Zoey och Divina

Som många kanske inte vet är Zoey Divinas mamma.Inget speciellt med de. Men våran resa till att ha båda är lite speciell. 
 
Zoey är född 2004 i Holland.Vi tror mycket väl att hon är ordentligt skolad. Då hon kan alla skolor och är väldigt hinderklok. 2008 fick hon sitt första föl (tror vi) och de var Divina. Divina föddes hos uppfödaren P. de Rooy som vi tror även är Zoeys uppfödare
 
.2011 fraktades både Divina och Zoey till sverige. I sverige skiljdes dom åt. Divina hamnade i ett skånskt försäljningsstall hos El Hanafi medans Zoey åkte längre upp i sverige i ett annat försäljningstall. Divina  blev ju redan såld efter en vecka till min mamma. 
 
Zoey vet jag inte hur länge hon stod i försäljning.Men hon köptes sedan av tjej. Zoey hade tydligen haft för mycket blod för henne och vart knepig. Men de slutade med att hon fick följa med hem iaf. Zoey hade sålts som hopphäst men blev skogshäst istället.
 
En dag i början av januari 2014 kollade mamma igenom hästnet på avelsston. Vi båda drömde efter ett litet föl men hade egentligen inga tankar på att köpa. Men så klickade mamma in sig på ett skimmelsto som bara stod några mil ifrån. 40 min bilresa. De tog ett tag för oss att fatta men tillslut hamnade allt på plats.Divinas mamma var tillsalu. 
 
Vi ringde och bokade tid. Och visst var de hennes mamma. Lika som bär. Vi hade redan bestämt oss i bilen att vi skulle köpa henne. Man kan ju inte missa en sådan chans. Tyvärr var Zoey triangelmärkt. En häst hade sparkat av en benbit på bakbenet på henne i hagen. Därför såldes hon som avelssto. 
 
Så de är ganska otroligt hur dom åkte åt varsitt håll i sverige. För att sedan återförens 3 år efter. Även helt otroligt över att dom bara bodde några mil ifrån varandra hela tiden.  
 
De bästa måste nog ha vart att dom kände igen varandra. Man ser i hagen att Divina är Zoeys ögonsten. När vi släppte ihop dom första gången gnäggade dom bara och nosade lite.För att sedan äta hö tillsammans.De var så självklart för dom. 
 
Så de var så vi slutade upp med två generationer. Ganska otroligt och tursamt. 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: