Oktobers favoriter

Oktober har varit en bra månad, faktiskt. Och här listar jag, idag mina favoritsaker med dessa 31 dagar. 
 
Min favoritlåt denna månaden har helt klart varit "Come On Elieen" Med Dexys midnight runners
 
Favoritboken har varit "Perks of being a wallflower" som vi fick i uppgift på engelska. Stort boktips, grät som ett litet barn. 
 
Månadens produkt får bli ACOs produktduo för finnar. De är som att hälla sprit i ansiktet men väldigt effektivt. Jag får fruktasvärd hy under hösten pga kyla osv. Så deras produkter jag hjälpt mig mycket. Finns att köpa på varje apotek. 
 
Stor favorit åt att vädret har hållt sig milt. Ännu har de inte varit sådär bittert kallt som får en att vilja gå och lägga sig.
 
Favoritserierna denna månaden har varit modern family och new girl. Två serier som får en på väldiigt gått humör.
 
Såklart är familjen månadens favoriter, men även mina vänner som har visat sig vara av de finaste laget. Alla stöttar och pushar mig åt bättre. Känns bra att ha de så. 
 
Månadens upplevelse har varit senaste hoppträningen som fick mig på väldigt bra humör. Lever på den fortfarande. 
 
Och månadens stora guldstjärna går till Biljetterna vi fick tag på till Macklemores och Ryans Lewis konsert den 8 Mars 2016 i Globen. Och inte nog med de blev det också golden circle biljetter. Signe och jag ska gå, är så taggad.
 
 
 
 
 
 

Hemma igen

Var ju hos Signe över natten. Hade de riktigt bra, Signe är en väldigt fin vän. Vi åt thaimat och gick på en längre kvällspromenad. Jag träffade två gamla klasskamrater som hängde på. Hade trevligt snack. Kollade film framåt 1 på natten. Nu denna dagen har vi slappat framför serier och gått på promenad och fotat. Vi båda har ju samma intresse som tur är. Men de är som vanligt att jag står bakom kameran och inte så mycket framför. Är väldigt obekväm framför. 
 
Kom hem vid 15 och red Divina på en gång. Hon gick riktigt bra. Vi har fått ihop den stadiga formen och ska nu bara jobba på att få ihop den också så att de blir högre. Men hon är riktigt riktigt fin just nu. Känns bra och de gör mig väldigt glad faktiskt. Som att jag jobbar åt rätt riktning. Vilket jag inte gjort på cirka 10 månader. Jag ska ta in hästarna snart, vid kl 8. Divina stå redan inne och äter. Men de andra får vänta ett tag till. 
 
 

Höstlov it is

Höstlov betyder lugna tider för mig. Vill inte ha så mycket att göra och planerar inte så mycket heller. Skönt som in i tusan säger jag. 

I måndags var jag i stan med mamma. Blev ett par roliga inköp! Tex, en morgonrock som jag nu lever i, och en ljusslinga som får mitt rum att bli fantastisk! Hästarna hade sin vanliga mysmåndag med bara pyssel. 

Denna dagen så red jag på morgon. Två vädligt bra pass som fick mig att bli på väldigt gått humör. Gled mest runt resten av dagen. Städade även mitt rum, skönt att ha de rent. Sedan har dagen gått. Ska sova tidigt nu, då de ska ridas innan jag drar in till Kalmar till min gode vän Signe. Så detta var bara en liten uppcheckning på hur jag de! 
Lär väll komma något intressantare någon gång, har bara torka just nu!De här med att andas

Så jag är ju i en liten gladare bubbla just nu. Jag har tagit mig ur en djupare svacka och är faktiskt väldigt glad. Men igenom med att jag börjar må bra börjar alla krav och drömmar börjat komma igång igen. Och det är problemet, de går som i en ond cirkel. Jag skapar mål och drömmar som jag inte är redo för. Jag inser att jag inte är tillräcklig och hamnar i en äcklig svacka återigen. Sedan tar jag mig ur saker och ting osv. 
 
