Matskurs 31/7

Idag gick de både bra och åt helvete. 
 
För de första började det spöregna och åska i början av ridpasset och de skulle vi rida i. Paddocken blev en trevlig liten pool, men som tur var de inge häst som fjanta sig över lite vatten. Jag blev dyblöt men de var bara att bita ihop. I uppvärmningen var han riktigt fin. Han hoppade stort och var pigg. Började hoppa på lägre höjd typ 80-90. Då gick de super, hade precis de tempot jag skulle. Jagade inte iväg honom utan allt var som de skulle.  Blev ett litet fel på sista hindret men de var för att jag höll för mycket. Och då blev de som de blev.
 
Sen höjde dom till 1 m-110. Han stannade en gång på tvåan för att jag glömde hela innersidan... Sen flöt banan på tills hinder nr 7. Jag tappade honom innan på trippelbarren och då blev hela vägen till nr 7 total kaos. Casper stannade såklart och jag började bli stressad och arg. Mats ville att vi skulle ta om trippelbarren och nr 7. Då sket sig allt. Jag jagade på Casper och han stanna gång på gång- jag blev mer förtvivlad och arg för varje stopp. Tillslut gick de. Men sen kom sista linjen och då sket sig allt ännu en gång. Efter ett tag blev Mats arg på oss oh sa till mig på skarpen. Då tog jag mig samman och klarade linjen utan problem.
 
De jag gör fel är att jag tänker som sagt för mycket. Jag blir lätt störd på små saker. Som att mammorna hade höjt olika. En var snäll och hade allt på 1 m medans en annan la vissa oxrar på 110. Då blir de svårt för mig. För jag får för mig att jag måste rida olikt mot högre hinder ( och de behöver jag ju inte)  Och då blir de att jaga på och då stannar Casper.
 
Sen hålla koll på alla sidor. Jag tappar jätte lätt sidor och då blir de vingligt och fel.Jag är som en lite unge om ska lära sig att cykla ibland. Jag måste hitta de jämna trycket i tyglarna oh komma ihåg skänklarna. 
 
Sen tygla mitt humör, jag blir jätte lätt stressad och pressad. Sen kommer ilskan också.... Då kan jag verkligen inte rida. 
 
De som var bra idag var att jag hitta tempot! Nu har vi de tempot vi hade förut och de känns riktigt bra. Nu ska jag bara köra och klara Vimmerby. Små taggad men samtidigt sambiten. De har inte vart vårt flyt på senaste tiden. Men jag ska lyckas nu. Ponnyn är de ju inge fel på. Gulleplutten du ställer verkligen upp
 
 
 

Dagens träning

Idag stod gymnastikhoppning på schemat.  Från första början var Casper välidigt taggad. Han jobbade inte i en ärlig form utan var på hela tiden. 
Vi hoppade fram på en volt, först var han stel men hoppade fint. Mats tjatade mycket om att min höger var mycket starkare än min vänster så jag måste verkligen släppa på den handen. 
 
Sen börja vi hoppa på en linje med tre hinder. Fem och fyra galoppsteg skulle in. Jag fick jobba med de där mycket. Vi har tappat den där farten vi hade i våras så den fick Mats banka i mig igen. Jag har blivit för noga och då tvekar Casper. Han måste ha fart för att komma över. Samtidigt gick de skit för mina tyglar var jätte blöta pga regnet och jag bara tappade dom. Men som sagt Casper hoppade otroligt fint. De är piloten där uppe som gör fel. 
 
Sen fick vi in en liten klurig bana. Mycket svängar, galoppsteg och linjer. Ännu en gång var de jag som krångla till allt medans Casper skötte sig galant.  
Ni får kolla filmen. Ni kommer se att jag kommer nära nån gång och de är för att jag tänker för mycket. Jag tänker ut en hel ekvation innan hindret och de förstör hela rytmen.
Men fart hade vi iaf! Vi hittade farten vi ska ha i vanliga fall.
Sista hoppet så tappade jag hela yttersidan och de blev ett stopphopp (typ) Men han hoppade så himla fint och stort. Imorgon blir de nytt tänk, med ny fart och med ett par torra tyglar! Förhoppningvis får vi hoppa en 1 m-110  bana! Checka filmen så får ni se själva :)
 

Saknar

 

Casper Superhelgen LA

   

Bjuder på denna. De gick skit rent utsagt! Men han hoppade bra tills dess faktisk tyvärr var han inte lika framåt bara. Så man fick pusha över honom. Men hoppa kan han ju. Dummer!

