter just nu inne och ska jobba lite med ett skolprojekt. Ska ta resten av hästarna när mamma kommer hem.
 
Dante skrittade jag bara ut.Måste göra de i ett par dagar framöver då han trampar sig.Och jag kan inte ha boots på honom då han har skav vid de läget. Klumpig häst om något. Så om jag börjar trava snubblar han och börjar halta. 

Men skrittade en mindre runda och tog de lugnt. Pysslade sedan om hans man och svans innan han gick ut. Pga exem måste han smörjas in med mjukande vätska först. Alltså något som gör att huden håller sig återfuktad och mjuk.  Sedan ska botten smörjas in med tjära. Allt för att kryp ska hålla sig borta! 
 
Nu ska jag fördjupa mig i bioenergin. Ha de!
 
 

Stressad och kraschad

Har brytit ner totalt...Mår skit. Har just ridit Farex, gick bra. Han visade sin problem och jag jobbade på. Men stressen över att inte hitta någonstans att rida ger mig sådan panik. Alla ängar är med meter högt gräs och jag har ingenstans att ta vägen. Också har jag denna ponny som jag ska rida till och förväntas göra ett bra jobb med. Och de slår en knut i magen på mig...
 
Inte nog med mina egna hästar. Dom har gått crazy bananas över Farex i hagen. Farex sköter sig prima men mina egna är ju helt vrickade. Dante klättrade över en mur igår för att skydda Divina. Han är totalt störd och blockad.
Får inte tag i honom i hagen och kan inte ens gå fram till honom.
 
Divina vägrar lika så. Har börjat hänga efter fölet och zoey. Är helt manisk i Daiquiri. Plus att hon gått upp sin egna kroppsvikt under betet. Hon består utav en mage just nu. Och då har hon hållts igång hela tiden. Och att veta att min häst inte är i den formen hon ska vara i och är rent utav fet. De stressar mig något kopiöst. 
 
Jag är perfektionst över mina hästar. Dom ska gå och vara i bra form. Jag ska kunna rida på en bra yta.Nu har allt de där tagits bort och jag bryter ihop.  Har suttit och bölat för att inget går. Behöver dessutom få tag på min ponny som inte går att fånga på några villkor. Han haltar och är i risk zonen för fång ännu en gång... 
 
Just nu önskar jag att jag inte hade hästar
 
 

27052015

Detta var en lång onsdag och ännu är den inte klar. Var tvungen att skippammin håltimma/sovmorgon då jag hade nationella... Missade första delen i historia när jag var sjuk nämligen. Annars har väll dagen rullat på. Känns att de börjar ta slut. Allt är klart och betygen nästan helt redo. De finns liksom inte mycket kvar. Har 1 inlämningsuppgift kvar och en komplitering i musik.Sedan kan jag släppa allt. Så skönt. 
 
Nu ska jag rida 3 hästar. Alla ska ridas lösgörande. Farex ska få gå på lina först, ska göra övningar så att han fattar att jag är bossen.Sitter upp lite på slutet och känner efter sedan. Divina ska få svettas och Dante ska jag mest bara hitta gasen på... Fetto är han minst sagt.
 
Casper och Farex verkar ha funnit varann. Går så sött bredvid varandra. 
 
 

Daquiri

 

My love

 
And when I shall die, take him and cut him upp in little stars, and he will make the face of heaven so fine that all the world will fall in love with night and pay no worship to the garish sun.

Farex

 
Igår kom en ponny hem till mig. En maxad C-ponny vid namn Farex. Född 2003 och är en korsning av Lippizaner och knapstrup. Ganska grov med speciellt steg. En ponny med attityd och ja mycket häst helt enkelt. Har hoppat uppåt 115 och har kapacitet. Är bara lite knepig.Och de är därför jag har honom!
 
Om några veckor är han ute på annons. Han ska nämligen säljas. Ska bara fixa bra foton och filmer. Några starter ska vi även hinna med.
 
Det ska bli ett roligt sommarprojekt, har redan ridit och de gick bra! Lite små bockig med inget besvärligt!
 
 

Oj oj

Lååång måndag avklarad. Har precis kommit in. Har nämligen hänt en del och de har vart fullt upp. Ni kommer få reda på allt imorgon då jag har studiedag och massa tid för just er! 