Just nu så är jag väldigt mycket uppe i de blå. Jag har redan börjat kolla på julklappar och sätter sån otrolig press på mig. Det måste vara bra, dyrt, igenomtänkt och något av de bästa de kan få. Samtidigt som jag stressar upp mig för att inte ha några pengar. Också börjar jag drömma om att få börja jobba, och då börjar jag kolla på universitet. Jag jämför och tänker igenom vad jag vill jobba med. Också gråter jag lite över att jag har valt att satsa på något av de svåraste yrket (programledare inom radio). Sedan börjar jag tänka över hur mycket jag ändå tycker om att fota och att kanske Tv är de rätta valet. Men samtidigt skrapar drömmarna om att skaffa en stor gård där chansen till att utveckla en träningsanlägging/avelsstall i bakhuvudet. Sen börjar jag svettas över alla lån jag måste ta. 
 
Faktum är att jag mått skit denna kvällen pga detta. Svettats som en gris samtidigt som hjärnarn går på högvarv. Så jag valde att skriva detta, för att koppla av.  Jag är alldeles för stressad och de börjar gå över i en stressattack... Jag kan ju hantera de men de är inte kul. Jag måste lära mig att andas och ta saker och ting med ro. Jag är 16 år, livsmålen är inte prio ett just. Jag kanske ska klara första halvåret utav 1:an först innan jag börjar tänka över huslån. 
 
Och de var kvällens tankar... Ganska skönt att få ur de ur system.Även om hälften av mina läsare nu kommer tro att jag är sjuk. Jag är lite sjuk, de kan jag erkänna. Men samtidigt är jag en väldigt glad person. Mina ambitioner tas bara på ett lite för stort allvar hos mig själv. Men jag  jobbar ju på de, sen får vi se hur lång tid de tar.
 
 
 

Motivationen

Min motivation har ju legat i backen ett bra tag nu.  Mycket pga träningarna och tävlingarna, såklart. Men efter en fixad och checkad Divina är motivationen tillbaka lite svagt. Denna veckans träning gick väldigt bra. Tabbar hände men de kändes förlåtande och Divina fortsatte vilja. Bara de är ett otroligt framsteg. 
 
Sedan att att lydnaden satt. En stadig form med en villig häst. Länge sen jag kände så. Jag skulle vilja satsa på att rida henne två gånger på en dag vissa gånger då de tog bra på henne. Men sen är de det där med tid... Får göra de på helgerna och vissa dagar när jag har luckor. Men nu är det höstlov!! Så då ska jag satsa på mycket trimmning. Speciellt efter som vi ska starta nästa helg!!
 
Men nu skulle ju inte jag startar mer detta året och jada jada. Nej de var planen. Men sen kom växjö och hon hoppade bra där förra året. Så jag hoppas väll på att hon gör detsamma nu. Och vi har gått ner i klasserna. Så nu blir de 100 cm och 105 cm. Känns bra. Har redan börjat kolla tävlingsåret 2016. Sa någon att jag var motiverad? Haha jo typ. Men jag får vara beredd på eventuella smällar dock. Och de är jag. Mina förväntingar är ju inte vidare höga. 
 
Min plan är. Dressyr dressyr och lite mer dressyr. Dock har jag inte vidare råd att träna för en dressyrtränare just nu då dom är himla dyra. Och sen 100/110 klasser ett bra tag. Helst in på sommaren nästa år. Om inte mer. De vi ska göra är att satsa på att bryta ett mönster. Få in de i system att man ska komma runt banorna. Även om man inte vill. Detta var förra årets plan också. Men sen är de stressiga Sara som är lite väl ambitös som tar över. Så nu blir de att stanna vid planen och jobba därifrån. Nu taggar vi igång!
 
 
 
 

Hoppträning 21/10

Gissa vem som ska ha en fet applåd idag? Jo jag. En förbannat bra träning med en Sara som var noggrann och som inte gav upp.
 
