Emelie och Ziska

 

Ebba

 
 

Första advent

Så idag är de första advent. Den 30 november, första för 2014. Lite läskigt att imorgon är de sista månaden på hela 2014... Detta året har gått fort, vilket är ganska skönt då de inte har vart ett sånt där toppen år. Vi får hoppas på att 2015 blir lite bättre. Speciellt inom hästvägen. 
 
Jag har firat med en lång sovmorgon och sedan plugg med julmusik. Har för en gångs skull gått in i pluggandet. De är mest läsning. Men även en skrivuppgift. Skrivuppgiften gjorde jag snabbt och enkelt. Och sedan läste jag igenom två häften. Jag pausar där med de och läser mer nogrannt på vissa punkter senare. Vissa saker snappar man ju upp på en gång och vissa inte. 
 
Åker hem till mamma vid kl 17. Ska hem och kolla stjärnornas hoppning. Haha ska bli väldigt kul att se faktiskt. Förresten har vi tagit hem alla hästar nu! Detta gjorde vi pga ekonomiska skäl. Jag är inte jätte glad för de men de blir lite enklare.  Pappa har varit så snäll och byggt boxar och nu är de bara små saker att fixa. Jag tänkte att jag skulle ta och göra de någon dag :) 
 
 

Detta är inspirerande

 

För hennes konkurrenter är loppet en plåga, varv efter varv på löparbanorna på jakt efter ära och framgång.

För Kayla Montgomery börjar kampen när hon går i mål.

Hon är flickan som inte kan sluta springa.

 
Detta är rikitgt riktigt inspirerande. Att ta vara på de man har så länge man kan. Jag blev tårögd av detta. Detta visar riktig kämparglöd. Kolla på de och förstå vad lyckliga vi ska vara över de vi har. 

Inleder första julhelgen!

De är ju advent på söndag! Åhh snart jul, älskart. Andra firar med att vara på Sweden horseshow. Är jag avundsjuk? Mycket. Men så är de ibland. Jag är hos pappa denna helgen. Vi har inte mycket planerat. Jag har en stor hög med läxor som måste tas igenom . De är mycket som måste kompenteras inför slutbetyg så de gäller att jobba på.
 
Vi ska på bio imorgon kväll. Får äntligen kolla på Mockingjay part 1. Som jag har längtat. Annars är de en lugn helg. Ska bli väldigt skönt. 
 
För er som ännu inte har kommit in i julstämningen och söker lite. Lyssna på Tyler Oaklyes Jullista som ni hittar här ---> http://open.spotify.com/user/tyleroakley/playlist/06WBYbF5AiuRc7qte9ydQO jag älskar den. Nu sknas bara snön.Kyla har ju smygit sig på. Här i småland hade vi vår första 0 gradiga dag idag. Lite små snö kom också. Jul och Nyår kan gärna få komma snart!
 
 

Hur ämnena är för mig

 
Okej så jag tänkte ta varenda ämne jag har i skolan och förklara kort om hur de är för mig. Vad som är tufft och vad som går som en dans. Skolan för mig just nu är ett helvete, jag trivs inte alls på lektionerna. Och har en skuldkänsla över mig hela tiden. Men de är bara ett halvår kvar!
 
Matte: Hyfsat enkelt, förutom när de kommer till algebra. Då får hjärnan kortslutning. Men annars klarar jag mig bra i matte. Tycker de är kul är jag kommer igång med arbetet och är liksom inne i de. 
 
Svenska: Sååå sjukt tråkigt. Jag har inte vidare svårt för de, inte alls. Men de är bara väldigt väldigt tråkigt. Sen är jag sån att jag suger på att skriva efter en mall, eller skriva grammatiskt rätt. Så de brukar störta på de.Plus att min svenska lärare inte är störtförtjust i mig.
 
Tyska: Wow mitt tuffaste ämne. Jag är rikitgt dålig på tyska, pinsamt dålig. Klarar mig precis till godkänt. Jag kan inte skriva några vidare texter eller prata. Under ett muntligt prov där vi skulle prata med vår lärare sa jag ett ord. Endast ett. Vet inte hur många gånger jag har gråitit över tyska. 
 
Engelska: Mitt lättaste ironiskt nog. Tycker de är kul och gillar att prata. Igenom med att jag är på nätet mycket så blir de ofta att jag lär mig väldigt mycket där ifrån. Så engelska är de jag presterar i. 
 
Geografi: Helt ok ämne. Är helt Ok på de också. Gillar att prata om vad som händer ute i världen men suger på att skriva om de osv.
 
Historia: Mitt favorit SO ämne. Är ganska duktig på historia och tar in saker lätt, vill lära mig och veta mer hela tiden. 
 
Religon: Hatar religon. Tror inte på sånt ting och tycker de är mest struntprat. (min personliga åsikt)
 
Samhälle: Hatar de, haha. Eller jag gillar att disskutera. Men gillar inte att lära mig om alla gubbar i EU eller världsekonomin. Somnar nästan på de.
'
NOämnena: Alla förutom Teknik är äckligt tråkiga. Fattar inte mycket, tycker de är hemskt tråkigt och vill mest bara sova. Gillar inte allt oändligt i de ämnena, alla atomer, ämnen, kroppen osv. Men i teknik har jag de enkelt. Ofta brukar du få arbeta med händerna och lösa saker. De är också ett av mina bästa ämnen. 
 
Hemkunskap: GIllar inte HK. Är helt Ok i köket, ingen stjärna men har ännu inte heller bränt upp något. Så jag klarar mig. Inom den teoretiska delen är jag totalt värdelös. Plus att jag tycker de är dödligt tråkigt. 
 
Syslöjd: Ännu en grej jag suger på. Jag kan inte sy. Jag kan inte heller skriva om att sy... 
 
Idrott: Älskar idrott, få röra på mig. Gillar att jobba med kroppen. Jag är inte nån stjärna på de men jag gör alltid mitt bästa.
 
Musik: Hahah vi ska inte ens tala om hur dålig jag är på de.
 
Bild: Klarar mig. 
 
 

hoppträning 26/11

Igår var vi tillbaka på träningarna, efter cirka tre veckor! Och de gick rikitgt bra.
 
Divina var väldigt pigg och glad. De betyder mycket jobb för mig för hon blir väldigt väldigt stark. Men de gick.
 
De var gymastikhoppning som stod på schemat. Nu på vinter är de mycket sånt och inga speciella höjder. Mest bara för att ta de lite lugnare nu när säsongen är slut. Denna träningen var de mycket studs och korta distanser. Syftet var att få hästen samlad och lyhörd.
 
Divina tyckte ju att de var super tråkigt. Så ibland tog hon bara bettet och drog iväg, de blev ett satans jobb att få henne lugn fram tills nästa hinder. Ännu en gång fick jag känna på muskler jag inte visste att jag hade. Men när jag väl gjorde detta gång på gång blev hon tillslut rikitgt fin. 
 
De var någon gång då jag släppte hela sitsen och hon tog tillfället att dra iväg så då fick jag ta om den delen av banan. Annars var hon super fin. Hoppade bra distanser, inget jobbigt omtramp någon gång. Och jag red rikitgt bra också. Mina ben var äntligen på plats och min sits också för den delen. Nästa vecka hoppas jag att hon kanske är lite lugnare. 
 
Mats berömde mig för hennes form, de visar sig att allt dressyrarbete dom senaste veckorna har gett resultat. De var super roligt att få höra. Idag är de Dante som ska få åka på träning! Får se hur den tönten tar de. 
 
 

The hanging tree

 
Så Jennifer Lawrence sjöng en låt till nya Mockingjay part 1. Detta är guld, så sjukt bra.  Slutet är fantastiskt, mindblow helt enkelt. På lördag är de min tur att få se den. Äntligen, men de är tur att man har överlevt med böckerna iaf. 
 
 

Jag ursäktar

Pluggandet tar över, kom jag hem från stallet precis och är tvungen stoppa näsan i böckerna på en gång. Ska äta en snabbis och plugga samtidigt. Detta förklarar frånvaron ganska väl. Jag hoppas ni förstår! Vill verkligen inte att bloggen ska stå så är inom kort tillbaka. Klubbmästare 2014

Ja inte för att de var så svårt. Var den ända som startade. Men de var inte titlen jag var ute efter utan en bra känsla. Vilket jag fick. 
 
På framridningen gick hon fint, hade återigen den där rikitgt fina igenomridna hästen. Men sen hände något jätte konstigt. Någon ponnyryttare galopperade förbi oss alldeles för nära. Divina blev välidgt skygg om rumpan och började bocka och sparka. Automatiskt hade jag en sur häst. Blev lite små sur själv. Tycker inte de är bra att galoppera mot en unghäst och stöta emot en. Nej fy skäms.
 
På banan var hon lite grinig och tittig. Vet inte varför men hon var bara de. När jag väl började hoppa släppte de. Men på andra hindret gör jag de klassiska och glömmer benen. Cp-hopp gjorde hon och rev. Resten av banan skärpte jag mig ordentligt och red väldigt bra faktiskt. Så hon var jätte fin resten av banan!
 
Jag tar på mig de totalt och är nöjd med henne. Sen kanske jag ska ta mig i kragen. Bakläxa till nästa träning. Divina är verkligen en på miljonen! Åh vad jag älskar den hästen, Hon är verkligen super fin just nu. 
 
Här har ni en film från min start ---> https://www.facebook.com/video.php?v=877649615602776&set=vb.100000732385836&type=2&theater&notif_t=close_friend_activity
 
 
 

Fin besök och hoppning

Idag kom Carro! Hon skulle prova att rida Divina , vilket jag såg mycket fram emot! Carro hämtade mig vid halv 12 också åkte vi direkt till stallet. Vid kl 13 så var vi uppe i ridhuset och hade de helt för oss själva!
 
Carro red Divina och kände på henne medans jag plockade fram hinder. De såg bra ut. Divina va på bra humör idag och skötte sig exemplariskt. I hoppningen gick de också bra. De blev bara lite krångligt med avstånden men de är för att Divina är lite knepig och lat med de. Men Carro skötte de bra faktiskt. Hon fick känna lite på höjderna också! Vilket var roligt att se. 
 
Jag hoppade upp på Divina en kort stund sedan. Hoppade lite och kände på henne. Hon var verkligen super fin. Torsdagens lektion gjorde jobbet verkligen!  Nedan ser ni en film från idag, Men jag var verkligen super nöjd med henne. Hon känns fräsch och glad. Hon är i bra form just nu.
 
Jag överlämnar berättandet till Carro, så kolla in på carolinebagfeldt.se inom kort så får ni reda på allt! 
 
Sånna här dagar inser jag verkligen vilken fin häst jag har. Hon är så lugn och välriden. Är ärlig mot hinder och hoppar fantastiskt. Hennes gångarter is to die for och hon är bara så där fin. Älskar henne så att de gör ont. Jag hoppas verkligen att Carro gillade henne också. 
 
Och nej de är inte Carro som rider henne så lågt. De är Divina själv som ibland bara suger sig neråt. 
 
 

 

 

Ett filmklipp publicerat av Sara Nilsson (@_sara_nilsson_)Nov 11, 2014 at 7:13 PST

Min tumblr

IIklicka på bilderna för att komma till min tumblrII  Massa nytt och de är även min största insperationskälla. Mycket film och One Direction, så checka in bara för att liksom. 
 

10 siffror igenom mitt liv

1 är siffran på på häst jag äger. Äger bara Casper på papper. Dom andra är mammas :)
 
2 är hur mycket jag har av de mesta. Två kavajer, två hjälmar, två katter, två datorer osv. Jag gillar att ha en extra helt enkelt!
 
3 är siffran på matte och No lektioner jag har varje vecka. Hate it
 
4 hästar äger familjen. Vi firar även fyra år med 3 utav dom om några månader.
 
5 gånger har jag flyttat (tror jag, har glömt)
 
6 gör att vi blir fler på denna jord. #allmänbildningx100
 
7 är mitt lyckotal
 
8:ans gångertabell har jag svårast för
 
9 år har jag ridit, inne på mitt tionde nästa år. Haha galet.
 
10 år sedan satte jag min fot på skolan och började på förskolan. Om jag ändå visste vilket helvete jag skulle ha framför mig! Hehe, men mer än halva tiden gjord.
 
 
Fast utan skolan hade jag inte träffat dessa, världens bästa vänner <3

Fredag på detta

Mamma håller på att laga mat. Satte mig vid datorn en snabbis. Ska sedan gå ner och kolla på film och äta. Perfekt kväll helt enkelt. Har just kollat igenom one directions nya musikvideo och känslorna svällde. Asså perfekt, kolla in din. Satt bokstavligen och grät. Så fina och perfekta. Denna och Little things har rivit upp mina känslor som bara den. 
 
Red ut på Dante och Casper idag. Dom skötte sig prima och de var kul, tyvärr blev de väldigt mörkt framåt slutet... Men Dante är en stjärna som sköter sig så väl! Åkte sedan ner till Divina och pysslade om henne. 
 
 
 
 
 

Dressyrträning 20/11

Min mamma var underbar idag och jobbade fort så hon kunde skjutsa mig till dagens dressyrträning. Ett stort tack till henne<3
 
För detta passet behövdes. Så mycket. Och de var längesedan jag fick kämpa så mycket på länge. Jag hittade magmuskler jag inte visste jag hade. Mjölksyra som man ville spy över. Och en jobbig och besvärad Divina som var rikitgt fin ibland. 
 
 
Paint skillsen kommer fram, hehe. Så alltså var de så att vi började att trava över cavalettibommar för att sedan gå in på en liten volt för att sedan gå över till skänkelvikning.  Också gick de så väldigt länge. Jag utmanade mig själv och red utan stigbyglar hela passet. Jobbigt som tusan. Och Divina var ju inte precis någon solstråle, utan ställde sig och stegrade vi skänkelvikningarna och tjurade. Bara drog upp huvudet på voltern och flöt ut med ytterbogen. Jag må ha en vältrimmad häst men vi var så urform när de kom till dom riktigt sakerna. När vi bytte varv på sakerna började de lossna. Och hon gjorde helt ok förflyttningar och var ganska stadig.
 
Vi gick sedan över på travarbetet. Och då kom mjölksyran hos den lilla hästen. Vi jobbade på volten. Jag fick ta ut min innerhand och rida med höfterna. Öka för att sedan korta upp, sedan öka fort igen och ta upp. Allt de gjorde jag med mitt kroppspråk och rörelser. Min innerhand var fast vid låret medans förhållningarna gjordes med ytterhanden. Allt detta för att hon skakade så frenetiskt med huvudet och bara glappade med kontakten. Och de blev rikitgt fint vissa stunder. Bakbenen kom in då och då.
 
Vi gick ut på fyrkanten och då var de mycket tempoväxlingar. Fortfarande ridandes på samma sätt. Och de blev rikitgt bra faktiskt. Sedan gick vi över till galopparbetet. Där var hon väldigt fin, där tog jag dock stigbyglarna för jag kunde inte hålla om tillräckligt. Längtar dock tills vi får den korta taktfasta galoppen, än sålänge är de standard galopp. Men först kanske traven ska bli bra! 
 
Men rikitgt kul även om hon inte gick som en klocka. Men de var nyttigt och rikitgt bra, älskar att rida dressyrpass. De är så jobbigt och de får svetten att rinna. Längtar tills jag får mina privatlektioner! Då ska vi krypa där ifrån, haha. Imorgon ska damen skritta av sig träningsvärken. Sedan på lördag blir de hoppning för roligheternas skull. Nu har hon ändå gått tre dagar med dressyr.