Men nu får ni se min snygga avramling live iaf :)

Casper Matskurs, dressyr

Blev ett litet klipp på slutet få han gick som finast. Kämpade hela passet och Casper studsade, kastade sig och bara drog iväg. Men sen på slutet vann jag. Mamma fick de på film så jag tänkte dela med mig av de. Ni får ta de med en nypa salt! Casper är en otroligt svår och små konstig ponny. Han är stark som en oxe och är gammal och lat. Jag får kämpa ur mig dom sista svettdropparna innan han ger sig. Sen går de som en dans på rosor :) Sorry för en tyska musiken. Mamma hade bara tysk musik på mobilen (min kära bror fick i uppdrag att ladda ner musik åt henne) så jag bara tog någon. Hahaha de låter så jäkla knäppt!

Hahaha vad har jag för liv!?

 
Hahah...hahaha...ha...ha...hahahahah...åhhh
Min humor är sämst, men han är för jäkla skön. 

Bum Bom

Haha detta med rubriker funkar inte för mig. Inspo slut, har nada.
 
Känner att de är desamma med bloggningen som rubrikerna. Just nu står de stilla. Jag har inget att blogga om. Jag hatar Diss inlägg tycker de är så jäkla löjligt och barnsligt. Folk tycker så olika och man klämmer lätt någon på tårna. Jag gillar verkligen inte åsikts inlägg om hur man ska göra och hur man ska vara. Hatar när folk målar upp en bild över vissa grejer. Ännu en gång kan en person bli sårad/arg för som sagt vi tänker inte likadant! 
Jag tycker att berätta om min dag är för vardagligt. Bryr ni er verkligen om att jag har ätit glass och kollat igenom hela avatar serien? Naaaahh
 
Ibland önskar jag verkligen att jag kunde fånga allt. Att folk bara vill fortsätta läsa och läsa. Ta in allt och ha min blogg som standard blogg. Men jag är inte så duktig och kreaktiv på att skriva, tyvärr. Jag är inte som Linn olsson, Nellie B eller vilka ni nu fastnar för!
 
Men jag tycker Nellie är samma sak hela tiden. Mobilbilder, Dagens outfit, hur de är att vara Stor bloggerska när man är så ung, nåt så kallat Deepshit (haha gud hatar de ordet) inlägg om samma ämne vi har läst om 100 andra gånger. De blir tråkigt. De kanske därför jag inte läser hennes blogg längre. Jag fastnar inte för hennes ord längre.Men sen är de såå många andra som har fasnat för henne.
 
De är de jag känner med min egna blogg också, den går i ett otroligt tråkigt mönster. Om och om igen. Jag vill sticka ut, kämpa. Statistiken ska stiga på ett roligt sätt.Men jag ska väll fortsätta kämpa. Men samtidigt känner jag att bloggen kommer stå tom ibland. Hellre de än tråkiga skit inlägg. 
 
Men nu gör vi detta tillsammans! Denna bloggen ska upp och den ska bli bra. jag ska bara komma på hur! 
 
 
Bjuder på chuckis bild för jag sitter vid min broders dator!
 
 
 

Hemma hos pappa

Mamma skjutsade mig till pappa direkt från Göteborg igår. Så vid kl 8 kom jag hem till pappa. Saknar mina hästar dock ... 4 dagar utan dom. Usch inte vad jag är van vid.

Men idag blir de en slapp dag, ska gå på bio med pappa ikväll! Ska kolla på Lone ranger, hoppas den är bra :)

Har messat mamma att hon ska ta Casper idag. Imorgon ska han få ett dressyrpass när jag kommer hem. Så att han är mjuk till Mats kursen.

Hoppas ni får en bra lördag! Kommer bli flera inlägg senare, har bara tillgång till mobilen... :(

Inge Gislaved

Ska avanmäla mig från Gislaved nu... Orkar inte åka mer än 3 timmmar för två dagar med bara LB och kanske en LA. Så istället ska jag åka till Ljungby på deras Regionala/nationella tävling. Tagga! Förhoppningsvis blir de i hela tre dagar! Har hört så mycket bra från ljungby så nu taggar vi! 
Carro ska även dit, och ja de är den ända personen jag känner som ska dit. Haha men vi får se, de ska vara en tävling på hemmaklubben så antar att många kommer vara där.
 
Ska du till ljungby? Kommentera isf!
 
 
 
 
 
 

Hoppning Chuck

Fick hoppa ett par språng sedan. Började lågt för att sedan jobba mig uppåt. De ända jag tänkte på och vad jag har lärt mig och sett från Carro är att håll om och inte släppa iväg honom. så jag höll om hon tills sista galoppsteget där jag lätta lite och han hoppade med lätthet. En eller två gånger kom vi fel men de gjorde inget vi bara tänkte fel tillsammans och de händer. Jag vågade inte släppa efter i början men dom tre sista hoppen fick jag till de och släppte efter. På slutet hoppade jag kanske ett 1 m - 105 hinder. Ganska bra för att vara första gången! Vi vägrade en gång men de var för att jag tänkte totalt fel med avståndet så de blev pankaka där. Men kom an de igen och då klara han de galant. 
 