Red ett pass imorse för att få henne ordentlig eftersom hon hade missat passet igår. Så två pass idag, vilket visade sig vara bästa beslutet. På uppvärmningen var hon fin som smör. Stadig och lydig. Gjorde allt korekt med bommarna och lyssnade på mig. Jag red bra och såg avstånden. 
 
Började hoppa, blev tyvärr lite passiv och slutade rida. Divina räddade mig dock många gånger med att hoppa ändå. Mot slutet red jag dock som jag skulle och allt satt perfekt. Vi gör inget vidare svårt på träningen vilket är skönt. Bara få bra språng och distanser i kroppen. 
 
Divina är sig själv igen, tar intiativ och hoppar stort och fint. Var ärlig och la aldrig i handbromsen. Jag hade en rak och stadig sits. Dressyren betalar sig! Är väldigt nöjd och hoppas de fortsätter på detta vis. Kan bara bli bättre. Är så otroligt positiv just nu, känns verkligen som allt kommer lösa sig. Sista rundan var verkligen skitbra.  Blev väldigt peppigt detta inlägg men de kan de gott vara! Nu är vi pågång igen
 
 

Hästviskare?

Ibland undrar jag vad som försegår i Divinas hjärna. Jag red Dante först idag för att han var så snäll och kom på direkten. Går ut för att hämta Divina och Farex. Får inte tag i dem... Om jag kommer inom 20 m så drar de. Blir arg, speciellt efter 30 min springande efter dem. För er som inte vet så har vi en gigantisk hage. 
 
Divina har blivit så sjukt svår fångad. De går verkligen inte om hon har gett sig in på det. De är piss för jag behöver verkligen rida. Men jag kan heller inte gå och jaga på dem då de bara springar över stock och sten. Jag är ju lite rädd om hennes ben. Men nu har de iaf rusat av sig... Inte på de bästa viset visserligen. Mamma får ta in dem när hon kommer in. Båda brukar vilja komma in när de blir mörkt. Men då är de redan försent för att rida. 
 
Nej, detta måste lösas på något vis. 
 
 

Prisa tisdag

Idag gick jag en kortare dag, hade bara fotolektionen. Den gick snabbt och smidigt då vi hade Bildbudskap och bildanalys. Har skit coola ideér åt detta projekt och ser fram emot de väldigt väldigt mycket. Åt lunch på skolan och gick sedan hem. Är helt slut även om jag bara gått en halv dag. Men de blir alltid såhär på hösten. Den sabla tröttheten och huvudvärken som jagar en varenda minut. Usch... 
 
Men jag ska vara "ledig" i två dagar nu. Eller nej, de är så långt ifrån ledig man kan komma men jag slipper åka in till skolan. Jag ska nämliga stanna hemma och jobba då vi har resursdagar. Så nu ska vi alltså bara jobba ifatt oss. Och igenom med att jag ska till doktorn osv tar inte jag mig tiden och åker in för att jobba utan lärare. Utan då kan jag lika gärna försöka skapa lite självdisciplin hemma. Dock suger jag på de men de är alltid värt att jobba på. Ska bli skönt att slippa åka fram och tillbaka med buss. Har även träning med Divina så det ser vi fram emot.
 
Nu ska jag bara vila en kortare stund. Sedan har jag 2 alternativt 3 hästar att rida. Får se hur länge ljuset håller sig uppe.
 
 
 
 

Låt oss tala höjd

Jag är en hoppryttare, har varit ämnad för de i 10 år nu. Alltså hela min kära ridtid. Varje gång bommar kom fram slog hjärtat extra hårt och lektionen blev plötsligt mycket roligare. Jag har inte haft en spikrak framgång i hoppning. Inte så som jag hade velat haft den. Om jag hade varit där jag önskat, hade jag varit på eliten i 140 klasserna idag. Men nu tar verkligheten ifatt på en. För vissa i min ålder är 140 inte drömmen utan just deras verklighet. Men mina föräldrar har varken ekonomin eller ah ekonomin är ju de som sätter käppar i hjulen...
 