Nu ska jag sova, spännande dag framför mig! 


2x motionspass

Idag fick hästarna svettaav sig sina gräsmagar. Dom har nämligen fått hamna på sommarbete och magarna växer därefter. 
 
Dante fick galoppera många rundor runt åkern som är cirka 20 fotbollsplaner. Och massa backar med högt gräs. Han svettades gott efter cirka 20 min. Ville mest bara ha honom framför mig så att gasen kom fram. Han är väldigt sommarlat och lever på den goda sidan. Men de var inga glada blickar efter de passet. Skrittade av honom en bra stund sedan. Blevi cirka en kvart för att hanskullefå tillbaka sin regelbundna andning. Jobbigt att vara på jobbet. 
 
 
Divina red jag loss i cirka 10 min idag. Vänster galoppen satt perfekt idag. Sedan skulle både hon och jag komma till jobbet. Jag behöver träna min hoppsits. Jag får inte upp rumpan i sprången vilket sinkar Divina.  Så korta läder och upp och ner för monster backe. Bra träning för Divina också. Släppte händerna & la dom på huvudet. t. Skänkeln ska vara stilla och vid sadelgjorden. Och jag ska stå stadigt och säkert med lätt rumpa.Blicken måste vara fokuserad rakt fram, hjälper balansen massor. Super svårt, och oj vad de brände i vaderna efter ett tag. Traven var svårast att hålla sig upp i. Mot slutet galopperade jag två varv runt åkern i jockyläder och jobbade hårt med att hålla mig uppe... Lär kännas imorgon.
 
Divina var super duktigt och ordentligt svettig efteråt. Super bra övning både för mig och henne.Smörjde all svettig utrustning sedan. Jag försöker smörja minst 4 gånger i veckan, allt för att utrustningen ska må bra. 
 
Ska fortsätta med sånna här pass,allt för att gräsmagarna ska hålla sig borta. Blir ingen hoppträning denna veckan då mamma jobbar hela veckan. Men på lördag blir de två starter!
 
P.s,imorgon händer de spännande saker. 
 
 

Åh lördag

Vilken lördag de vart! Startade den med att kolla på Falsterbo klassen i Karlskrona. Klassen där ett wildcard skulle delas ut till vinnaren.  Hade ett par jag kände som startade denna klassen. Tyvärr blev de ingen av dom som fick kortet...

Men vi satt där i några timmar och tog de lugnt. Omhoppningen var riktigt spännande. Vid 14 var klassen klar. Då åkte vi och köpte godis. Kom hem och somnade i ett par timmar. Ska nu äta. 

Märkte att jag var lite bränd på nyckelbenet. Något iaf! Haha måste börja sola inför skolavslutningen. Min vita klänning är lika vit som mina ben :')

På tis/ons kan jag meddela att de kommer hända något roligt! Dagens resultatI 110 blev de en bra sjunde placering bland 40 andra ryttare. Och i 120 blev de tolv fel pga rivningar. ( men vi kom runt) 

Är jag nöjd? Svar ja. Kunde jag ridit bättre? Ja. 

Men de är en lite små sur känsla i kroppen samtidigt som jag är förbannat nöjd. Jag kunde ha ridit 10x bättre. Red som en sladdrig fisk utan kroppskontroll. Men Divina var så ärlig och trygg på banan idag. I 110 körde jag bara på. Kom rätt på alla hinder och hade en bra känsla. I omhoppningen stressa jag upp mig för mycket så de gick lite väl fort. Vilket resulterade ej så snäva svängar. Plus att jag satt som jag hade skitit ner mig. Men som sagt, kom runt. Kom 7:a. Ganska bra ändå.

I 120 var jag stencool. Men plötsligt när jag ska in kraschar båda ryttarna före mig. Vilket gjorde att jag red försiktigt och passivt. Hon gjorde så gott hon kunde, men ibland föll en bom. Tre bommar föll men vi kom fan runt! Och ja, jag kunde ha manat på. Tryckt ner rumpan i sadeln, klämt till skänkeln ännu lite och ridit framåt. Inte vänta och se. Men som tur var så ställde Divina upp och hoppade även i dom mest knasigaste lägena.

 Så hästen för en guldstjärna idag. Inte ryttarn!