Nöjd med hoppningen, han hoppade så jäkla fint. Helt sinnes. Carro har verligen en topp ponny som hon kommer kunna ta långt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chuck dressyr

Red igenom och kände på honom först innan jag började hoppa. Oj va fin han var! Jag red för fjärde eller tredje gången på hack i hela mitt liv. Men jag försökte bara tänka bort att de var ett hack och tänka att de är ett bett. han var stark och lite klurig på de men de gick. Visst jag fick ju inte till de helt men ändå ganska bra för att vara första gången , kanske? De kändes bra iaf :) I galoppen var han otroligt mjuk och hade ett så lungt och fint steg. De gick att samla honom så bra, vågade inte att öka på honom då jag inte visste om de skulle kunna gå att få stopp på honom! 
 
 
Väldigt fin och välriden var hanoch jag tror jag fick godkänt av Carro :) Även om allt inte var tipp topp så funkade det helt ok! Så ni får ta bilderna med en nypa salt och tänka på att de är första gången jag rider Chuck och han är en ganska svår ponny. Jag vet att min blick är åt tjottahejjti men de blir så ibland, haha... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Chuckis
 

Igår!

Igår mötte jag ju upp Carro. Vi möttes vid Maxi och gick sedan hem till henne (eller hon cykla och jag envisades om att gå) Väl hemma satt vi mest bara och prata, åt lunch, kollade igenom ett avsnitt av pretty little liars. Gick sedan på en promenad. Åh älskar att ta pomenader (ibland, när inte latheten tar över)  Vid kl 5 åkte vi till Chuck. Var där till kl 8 (ridpass inlägget kommer upp senare) fixade i stallet och sånt. Träffade även Alvida som var en stört skön person, haha åh så härlig! 
Väl hemma hos Carro igen så beställde vi pizza och kollade på film. Tvingade på henne warm bodies, typ 5:de gången jag kollar på den! Men älskar den lika mycket för de. Vid kl 11 kom mamma och hämta mig. Synd..
.
Men Carro var så underbar att vara med! Kunde prata om allt möjligt med henne och jag hade de så bra i hennes sällskap. Vi får se till att ses innan Sommarlovets slut!
 
 
 Nu sitter jag i bilen på väg till Göteborg... Kommer fram någon gång på förmiddagen. Har tidsinställda och kanske lägger upp något från hotellet sen! Men uppdatera ska jag :)
 
 
 
Bjuder på Bild från oss båda! 

Pewdiepie

Vill ni skratta er till döds? Vill ni skit på er? är ni ledsna och behöver att leende på läpparna? Ja då ska ni helt klart kolla in PewDiepie's montage både roliga och läskiga. Dom är helt underbara och de går bara inte att inte älska honom.  Jag fick Nellie att garva över detta och hon är inte så insatt i spel, inte jag heller. men man kan inte låta bli att älska de för de är för jävla roligt! 
Så checka vettja :D
 
 
 
 
 

Köpte på Superhelgen

De ar en liten shop på superhelgen och de var en gansa bra fynd låda där ;) 50 % på alla saker i lådan...
 
Första dagens fick vi till ett pannband från glen gordon till Casper (han hade bara ett slätt pannband innan) jätte fint blev de på honom. 
Hittade även en grimma till Divina en grå/röd från Hv polo, riktigt fin blev prinsessan i den. Efter ett tags grävande hittade vi även en Schockemöhle grimma i blått och gult till Dante också. Kung blev han i den.
 
Dagens efter så såg jag på långt håll ett schabrak ligga på toppen av lådan. Jag drog dit mamma och vi köpte de. Ett jätte fint Dynamic Schockemöhle allround schabrak.Invigde de på tävlingen, riktigt fint på honom. 
 
Alltid lite kul att handla till hästarna (de är de bästa) 
 
De fanns bara dressyrmodellen på mitt schabrak så ni fick en tävlingsbild över hur de satt som allround :)
 
 
 
 

Träffa C & C

Klar hos doktorn nu!   Tagit en morgon fika med mamma, så nu ska vi handla sen blir de att möta upp Carro! Ska bli himla kul att träffa henne. Pratade med henne på senaste tävlingen och hon är en otroligt go människa. Ska även få rida min Dröm D-ponny ;) ska se hur de går! 
 
Dagens ilandsproblem är att jag kommer hem sent ikväll och jag har inte hunnit packa för Göteborg... Men men de löser sig!
 
 
Carro och Chuckis står för bilden