Men en önskan har väldigt mycket i sig Det är mycket som krävs för denna drömmen. I mitt fall behöver jag inte bara förses med bra ekonomi och en bra häst. Utan jag behöver jobba på mig i många fall. Mitt största problem är höjdrädsla. Har alltid varit höjdrädd, det är ett jätte problem Så fort hindret kommer över 110 svettas jag och hjärtat sitter i halsgropen. Jag blir som förlamad framför hindret och allt jag ska göra glöms bort. Krash rakt in och de blir kaos. Divina är 7 år, jag har ridit henne sen hon var 4 år. Vi har lärt varandra, kanske inte de bästa upplägget. Men man tager vad man haver. Vi har kommit en lång bit men de är en bra bit kvar. 
 
Nu har de börjat släppa i 120 för mig men de är långt ifrån enkelt. Och 130 får mig att bli spyfärdig. Ni ska veta hur jag blir grön av avund när jag ser tjejer i min ålder lotsa runt sina hästar på skyhöga banor, avstånden sitter och de är ingen tvekan i vare sig hästen eller ryttaren. Men rädsla är svårt att få bukt med, jag vet inte ens varför jag är höjdrädd. Kanske för många upprepande fel som satt sig. De enda jag önskar är att de försvann. Så att jag också kan få de att se enkelt ut, haha! Men de får ta den tiden de behöver. Nu ska vi först komma över Divinas problem sedan kan vi ta itu med mina ordentligt. 
 
Jag vet iaf att min juniortid är över, alltså att jag kan glömma juniorframgångarna. Jaja sånt är livet, får väll gå på de pappa alltid säger. "Du har hela livet på dig" Och de är sant, en framgång är lika ljuv vare sig du är 16 eller 40 år. Så nu jobbar vi på problemen ordentligt också för jag satsa på toppen senare. 130 klasserna verkar roliga men dom kan vänta, kanske ska sluta svettas så fort jag ser ett hinder på den höjden. 
 
Är de bara jag som lider utav detta problem? Att ha en längtan men som ofta stannar som en längtan pga självförtroende, rädsla osv? Berätta, behöver inte vara höjder. Du kanske är rädd för att galoppera eller tävla i huvdutaget. 
 
 

Hoppning i ridhuset

Idag åkte vi ner med Divina till ridhuset, tanken var att hoppa lite. Sagt och gjort. Hoppade med ett inhopp och sedan en oxer. Mest för att slippa de där med taxeringen. För jag övertänker de och då blir de skit. Så jag behövde få hopp med rätt avstånd i kroppen. De gick bra, hon hoppade stort och glatt. Drog iväg en bit efteråt och grymtade som en gris. Haha hon är söt hon. Hon hoppade ordentligt med hela kroppen och de kändes väldigt bra faktiskt.
 
Höjde upp en sista gång till cirka 135, men då sa de stopp. De var lite som att hon sa "Men vi hade de ju så skoj, då ska du inte behöva pressa mig". Så efter något till försök sänkte vi ner till 100 cm och hon fick hoppa av sig. Klappa massor och fjäska med rösten så fick hon känna sig som stjärnan hon är. Men bra skutt på 125/130, så jag är super nöjd. vi båda tyckte de var kul. Bra söndagskväll. 
 
 

Tingsryd 17/10

Var iväg med Farex i Tingsryd igår. Skulle starta LC och LB. Kom lite sent och fick lära mig banan på läktaren, inga problem då banan var lekande lätt. Farex var fin och på hugget. Hoppade fram bra på framhoppningen och vi var redo för starten. Banan gick galant, han hoppade väldigt bra och lyssnade på mig in i de minsta. Kom till omhoppningen där de typ inte fanns några svängar att ta. Så de var gasen i botten. Han lyssnade bra framåt och fort gick de. Men så rullar en bom ner... Självklart. De sura var ju att de var placeringstid på de som vanligt... Men men ännu en fin runda på rutinkontot. Så 0+4 fel i första klassen. 
 
Ett tags väntan til LB. Skrittade mycket på framridningen för att hålla hans nerver i schack. Hoppade super på framhoppningen och jag hade en bra känsla inför rundan. Väl inne hoppade han fantastiskt. En otroligt fin runda blev de. Men så gör jag världens tabbe på hinder nr 6. Håller honom ett par steg för att sedan bara släppa honom.  Han hoppar rakt in i hindret. Suck... Svor lite och samlade ihop mig sedan. Avslutade snyggt och prydligt iaf. 
 
Dom där 4 felen jagar mig. Haha får se när jag slipper dom. Har 3 tävlingar kvar detta året, 1 utav dom består utav LA debuten. Ska bli kul. Ser fram emot de. Men nu blir de skärpning. Inga fler bommar ska rulla, de är ju så retligt när allt annat går så fantastiskt bra och vi alltid har placeringstiderna. Blir att hoppa lite studs och bygga upp dom där bakbensmusklerna. 
 
Nu taggar vi växjö om 2 veckor. 
 
 

Multitasking

Dagarna går i ett. Spenderar nästan all min tid i skolan. Kunde ta en tidigare buss idag då jag endå inte är med på alla genomgångar under matten pga koncentrationssvårigheter. Gillar att jobba själv i boken och inte blanda in massa snack. Så får lite "särbehandling". Gjorde ett prov som gick väldigt bra. Är nöjd och får nog ett hyfsat betyg. Så kan man vara lite lugnare. 
 
Just nu sitter jag och kollar på tv, finslipar på ett skolreportage och äter. De funkar, knappt men lite haha. Ska snart sova, har lång dag imorgon... Men första göra klart lite arbete och duscha! 
 
Red tre hästar idag. Dante, Divina och Farex. Quiri fick lite småpyssel också. Dante har bara varit igång en vecka, så de blev ett kort pass på ängen. Lite lat och svag på steget. Men de är något att jobba på. Väldigt mjuk och fin i kroppen faktiskt, så han var lätt att arbeta med. Men de behövs lite mer kraft i steget. De kommer nog.
 
Divina var pigg och stark. Har haft noggranna pass på ängen denna veckan. Idag var inget undantag. Hon är fin i höger men svag i vänster. Mycket att jobba på men de blir bättre. Med tanke på att hon har gått och haft ont en period och vi inte riktigt kommit igång sen sommras så är de ju klart de är tufft att komma tillbaka. De blir nog bra efter ett par till pass. 
 
Farex var fin men lite djävulsk. Mycket bockande. Men efter lite bråk gick han bra, stora framsteg i galoppen. Blir lite varm med tanken på de. Vi taggar starter i tingsryd på lördag! ska nog gå prima ballerina. 
 
 

Daiquiri

 
Världens finaste som växer så att de knakar! Tänk att hon är min, ofattbart. 

Två bra höstlåtar

Om man vill ha höstlåtar med lite ös i sig har du dessa två. Skit bra rent utsagt
 

Downdag

Idag blev jag lite down, många anledningar egentligen. Många tankar som går runt i skallen, vilket resulterar en trött och uttryckslös Sara. Klarat mig ganska bra i veckan men ibland blir de lite knytnävsslag. Så de enda jag gör är att försöka jobba ifatt mig i skolan idag. Kollat på ett avsnitt utav AHS. Men nu så är jag snart klar med skolarbetet. Har 1 uppgift kvar. Har prov på Torsdag också så får väll börja plugga lite. Är ett område jag har ganska stor koll på. 
 
Önskar så mycket mer utav livet just nu vilket är rent utav piss. De gör mig rastlös och irriterad, jag vill alldeles för mycket. Helst vill jag gå ut och ta över världen just denna minuten. De är utmattande och gör en väldigt besviken på sig själv. Och de är ju just de jag är, besviken på mig själv. 24 timmar på dygnet. 
 
Nej nu får man blicka frammåt och hoppas på bättre tider. Någon dag är de min tur att kanske skina lite, men den dagen får vi vänta på.